منو
 کاربر Online
459 کاربر online
 : شیمی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  شنبه 17 دی 1384 [14:11 ]
  شیرین ترین ماده ای که بشر تا کنون شناخته است
 


یکی از موادی که به تازگی جایگاه ویژه ای در صنایع شیرین پیداه کرده است پروتئینی به نام توماتین Thaumatin است که در واقع از یک سلول پروتئین طبیعی متشکل از انواع اسیدهای آمینه تشکیل شده که با روش فیزیک و بطور خالص از دانه های گیاهی در آفریقا ، بخصوص کشور سودان بدست می آید. نام این گیاه کاتمف Katemfe و یا در زبان محلی میوه قرمز معجزه ساز نام دارد که بطور کلی قابلیت کشت در مناطق گرم را دارا است.

این گیاه اولین بار توسط شخصی به نام دانیل در سال 1855 کشف شد که در واقع معرفی یک میوه قرمز رنگ به عنوان شیرین کننده ای قوی بود. در حال حاضر توماتین به عنوان شیرین ترین ماده در جهان شناخته شده است قدرت شیرینی آن به حدود 2000-2500 برابر محلول 8 تا 10 درصد ساکاروز می رسد که خود می تواند تحول بزرگی در صنایع شیرین ایجاد کند چرا که با استفاده از این ماده بخاطر اثر شیرین کنندگی بالایی که دارد، مصرف قندهای مختلف دیگر به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.

توماتین در واقع یک سلول پروتئینی است که اثر شیرین کنندگی بالایی دارد و بخاطر همین پروتئینی بودن حدود 4 کیلوکالری در گرم انرژی تولید می کند، که البته به خاطر حضورش در صنایع غذایی به عنوان یک شیرین کننده جنبه های پروتئینی و کالری زایی آن در نظر گرفته نمیشود.



  امتیاز: 0.00