منو
 صفحه های تصادفی
شکستگی جمجمه و ضربه سر
مقالات جدید روانشناسی
فروشنده بلیط های پروازهای داخلی - Basic
مراحل رشد کودک
محبت اهل بیت علیهم السلام
اشکال فضایی
باد خورشیدی
ام المؤمنین
بوهمیت
حـدیث ثقلین
 کاربر Online
341 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline حسین خادم 4 ستاره ها ارسال ها: 1813   در :  یکشنبه 27 شهریور 1384 [13:20 ]
  مریخ نورد و کوههای مریخ
 


پروژه‌های آینده ناسا به مریخ به ترتیب در سال 2005 فرستادن یک مدار گرد، در سال 2007 فرستادن یک مریخ نشین ، در سال 2009 قرار دادن ماهواره مخابراتی در مدار مریخ و ارسال یک مریخ نورد که برخلاف مریخ ‌نوردهای فعلی که از انرژی خورشیدی استفاده می‌کنند، از انرژی هسته‌ای استفاده خواهد نمود و بالاخره در سال 2013 پروژه‌ای با هدف بازگرداندن نمونه‌هایی از خاک مریخ به زمین ، طراحی گردیده‌اند.

img/daneshnameh_up/2/2e/merilhnavard.jpg

  امتیاز: 0.40     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  سه شنبه 21 شهریور 1385 [07:03 ]
  ماموریت روباتهای مریخ پیمای `ناسا`
 

ماموریت فضایی دو روبات مریخ‌پیمای `آپورچونیتی` و `اسپیریت` که حدود ‪ ۲/۵‬سال قبل روی سطح مریخ فرود آمده بودند، همچنان ادامه دارد. به گزارش سایت اینترنتی `لایو ساینس`، روبات `آپورچونیتی` که هم‌اکنون روی سطح مریخ در حرکت است، تا دو هفته دیگر به نزدیکی حفره بزرگی در سطح این سیاره به نام حفره `ویکتوریا` می‌رسد که مطالعه این دهانه مهمترین بخش از تحقیقات ‪ ۲/۵‬ساله `آپورچونیتی` است.

محققان عقیده دارند بررسی سنگها و صخره‌های دیواره حفره `ویکتوریا` با قطر ‪ ۸۰۰‬متر، می‌تواند افق جدیدی را در زمینه تاریخ زمین‌شناسی سیاره مریخ بگشاید و شرایط قبلی سطح سیاره مریخ و از جمله نقش آب در تغییرات سطح این سیاره را به میزان زیادی روشن سازد.

روبات مریخ‌پیمای `آپورچونیتی` از ژانویه سال ‪ ۲۰۰۴‬در منطقه‌ای از سطح مریخ به نام `مریدیانی` مشغول تحقیق بوده و روبات `اسپیریت` نیز در سوی دیگر سیاره مریخ و منطقه‌ای به نام `گوسو` از سطح این سیاره به مطالعه و تحقیق مشغول است.

`بیرن جونز` مدیر برنامه مریخ‌پیماهای `ناسا` اعلام کرد روبات `آپورچونیتی` کاملا سالم است و تمامی تجهیزات آن فعال هستند و این روبات به زودی با تمامی امکانات خود مطالعه حفره `ویکتوریا` را آغاز خواهد کرد. هم‌اکنون نیمکره جنوبی سیاره مریخ که روبات `آپورچونیتی` در آن قرار دارد اواخر زمستان را می‌گذراند و طول روز کم‌کم در حال افزایش یافتن است که این امر به `آپورچونیتی` کمک می‌کند هر روز انرژی بیشتری را توسط باتری‌های خورشیدی خود جذب کند.

این مریخ‌پیما در دو ماه نخست فرود روی سطح مریخ درون حفره‌ای به نام `ایگل` به بررسی لایه‌های سنگی به ضخامت ‪ ۳۰‬سانتیمتر پرداخت و در آن تحقیقات به شواهد زمین‌شناسی دست یافت که ثابت می‌کرد در چند میلیون سال قبل آب در سطح مریخ جریان داشته‌است.

`آپورچونیتی` ‪ ۹‬ماه پس از آن تاریخ را صرف حرکت به سوی حفره بزرگتری به نام `اندورنس` و مطالعه آن کرد. این روبات سپس از حفره `اندورنس` به سوی حفره `ویکتوریا` به راه افتاد و در مسیر خود با سنگهایی در سطح مریخ مواجه شد که نشان می‌دانند میلیونها سال قبل دریاچه‌های کم عمقی در سطح این سیاره وجود داشته و آبهای زیرزمینی که سطح آنها مدام بالا و پایین می‌رفته در مریخ وجود داشته و تمامی این آبها به میزان زیادی اسیدی بوده‌اند.

هم‌اکنون محققان `ناسا` در انتظار رسیدن `آپورچونیتی` به حفره `ویکتوریا` در دو هفته آینده هستند تا بتوانند اطلاعات بیشتری راجع به گذشته مریخ کشف کنند. تمامی دوربینهای هر دو مریخ‌پیمای `اسپیریت` و `آپورچونیتی` با وجود شرایط سخت نظیر تغییرات شدید دما، گرد و غبار فراوان و سطح بالای پرتوهای کیهانی، همچنان بدون بروز مشکل به فعالیت خود ادامه می‌دهند و تصاویر بسیار با ارزشی را از سطح مریخ به زمین می‌فرستند.

مریخ‌پیمای `اسپیریت` از زمان فرود روی سطح مریخ در ژانویه ‪۲۰۰۴‬ تا دو ماه قبل در حدود ‪ ۸۲‬هزار عکس به زمین فرستاده و مریخ‌پیمای `آپورچونیتی` نیز از همان زمان تا دو ماه پیش در حدود ‪ ۷۱‬هزار و پانصد عکس از سطح این سیاره ارسال کرده که حجم تصاویر ارسالی از سوی این دو روبات به بیش از ‪ ۱۹‬گیگابایت می‌رسد.

مریخ‌پیمای `اسپیریت` در تاریخ سوم ژانویه سال ‪ ۲۰۰۴‬روی سطح کره مریخ فرود آمد و یک هفته پس از آن نیز برادر دوقلویش، `آپورچونیتی`، در طرف مقابل روی سطح مریخ نشست. در ابتدا ‪ ۹۰‬روز برای مدت ماموریت اصلی این دو مریخ‌پیما زمان تعیین شده بود اما این مدت زمان تاکنون چندین بار تمدید شده به طوری که با گذشت حدود ‪ ۲/۵‬سال، فعالیت آنها همچنان در سطح سیاره مریخ ادامه دارد.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  شنبه 25 شهریور 1385 [07:04 ]
  مدارگرد شناسایی مریخ
 

تصویر
کاوشگر بدون سرنشین سیاره مریخ به نام `مدارگرد شناسایی مریخ` (‪ (Mars Reconnaissance Orbiter‬سازمان فضایی آمریکا `ناسا` روز دوشنبه پس از سفری طولانی سرانجام در مدار تعیین شده برای آن در حول سیاره مریخ قرار گرفت. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این سفینه که پیشرفته‌ترین کاوشگری است که تاکنون در مدار سیاره مریخ قرار گرفته، مطالعه این سیاره را با جزییاتی بسیار بیشتر از تجربیات سفینه‌های قبلی، برای دانشمندان ممکن می‌کند.

سفینه `مدارگرد شناسایی مریخ` روز دوشنبه به مدت ‪ ۱۲‬دقیقه موتورهای خود را روشن کرد تا شش ماه پس از رسیدن به سیاره مریخ، سرانجام دقیقا در مدار تعیین شده قرار گیرد. این سفینه اکنون در مداری حول مریخ گردش می‌کند که فاصله آن از سطح مریخ بین ‪ ۲۴۸‬کیلومتر تا ‪ ۳۱۳‬کیلومتر متغیر است. `دن جانستون` مدیر برنامه این کاوشگر در آزمایشگاه `جت پروپالشن` سازمان `ناسا` اعلام کرد قرار گرفتن این کاوشگر در مدار دقیق خود حول مریخ، موفقیتی بزرگ محسوب می‌شود.

تصویر


در ماههای آینده این کاوشگر آنتن ‪ ۳۳‬فوتی خود را باز کرده و روپوش لنز یکی از تجهیزات علمی خود را برمی‌دارد و از ماه نوامبر ماموریت خود را در زمینه جمع‌آوری و ارسال اطلاعات به زمین، آغاز خواهد کرد. سفینه `مدارگرد شناسایی مریخ` که در ماه اوت سال ‪ ۲۰۰۵‬از پایگاه فضایی `کندی` سازمان `ناسا` در فلوریدای آمریکا به پرواز درآمده بود در مارس گذشته پس از یک سفر هفت ماهه و ‪ ۴۹۶‬میلیون کیلومتری به مدار مریخ رسید و به جمع سه سفینه بدون سرنشین دیگری که هم‌اکنون در مدار این سیاره گردش می‌کنند، پیوست.

کاوشگر جدید مدت ‪ ۱۰‬سال در مدار سیاره مریخ فعال باقی خواهد ماند.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  شنبه 08 مهر 1385 [10:23 ]
  مریخ‌پیمای آپورچونیتی
 

سازمان هوانوردی و فضایی آمریکا `ناسا` اعلام کرد مریخ‌پیمای روباتیک `آپورچونیتی` سرانجام پس از ‪ ۲۱‬ماه حرکت بر روی سطح این سیاره، به لبه یک حفره بزرگ و عمیق در سطح مریخ رسیده است. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، مریخ‌پیمای `آپورچونیتی` هم‌اکنون عکسهای جالبی از درون این حفره، موسوم به دهانه `ویکتوریا`، به زمین ارسال کرده است. محققان امیدوارند `آپورچونیتی` بتواند با بررسی اعماق حفره `ویکتوریا` اطلاعات بسیار باارزشی را در زمینه تاریخ سیاره مریخ و همچنین این مطلب که آیا آب همچنان در مریخ وجود دارد یا نه، جمع‌آوری کند.

قطر حفره `ویکتوریا` حدود ‪ ۸۰۰‬متر و عمق آن حدود ‪ ۷۰‬متر است و احتمالا در پی سقوط یک شهابسنگ در سطح مریخ، ایجاد شده است. مریخ‌پیمای شش چرخ `آپورچونیتی` در مسیر طولانی خود برای رسیدن به حفره ویکتوریا از موانع فراوانی عبور کرده و در یک مورد حتی به مدت ‪۵‬ هفته درون شنها و ریگهای موجود روی سطح مریخ گیر کرده بود. محققان بخش کنترل ماموریت روباتهای مریخ‌پیمای `ناسا` در پاسادنا کالیفرنیا هم‌اکنون در حال بررسی عکسهای ارسالی `آپورچونیتی` برای تعیین یک مکان مناسب جهت ورود این روبات به درون حفره `ویکتوریا` هستند.

سازمان `ناسا` در ژانویه سال ‪ ۲۰۰۴‬موفق شد دو مریخ‌پیمای دوقلوی `آپورچونیتی` و `اسپیریت` را در دو سوی مختلف مریخ روی این سیاره فرود آورد و این دو روبات از آن تاریخ تاکنون در حال حرکت روی مریخ و ارسال اطلاعات به زمین هستند. سازمان `ناسا` در ابتدا ‪ ۹۰‬روز را برای مدت ماموریت اصلی این دو مریخ‌پیما تعیین کرده بود، اما این مدت زمان تاکنون چندین بار تمدید شده و هفته گذشته نیز یک بار دیگر به مدت یک سال توسط `ناسا` تمدید شد.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  سه شنبه 26 دی 1385 [09:28 ]
  مریخ نوردهای ناسا
 

مریخ نوردهای آژانس فضایی آمریکا (ناسا) این ماه وارد چهارمین سال حضور خود در سیاره سرخ می‌شوند. به گزارش روز دوشنبه شبکه خبری بی‌بی‌سی، مریخ نوردهای اسپیریت و آپورتونیتی که در ژانویه سال ‪ ) ۲۰۰۴‬دی ‪ (۱۳۸۲‬به فاصله ‪ ۲۰‬روز از یکدیگر بر سطح مریخ فرود آمدند، در سه سال گذشته انبوهی از اطلاعات ارزشمند را درباره این سیاره به زمین ارسال کرده‌اند و به محققان ناسا برای شناخت بهتر نزدیک‌ترین همسایه ما در منظومه شمسی کمک فراوانی کرده‌اند و این در حالی است که بر اساس برنامه‌ریزی اولیه سازمان ناسا، این دو روبات برای ماموریتی سه ماهه طراحی شده بودند.

مسوولان ناسا با اشاره به عملکرد موفق اسپیریت و آپورتونیتی، از انجام تغییرات نرم‌افزاری در آنها برای ادامه ماموریت آنها خبر می‌دهند. اسکات مکسول از مدیران طرح مریخ نوردهای ناسا گفت این کار با هدف افزایش کارایی و استقلال این دو روبات از مرکز فرماندهی آنها در زمین انجام شده است. ناسا پیش از این نیز با ارتقای نرم افزاری مریخ نوردها بر اساس تجربه عملکرد آنها بر روی سطح مریخ به افزایش کارایی آنها کمک کرده بود. اسکات مکسول گفت : هر دو مریخ نورد تاکنون دوبار از نظر نرم‌افزاری ارتقا یافته‌اند که به توانایی آنها افزوده است. کارایی این دو در مسیر یابی بر روی سطح ناهموار مریخ و رد کردن موانع افزایش یافته است. در زمان حاضر این دو روبات می‌توانند اجسام متحرک بر روی مریخ را شناسایی و ردیابی کند و یا با تجزیه و تحلیل تصاویر برداشت شده، جابه‌جایی توده‌های خاک و عناصر مختلف بر روی این سیاره را بررسی کنند.

وی افزود: آنها به گونه‌ای برنامه نویسی شده‌اند که همه تغییرات اقلیمی مریخ را به دقت زیر نظر دارند و کوچکترین رخداد جالب توجه را به مرکز کنترل خود گزارش می‌کنند. مریخ نوردهای ما بعد از سه سال فعالیت بر روی مریخ و افزایش تجربه ما، باهوش تر شده‌اند.
بی‌بی‌سی در ادامه افزود: آخرین تغییرات نرم‌افزاری دو مریخ نورد اسپیریت و آپورتونیتی به گونه‌ای طراحی شده‌اند تا با افزایش استقلال عملکردی آنها از مرکز فرماندهی ناسا به کاهش هزینه‌های این سازمان و ارتقای توان عملیاتی آنها کمک شود و این استقلال نسبی در تعیین مسیر حرکت مریخ نوردها، تحلیل رخدادهای سطحی مریخ و حرکت بازوهای روبات اعمال می‌شود.
محققان ناسا سعی دارند از تجربیات این ماموریت در طراحی ماموریت‌های آتی استفاده کنند.

مریخ نورد اسپیریت در مدت حضور خود در مریخ، در حدود هفت کیلومتر حرکت کرده و با ارسال ‪ ۸۸‬هزار و ‪ ۵۰۰‬عکس به زمین توانسته به درک بهتر نحوه حرکت آب بر روی این سیاره کمک کند. آپورتونیتی نیز تاکنون مسافتی تقریبا ‪ ۱۰‬کیلومتر را بر سطح این سیاره طی کرده و مشغول بررسی دوره‌های زمین شناختی این سیاره است.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  جمعه 21 اردیبهشت 1386 [06:50 ]
  مریخ‌نورد «ققنوس»
 

مریخ‌نورد «ققنوس» برای پرتاب در ماه آگوست(مردادماه) به مرکز فضایی کندی در کیپ کاناورال فلوریدا منتقل شد. یک هواپیمای باری C-17 نیروی هوایی آمریکا این فضاپیمای ناسا را از مرکز تجهیزات سیستمهای فضایی لاک هیدمارتین در کلورادو به مرکز فضایی ناسا منتقل کرد.

تصویر


PHOENIX (ققنوس) قرار است بهار آینده بر روی یک دشت یخ زده مریخ فرو بیاید، سپس این فضاپیما با استفاده از یک بازوی حفاری رباتیک و سایر تجهیزات این مساله را که آیا فضای خاکی در زیر سطح مریخ می‌تواند مکان مناسبی برای حیات و سکونت موجودات میکروبی باشد، یا نه را بررسی خواهد کرد.


یک راکت Delta II برای پرتاب «ققنوس» در تاریخ 3 اوت (12 مرداد) در ساعت 5:35 صبح به وقت شرق آمریکا مورد استفاده قرار خواهد گرفت. عملیات نصب سپر حرارتی بر روی این فضاپیما و تست آن سه‌شنبه هفته آینده انجام خواهد شد.

  امتیاز: 0.00