تا بحال ، نام شیمی سبز به گوشتان خورده است؟
صنعت شیمی در برقراری اقتصاد جهانی و پیریزی فناوریهای آینده نقش اساسی ایفا میکند، با این حال این صنعت بدایل اثرهای جهانی سازی و تغییر در بازارهای سنتیاش تحت فشار بیسابقهای قرار گرفته است.
در برابر این زمینه ، این صنعت به چیزهایی برای گنجاندن تلاشهایی که در راه سبزتر کردن آن صورت میگیرد، نیاز پیدا خواهد کرد؟
بیشتر فرایندهایی که در آنها مواد شیمیایی استفاده میشوند، میتوانند بر محیط زیست اثر منفی بگذارند. بنابراین ضروری است که ریسکهای موجود حذف یا دستکم به سطحی قابل قبول کاهش داده شوند.
در مورد شیمی سبز ، اساس و اهداف ان صحبت کنید. متشکریم.
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
ناشناس
در : چهارشنبه 06 مهر 1384 [06:44 ]
>بحث هفتگی: شیمی سبز
منظور از شیمی سبز ، حذف مواد شیمیایی مختلفی میباشد که باعث آلودگی محیط زیست میشود.
بعبارت دیگر شیمی سبز میتواند در هنگام تولید مواد شیمیایی ، ابتدا با روشهای مختلفی ، خطرات گوناگون این مواد را از بن ببرد بطوریکه هنگام مصرف این مواد و بازگشت به طبیعت کمترین خطر را برای محیط زیست داشته باشند.
امتیاز: 1.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
نقش نانوذرات ( فوتوکاتالیستها) در حذف آلودگیهای زیست محیطی :
مواد آلوده به ویژه ناشی ازمواد نفتی ازمهمترین منابع آلودگیهای زیست محیطی به شمار می روند.از موارد دیگر آلودگی به مواد آلی می توان به رها سازی بی رویه پسابهای صنعتی اشاره نمود.
روشهای مختلفی برای کاهش آلودگی ناشی ازمواد آلی وجود دارد که یکی از این روشها استفاده ازفوتوکاتالیستها برای تخریب مولکولهای آلی وتبدیل آنها به مواد بی ضرربرای طبیعت است.
( توانایی یک ماده درایجاد یک جفت الکترون- حفره دراثرتابش نورماوراﺀ بنفش بطوریکه رادیکالهای آزاد حاصل از این عمل خاصیت اکسیدکنندگی مواد آلی را داشته باشند٬ خاصیت فوتوکاتالیستی نامیده می شود)
فوتوکاتالیستها٬ مستقیما در واکنشهای اکسایش– کاهش٬ دخالت ندارند وفقط شرایط مورد نیاز برای انجام واکنشها را فراهم میکنند.
از مهمترین و پرکاربردترین این مواد می توان به«نانوذرات دی اکسید تیتانیم ((TiO2» اشاره نمود٬ که این نانوذرات برسطح زیرلایه های مناسبی ازجمله شیشه ویا ترکیبات سیلیسی٬ پوشش داده میشوند و درحوضچه هایی تحت نورماوراﺀ بنفش قرارمی گیرند. در اثرتابش نورفرابنفش٬ الکترون و حفره ایجاد می شود و ماده٬ خاصیت اکسیدکنندگی پیدا می کند. دراثراکسایش٬ مواد آلی به مواد بی ضرری مانند آب و دی اکسیدکربن تجزیه می شوند و اکسیدهای نیتروژن دراثرکاهش٬ به اکسیژن و نیتروژن تبدیل می شوند وبه این ترتیب باعث حذف مواد آلاینده٬ باکتریها٬ مواد بوزا٬ ومواد مضرموجود درآب وهوا می شوند.
بسیاری ازآلاینده های صنعتی که TiO2 آنها را به آب ودی اکسیدکربن تبدیل می کند عبارتند از:آلکانها ٬آلکنها٬ اترها٬ آلدئیدها و کتونها٬ الکلها وترکیبات آمینی٬ ترکیبات سیانیدی٬ استرهاو ترکیبات آمیدی.
این نانوذرات را می توان درانواع رنگها٬ جوهرچاپ٬ پلاستیکها٬ کاغذ٬ فیبرهای نوری٬ ترکیبات الکترونی٬ ترکیبات افزودنی موادغذایی ولوازم آرایشی یافت٬ به گونه ای که درسراسردنیا سعی شده برروی ابزارولوازم تزیینی وکاربردی پوششی ازاین ماده ایجاد شود.گلهای مصنوعی٬ لامپهای کم مصرف٬ صدا گیرهای حاشیه اتوبانها٬ انواع سرامیکهای مورد استفاده درساختمانها که با این ماده پوشش داده شده اند٬ مواردی هستند که به پاکیزه نگهداشتن محیط زیست کمک می کنند.
برای بهبود کارایی این ماده به نانوذرات دی اکسید تیتانیم٬ نانوذراتی مثل آهن٬ ایریدیم٬ وانادیم اکسید تنگستن وازهمه مهمترنقره٬ اضافه می شود که دراینصورت شکاف انرژی کاهش می یابد و تحت تابشهای با طول موج بلندترو به ویژه درناحیه مرئی عمل اکسایش و کاهش انجام می شود.
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!