با بیوتکنولوژی میتوان بصورت بهینه ، نفت را استخراج کرد.
استاد دانشگاه صنعتی شریف و دبیر انجمن ملی مهندسی شیمی ایران گفت:
بیوتکنولوژی یا زیست فناوری نقش موثری در استخراج کامل منابع نفتی و حفظ محیط زیست دارد.
"دکتر جلالالدین شایگان" در کنگره ملی مهندسی شیمی در دانشگاه سیستان و بلوچستان ، با ارایه سخنرانی با عنوان نقش زیست فناوری در صنعت نفت افزود:
در زمان حاضر برداشتهای سطحی منابع نفتی ما در کشور کم کم به پایان خود نزدیک شده است و دیگر ذخایر نفتی به راحتی از خلل و فرج سنگها استخراج نمیشود.
این دکترای بیوشیمی ادامه داد: بیوتکنولوژی با استفاده از موجودات ذرهبینی و تزریق آنها در اعماق منابع نفتی ، موجب استخراج باقی مانده نفت از خلال سنگها در زیر زمین میشود.
او با بیان اینکه بهبود بازده فرآیندهای پالایشی و کاهش اثرات نامطلوب زیست محیطی ، از جمله مزایای استفاده از بیوتکنولوژی است، افزود: بیو تکنولوژی ، یک علم ، هنر و روشی است که با محیطهای زندگی بشر سازگار است.
وی ادامه داد: در این روش موجودات ذره بینی میتوانند عملیات آماده سازی مخزن را برای استخراج بیشتر و بهتر انجام دهند.
شایگان با بیان اینکه موجودات ذره بینی ، کارگرانی ارزان و مناسب هستند افزود: از این روش میتوان برای رسیدن به کیفیت مطلوبتر نفت خام و کاهش گوگرد و فلزات موجود در نفت نیز بهره گرفت.
او با اشاره به اینکه ما باید جستجو گرهای خوبی برای یافتن این موجودات ذره بینی و استفاده بهینه از آنها در صنایع مختلف باشیم، افزود: خوشبختانه امروزه در دنیا شاهد افزایش استفاده از این فناوری توسعه یافته برای مصارف مختلفی از جمله از بین بردن ضایعات و تبدیل آنهابه مواد با ارزش و تصفیه بیولوژیکی فاضلابهای صنعتی و نفتی هستیم.
دبیر انجمن ملی مهندسی شیمی ایران گفت: این فناوری استفادههای زیادی در صنعت نفت برای پالایش بیولوژیکی نفت خام ، ارتقاء کیفیت آن و عرضه آن با قیمت بالاتر و مطلوبتر در بازارهای جهانی دارد.
دهمین کنگره ملی مهندسیشیمی ایران ۲۴تا ۲۶آبانماه سالجاری در دانشگاه سیستان و بلوچستان شهرستان زاهدان برگزار شد.
امتیاز: 0.20
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!