استفاده از باکتریها برای تجزیه ترکیبات مضر شیمیایی مواد شوینده
تحقیق انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی تبریز نشان میدهد که استفاده از باکتریها در تجزیه آلکیل بنزن سولفوناتهای خطی موجود در پساب واحدهای تولید کننده مواد شوینده موثر است.
آلکیل بنزن سولفونات خطی ، مادهای است که به عنوان سورفاکتانت ( ماده فعال در سطح ) در مواد شوینده آنیونی استفاده میشود و پس از صابون ، پرمصرفترین سورفاکتانت در محصولات شوینده خانگی محسوب میشود.
در این تحقیق ، باکتریهایی از جنس "سودومونا" و "آئرومونا" با باسیلهای گرم منفی بررسی شدند.
یافتههای تحقیق مذکور نشان دادند که میزان تجزیه آلکیلبنزن سولفوناتهای خطی توسط باکتریهای سودومونا بیشتر از باکتریهای آئرومونا است.
بنابر یافتههای تحقیق در حالیکه77,95 درصد آلکیل بنزن سولفوناتهای خطی موجود در پساب ناشی از مواد شوینده توسط باکتریهای سودومونا تجزیه میشوند. این رقم در رابطه با باکتریهای آئرومونا 23,1درصد است.
در این تحقیق برای تعیین میزان تجزیه زیستی آلکیل بنزن سولفوناتهای خطی توسط باکتریهای مورد مطالعه از روش ماده فعال آبی متیلن استفاده شد.
محققان مطالعه مذکور، نتیجهگیری کردهاند که در تصفیهخانههای فاضلاب کارخانههای تولید مواد شوینده میتوان از مخلوط باکتریهای سودومونا و آئرومونا برای حذف آلکیل بنزن سولفانات خطی استفاده کرد.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!