دو شیمیدان با دادن یک پوشش از جنس مواد نانو روی یک پارچه کتانی ، پارچه تازهای تولید کردهاند که از دوام و خاصیت خود_پاککنندگی برخوردار است.
این دو شیمیدان ، ذرات دیاکسید تیتانیوم را به صورت یک پوشش درونی روی پارچه کتانی جای دادند. این ذرات به عنوان کاتالیزور میتوانند مواد آلی نظیر چربچربیها و دیگر آلودگیها را در مجاورت نور خورشید تجزیه کنند. برای آنکه ذرات نانو حداکثر بازده را داشته باشند، میباید ساختار بلوری آنها به صورت اکتاهیدرات باشد و این امری است که در گذشته دستیابی به آن ممکن نبود.
دو محقق ، پارچه کتانی را در محلولی از آب و اتانول و اسید استیک که حاوی ذرات معلق اکسید تیتانیوم در مقیاس نانو بود، قرار دادند. دمای محلول در 40 درجه سانتیگراد ثابت نگهداشته شده بود. پس از نیم دقیقه ، پارچه از محلول خارج و در اجاقی 97 درجه بمدت 15 دقیقه قرار داده شد تا خشک شود. پس از این مرحله ، پارچه پنبهای که ذرات نانو جذب بافتهای درونی آن شده بود، بمدت 3 ساعت در آب جوش جوشانده شد. نتیجه نهایی ، آن بود که ذرات نانو کاملا به خورد پارچه رفته بودند و سپر محافظی برای آن ایجاد کرده بودند.
به اعتقاد این دو محقق ، میتوان با استفاده از این روش ، در اینده پارچههایی تولید کرد که بخوبی قادر باشند انواع آلودگیهای محیط زیست را که روی پارچه مینشینند، از بین ببرند.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!