محققان برزیلی موفق شدهاند نوعی قهوه عربی را شناسایی کنند که بطور طبیعی کافئین ندارد. کشف این گونه جدید قهوه ، کشورهای تولید کننده آن را که بخش اعظم درآمد صادراتیشان از قهوه حاصل میشود، قادر میسازد که با شرکتهای بزرگ بینالمللی که قهوه بدون کافئین را به روشهای شیمیایی تولید میکنند، به رقابت برخیزند.
در حال حاضر ، شرکتهای بزرگ تجاری و چند ملیتی برای تولید قهوه بدون کافئین از دو روش شیمیایی و ژنتیکی استفاده میکنند.
در روش شیمیایی با اضافه کردن برخی حلالها به قهوههای دارای کافئین ، این ماده را پاکسازی میکنند. در روش ژنتیکی ، آنزیمی را که باعث میشود ماده موسوم به تئوبروماین در گیاه قهوه به کافئین تبدیل شود، از بین میبرند.
اما این دو روش با محدودیتهایی از نظر مصرفکنندگان روبرو هستند.
برخی از مصرفکنندگان از مصرف مواد غذایی با ساختار ژنتیکی تغییر یافته خودداری میورزند و برخی دیگر نیز معتقدند که اضافهکردن مواد حلال به قهوه طبیعی موجب تغییر طعم آن میشود.
اما گونه تازه کشفشده بصورت طبیعی فاقد آنزیم تولید کننده کافئین است و به این ترتیب از هر دو محدودیت یاد شده بر کنار میماند.
محققان برزیلی معتقدند که میتوان در 5 سال آینده با استفاده از گونه تازه کشفشده بذرهای مناسب برای تولید قهوه بدون کافئین را برای کاشت و برداشت تجاری آماده کرد. تولید گونه های دیگر با طعمهای متفاوت از همین گونه به زمان بیشتری نیاز دارد و احتمالا در 15 سال آینده تحقق خواهد یافت.
عکس پیدا نشد
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!