سوسو کردن یا چشمک زدن ستارگان به دلیل اختلاف چگالی در لایههای مختلف جو میباشد و نوسانات لایههای بالایی جو به دلیل اختلاف دما و غیره موجب شکستهای پی در پی و چشمک زدن ستارگان میشود و نه فقط ستارگان بلکه سیاراتی مثل زهره و غیره نیز چشمک میزنند و ستارگان برای فضانوردانی که بالای جو زمین هستند چشمک نمیزنند.
نور ستارگان قبل از رسیدن به چشم ما ، از یک لایه چند کیلومتری به نام اتمسفر یا جو زمین میگذرد. جو زمین کاملا متلاطم بوده و تراکم و سرعت جریان هوا در لایه های آن متفاوت است. پرتوهای نور ، مرتب شکسته میشوند و در مورد اجسام بزرگی مانند ماه این شکست نمایان نیست. اما ستارگان به علت دوری و بعد مسافت ، مانند یک منبع نور نقطهای رفتار میکنند. شکست نور همچنین سبب میشود که نور ستاره ها متغیر به نظر برسد.
علت چشمک ستارگان عبور نور از لایه های بالایی جو زمینه. این پدیده درست مانند اینه که شما سوار ماشین در هوای بارانی شده باشید و از درون ماشین به لامپ های خیابان خیره بشید در این حالت شما پخش نور رو هم مانند ستاره مشاهده خواهید کرد . اما یادتون نره که علت دیگرش ممکنه تغییر نوسانات تابش باشه که بر اثر تغییرات سوخت خود ستاره است.
وقتی ستاره یک بسته نور را انتشار میدهد مدتی فاصله بین این انتشار و انتشار بعدی هست و این باعث میشود که ما فکر کنیم ستاره ها چشمک میزندند.
بعضی از ستاره ها هستند که به علت ناآرامی در پوسته مرتبا کوچک و بزرگ میشوند و درخشندگی در واحد سطح ستاره هم با مجذور شعاع اون نسبت عکس دارد در نتیجه درخشندگی در واحد سطحش کم و زیاد شده و نوری که از اون به ما میرسه تغییر میکند. اما این هم چشمک زدن نیست چونکه دوره این تغییرات نسبتا پریودیک خیلی بیشتر از دوره یک چشمک زدن است. چشمک زدن فقط به جو و یا در موارد نادر به سحابیها و غبارهای بین ستاره ای مربوط است.
چشمک زدن سیاره ها و ستاره گان مربوط فاصله آنها نسبت به زمین و عبور نور آنها از جو زمین میباشد. چون فاصله ستارگان نسبت به سیارات منظومه شمسی خیلی بشتر است و بخاطر همین ستارگان چشمک میزنند.
امتیاز: 1.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!