منو
 کاربر Online
826 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline نیر فارابی اصل 3 ستاره ها ارسال ها: 630   در :  دوشنبه 31 مرداد 1384 [15:27 ]
  پدیده‌های نجومی در شهریورماه 1384
 

پدیده‌های نجومی در شهریورماه 1384


تاریخساعتپدیده نجومی
2 شهریور03:39عطارد در بیشترین کشیدگی غربی. (جدایی زاویه‌ای 18درجه)
4 شهریور05:24ماه از کنار خوشه پروین می‌گذرد. (جدایی زاویه‌ای2/4 درجه)
10شهریور05:10مقارنه ماه و خوشه باز کندوی عسل (M44)، ( جدایی زاویه‌ای 8/3 درجه)
و ماه از کنار زحل می‌گذرد. (ج ز 5/5درجه)
11شهریور6:20ماه از کنار عطارد می‌گذرد. (ج ز 3/4)
12شهریور23:45ماه نو
15شهریور 19:50ماه از کنار مشتری می‌گذرد. (ج ز 5/4 درجه)
20:00مقارنه زهره و ستاره سماک اعزل.(ج ز 6/1درجه)
16 شهریور19:50مقارنه ماه و زهره.(ج ز 2/3 درجه)
19 شهریور 21:44مقارنه ماه و قلب العقرب(ج ز 2 درجه)
27 شهریور7:07عطارد در مقارنه بیرونی (علوی)
31 شهریور 19:15مقارنه مشتری و ستاره سماک اعزل (ج ز 3/3 درجه)
22:07مقارنه ماه و خوشه پروین (ج ز 4/1درجه)


  امتیاز: 0.40     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline حسین خادم 4 ستاره ها ارسال ها: 1813   در :  دوشنبه 31 مرداد 1384 [15:33 ]
  Re: پدیده‌های نجومی در شهریورماه 1384
 

با سلام

بسیار ممنون از فعالان ، خلاقان و ... سایت رشد

همکار محترم منبع اصلی مطلب خود را نیز معرفی کنید ممنون میشویم.

بازم ممنون

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline نیر فارابی اصل 3 ستاره ها ارسال ها: 630   در :  چهارشنبه 02 شهریور 1384 [18:02 ]
  Re: پدیده‌های نجومی در شهریورماه 1384
 

با سلام و خسته نباشید

منبع مورد استفاده برای مطلب اخیر ، ماهنامه نجوم - ماه مرداد 1384 می‌باشد.
در ضمن در این شماره از ماهنامه نجوم ، پدیده‌های مرداد ماه نیز آمده است که بسیار جالب و خواندنی است.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline حسین خادم 4 ستاره ها ارسال ها: 1813   در :  پنج شنبه 03 شهریور 1384 [07:10 ]
  Re: پدیده‌های نجومی در شهریورماه 1384
 

با سلام

همكار محترم پديده‌هاي نجومي مرداد ماه را به همراه عکسهایی از آن
برای استفاده مخاطبان به نمایش بگذارید.

با تشکر

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline نیر فارابی اصل 3 ستاره ها ارسال ها: 630   در :  شنبه 05 شهریور 1384 [09:53 ]
  Re: پدیده‌های نجومی در شهریورماه 1384
 

با سلام و خسته نباشید

پدیده‌های نجومی ماه مرداد و شهریور 1384 فعلا فقط نام و زمان وقوعشان اعلام شده و تصاویر چندانی فعلا در دسترس نمی باشد. ولی در اولین فرصت که عکسهای جالبی به‌دستم برسد، حتما برای استفاده مخاطبان عزیز در انجمن قرار خواهم داد.

با تشکر از مدیر خلاق و اکتیو انجمن فیزیک جناب آقای خادم..

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  چهارشنبه 01 شهریور 1385 [15:18 ]
  رویدادهای نجومی مهم شهریورماه
 

رویدادها و وقایع نجومی مهمی در شهریورماه روی خواهد داد که مهمترین این وقایع توسط انجمن نجوم آماتوری ایران اعلام شد. به گزارش انجمن نجوم آماتوری ایران بامداد سه‌شنبه ‪ ۳۱‬مردادماه هلال صبحگاهی رجب به سادگی قابل رصد بود.در این راستا برنامه رصدی آموزشی در کنار چار طاقی تاریخی نیاسر و رصد خانه نوین مرکز تحقیقات دانشگاه کاشان در روز دوشنبه سی ام مرداد ماه برگزار شد.

شامگاه روز جمعه سوم شهریورماه،سیاره بهرام و ماه در میان صور شیر و خوشه همدیگر را ملاقات می‌کنند و علیرغم آنکه ماه در فاصله ‪ ۴۰۵‬هزار کیلومتری و بهرام در ‪ ۳۷۵‬میلیون کیلومتری از زمین هستند این دو حدود ‪۱/۵‬ درجه با هم فاصله زاویه‌ای دارند.

بامداد شنبه چهارم شهریورماه کیوان و ناهید ‪ ۴/۳‬دقیقه قوس با یکدیگر فاصله دارند.این مقدار کمترین جدایی زوایه‌ای بین دو سیاره است که تا ده سال دیگر (‪۱۳۹۵)‬چنین نزدیکی از سیارات را مشاهده نخواهیم کرد. همچنین سیارات کیوان و ناهید در بامداد روز یکشنبه پنجم شهریورماه به هم بسیار نزدیک و ‪ ۰/۶‬درجه با یکدیگر جدایی زاویه‌ای دارند.

نمایشگاه ‪ Petex۲۰۰۶‬بعنوان یک رویداد مهم فرهنگی از ‪ ۱۳‬تا‪ ۱۸‬شهریور ماه در محل دایمی نمایگشاههای تهران با حضور دانشگاهها،موسسات آموزشی و مراکز تولید تجهیزات کمک آموزشی داخل و خارج کشور برگزار می‌شود که انجمن نجوم آماتوری ایران اولین تجربه خود را در این گردهمایی بزرگ تجربه خواهد نمود.

دوشنبه سیزدهم شهریورماه در سالروز بزرگداشت ابوریحان بیرونی مراسم ویژه‌ای با حضور آماتورها و اساتید نجوم کشور توسط انجمن نجوم آماتوری ایران برگزار می‌شود. در این برنامه ضمن معرفی شخصیت‌های تاریخی نجوم ایران ،برای چهره‌ای از پیشکسوتان عرضه نجوم آماتوری امروز کشور نکوداشت بعمل خواهد آمد.

در همین روز سیاره اورانوس به وضعیت مقابله یعنی کمترین فاصله با زمین می‌رسد.

شنبه ‪ ۱۶‬شهریورماه نیز گرفتگی جزیی ماه (خسوف)را آسیا و اروپا تجربه می‌کنند البته درصد گرفت بسیار پایین است.

دوشنبه ‪ ۲۰‬شهریورماه سیاره غول پیکر برجیس حدود ‪ ۰/۵‬درجه در شمال ستاره زبانی جنوبی است.

شبانگاه سه شنبه ‪ ۲۱‬شهریورماه یک اختفای زیبا از ماه پس از بدرکه خوشه پروین را می‌پوشاند.علاقه مندان شاهد خواهند بود این واقعه از جمله رویدادهای استثنایی آسمان است.

روز جمعه ‪ ۲۴‬شهریورماه کره ماه به بیشترین میل شمالی خود طی سالیان اخیر می‌رسد که طبق محاسبات زمین مرکزی ‪ ۲۸‬درجه و ‪ ۴۳/۴‬دقیقه می‌گردد.بهتر است آگاه باشید طی ‪ ۳۷‬سال اخیر به این مقدار نرسیده و در قرن ‪ ۲۱‬بی‌نظیر می‌باشد.

هلال صبحگاهی شعبان در بامداد ‪ ۲۸‬شهریور همنشین سیاره کیوان و جدایی زوایه‌ای این دو به ‪ ۲‬درجه و ‪ ۱۳‬دقیقه می‌رسد.

صبحگاه پنجشنبه ‪ ۳۰‬شهریور وداع با هلال صبحگاهی شعبان را در حالی تجربه می‌کنید که سیاره ناهید با نوری به شدت همیشه (به علت دوری از زمین) در پایین و سمت چپ هلال و تقریبا ‪ ۱/۵‬درجه‌ای آن قرار گرفته است و بسیار به یکدیگر نزدیک هستند.

خورشید گرفتگی حلقوی روز جمعه ‪ ۳۱‬شهریوماه در گویان فرانسه ، سورینام و غنا قابل رویت می‌باشد. باید توجه داشته باشید این کسوف در ایران قابل مشاهده نیست.

آغاز پاییز همان قرارگیری مرکز خورشید بر نقطه اعتدال پاییزی ساعت ‪ ۱۹:۳۳‬روز شنبه اول مهر است.

  امتیاز: 0.00    نمایش یاسخ های این پست  
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  چهارشنبه 13 دی 1385 [08:48 ]
  رویدادهای نجومی دی ماه 85
 

ستاره‌شناسان می‌گویند شروع سرما از اواسط پاییز امسال می‌تواند تمرینی برای رصد رویدادهای خاص آسمانی در شرایط سخت باشد و علاقمندان می‌توانند در این شرایط، رویدادهای آسمانی دی ماه را دنبال کنند. از نکات جالب دی ماه آن است که روز اول ماه ذیحجه نیز با روز اول دی و روز پایانی ذیحجه نیز با‪ ۳۰‬دیماه مصادف شد و دقیقا ماه قمری و خورشیدی با هم آغاز و پایان می‌یابند و از سوی دیگر ذی‌الحجه امسال همچون دی ‪۳۰‬ روزه است.

ساعت ‪ ۳:۵۲‬بامداد روز جمعه اول دی‌ماه، زمستان آغاز شد و خورشید به نقطه انقلاب زمستانی رسید یعنی بیشترین جدایی بین مکان خورشید واستوای سماوی در بخش جنوبی کره آسمان که پیش از اینها از آن به عنوان راس الجدی یاد می‌کردند. شب یلدا این طولانی‌ترین شب سال، کوتاهترین روز را پشت سر خود داشت و پس از آن رفته رفته روزها بلند و شب‌ها کوتاه می‌شوند تا به اعتدال در آغاز بهار برسد.

خورشید در صورت فلکی کمان در ابتدای دی ماه و در پایان این ماه به صورت فلکی بزغاله می‌رسد. در شامگاه دوشنبه ‪ ۴‬دی، سیاره اورانوس بالاترازهلال افزاینده ذیحجه قرار گرفت و باجدایی زاویه‌ای ‪ ۳‬درجه این دو جرم مشاهده شدند. در این روز مناسبت بسیار بزرگی همچون تولد حضرت عیسی ابن مریم قرار داشت. سیاره اورانوس درقدر نورانیت ‪ ۵/۸۸‬بود و در بالا و کمی سمت چپ هلال جا خوش کرد.

حدود ساعت ‪ ۲۲:۱۵‬در افق غرب جنوب غرب ماه و بدنبال آن سیاره سبز اورانوس غروب کرد. صورت فلکی سطل آب میزبان این دو جرم آسمانی بود. یکشنبه دهم دیماه یک پدیده جالب مشاهده شد و آن این بود که علیرغم حرکت ظاهری ماه از شرق به غرب در آسمان، ماه از غرب به شرق در کره سماوی جابه جا شد. در آن روز پس از غروب خورشید ماه در نزدیکی خوشه زیبای ‪M ۴۵‬ و یا همان خوشه معروف پروین مشاهده شد.

با گذشت زمان و سپری شدن شب مشاهده شد که فاصله ماه از این خوشه بیشتر و بیشتر شد و با در نظر داشتن ثبات ستارگان و خوشه‌های ستاره‌ای در آسمان، جهت واقعی حرکت ماه دیده شد. بارش شهابی کوادرانتی و یا ربعی در چهار شنبه ‪ ۱۳‬دیماه با ‪ZHR 100‬ شهاب به اوج خود می‌رسد.

شبانگاه شنبه ‪ ۱۶‬دی‌ماه پس از بدر در کنار سیاره حلقه به گردن کیوان در صورت فلکی شیر است کمی بعد از ساعت ‪ ۲۳‬از افق شرق این دو طلوع می‌کنند و جدایی آنها کمتر از ‪ ۱‬درجه ( ‪ ۵۹‬دقیقه کمان ) است، عکسهای زیبایی از این همنشینی را می‌توانید بگیرید. قدر کیوان ‪ ۰/۲‬است. ستاره مشهور قلب الاسد در پایین این اجرام با قدر ‪ ۱/۳‬می‌درخشد. در شبهایی که ماه در آسمان نیست و یا کم نور است می‌توان با دوربینهای دو چشمی و تلسکوپهای آماتوری به بررسی کهکشانهای دور دست و اجرام غیر ستاره‌ای پرداخت.

سه شنبه ‪ ۲۶‬دی ماه جرم ستاره مانند سفیدرنگ در بالای هلال و در افق بامدادی، سیاره عظیم الجثه برجیس است و در بامداد چهاشنبه ‪ ۲۷‬دی هلال در نزدیکی سیاره سرخ بهرام قرار دارد ( ‪ ۵‬درجه پایین‌تر و سمت راست سیاره بهرام). همنشینی زیبای دیگر همراه شدن ناهید این ملکه آسمان شب با سیاره قدر هشتم نپتون است که در شامگاه روز پنج شنبه ‪ ۲۸‬دی به اندازه ‪ ۱/۴‬درجه ازیکدیگر جدایی دارند و نپتون در شمال سیاره ناهید قرار می‌گیرد.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فرشباف 3 ستاره ها ارسال ها: 213   در :  پنج شنبه 03 اسفند 1385 [07:03 ]
  مهمترین وقایع نجومی اسفند ماه85
 

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: ماه در تربیع اول هنگام غروب خود در نیمه شب شنبه پنجم اسفند ‪ ۱۱‬درجه بالاتر از خوشه باز پروین است و ساکنان شمال آمریکا و شمال غرب اروپا می‌توانند شاهد اختفای زیبایی از ماه و خوشه جوان پروین باشند.

مهندس `مسعود عتیقی` گفت: ماه کوثر در بامداد پنجشنبه دهم اسفند مقارن با نزدیک شدن به لحظه غروب خود یعنی ساعت پنج بامداد با خوشه ستاره‌ای کندوی عسل کمتر از دو درجه جدایی زاویه‌ای داشته و در سمت راست این خوشه قرار می‌گیرد.

عتیقی گفت: نور زیاد ماه مانع عکاسی آسان از این رویداد و مشاهده آن می‌شود. وی افزود: همنشینی ماه بزرگ نزدیک به بدر در شبانگاه جمعه ‪ ۱۱‬اسفند با سیاره کیوان حلقه بر گردن است و کمی بیش از یک درجه در سمت راست و پایین تر از کیوان در ساعت ‪ ۵:۳۰‬بامداد قرار دارد.

عتیقی گفت: این بار نیز نور زیاد ماه برای رصد و عکاسی مشکل ساز خواهد بود. مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران واقعه منحصر به فرد اسفند را گرفت کامل ماه (خسوف کامل) اعلام کرد که در لحظات اولیه بامداد یکشنبه ‪ ۱۳‬اسفند آغاز و تا قبل از غروب ماه در افق غربی پایان می‌پذیرد.

مهندس عتیقی افزود، همنشینی جالبی از ماه و برجیس در ماه اسفند شاهد نخواهیم بود اما سیاره سرخ در بامداد جمعه ‪ ۲۵‬اسفند ‪ ۲/۵‬درجه بالاتر از هلال زیبای صبحگاهی قرار دارد. وی گفت: ساعت ‪ ۴:۳۶‬زمان طلوع این اجرام است و برعکس موارد قبل نور کم هلال فرصت مناسبی برای رصد و عکسبرداری جهت ثبت این لحظات زیبا را فراهم می‌کند.

مهندس عتیقی اظهار داشت، صبح روز شنبه ‪ ۲۶‬اسفند هلال ماه در کنار سیاره تیر قرار می‌گیرد که آدرس خوبی برای رصد این سیاره در افق فراهم می‌شود و می‌توان آن را به راحتی با چشم در افق‌های باز عاری از آلودگی دید.

وی افزود: ابزار قدرتمندی که امسال برای مطالعات تحقیقی در انجمن نجوم آماتوری ایران فراهم آمده است که چشم انداز مناسبی برای توسعه تحقیقات اختر شناسی در عرصه آماتوری است. مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در پایان اعلام کرد آخرین گردهمایی امسال این انجمن در روز شنبه پنجم اسفند هم زمان با سالروز بزرگداشت حکیم طوسی با عنوان `بهار در سایه سار نجوم` به اجرا در می‌آید.

در این برنامه دو مقاله علمی ارائه می‌شود که یکی پژوهشی است و بر احوالات خواجه نصیر از منظر شاگرد و استاد می‌پردازد و دیگری به معرفی یکی از آثار `غیاث‌الدین جمشید کاشانی` و مقایسه آن با کار بطلمیوس ادامه خواهد یافت.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline حسین خادم 4 ستاره ها ارسال ها: 1813   در :  سه شنبه 21 فروردین 1386 [09:48 ]
  وقایع نجومی فروردین ماه 86
 

مرکز ستاره‌شناسی تهران ، وقایع نجومی فروردین ماه 86


مدیر مرکز علوم و ستاره‌شناسی تهران، وقایع نجومی فروردین ماه سال جاری را اعلام کرد. سال نو شمسی درساعت ‪ ۳:۳۸‬دقیقه روزچهارشنبه ‌تحویل شد، در این روز مرکز خورشید درحرکت ظاهری بر روی دایره‌البروج، به‌تقاطع این دایره ‌با استوای سماوی رسیده و به‌سوی نیمکره شمالی حرکت کرد، این روز مطابق با اول ربیع‌الاول سال ‪ ۱۴۲۸‬قمری و ‪ ۲۱‬مارس ‪ ۲۰۰۷‬میلادی است. به گفته وی، طبق تقویم حکمای قدیم امسال به‌نام `خوک` منسوب شده است.

وی افزود: درنخستین روز از سال جاری در ساعت ‪ ۱۵:۳۰‬ماه به‌حداقل فاصله تا زهره به‌اندازه ‪ ۳/۷‬درجه رسید، البته امکان مشاهده این پدیده به سادگی وجود نداشت. جبلی گفت: رسیدن سیاره عطارد به بیشترین کشیدگی غربی با زاویه ‪۲۷/۷‬ درجه‌ای خورشید، رسیدن کره ماه به حدود مرکز خوشه سیاره‌پروین، بارش رگبار شهابی سنبله‌ای و رسیدن سیاره مریخ به فاصله‌ای کمتر از یک درجه‌ای سیاره نپتون وقایع نجومی رخ داده از ابتدای ماه جاری تاکنون بوده است.

وی اظهار داشت: رسیدن سیاره عطارد به حداکثر فاصله خود تا خورشید به اندازه چهار هزار و ‪ ۶۶۷‬واحد نجومی، رسیدن کره ماه و سیاره زحل به حداقل فاصله حدود ‪ ۱/۱‬درجه‌ای، آغاز حرکت رجعی سیاره پلوتون و رسیدن کره ماه به اوج فاصله‌تا زمین به‌اندازه ‪ ۳۶/۷۱‬شعاع زمین، ازدیگر وقایع نجومی ماه‌جاری بوده است.

وی گفت: آغاز حرکت رجعی سیاره‌مشتری و رسیدن کره‌ماه‌به شش درجه‌ای جنوب سیاره مشتری، یکی دیگرازوقایع نجومی فروردین ماه امسال تاکنون بوده است. جبلی افزود: رسیدن سیاره زهره به ‪ ۲/۶‬درجه‌ای مرکز خوشه پروین، رسیدن کره ماه به ‪ ۱۰/۵‬درجه‌ای سیاره مریخ، رسیدن کره ماه به فاصله کمتر از یک درجه‌ای سیاره اورانوس و رسیدن سیاره عطارد به حداکثر فاصله نسبت به صفحه دایره‌البروج معادل منهای ‪ ۷‬درجه‌ای جنوب آن از وقایع نجومی است که‌تاپایان این ماه رخ می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: رسیدن کره ‌ماه به‌حداقل فاصله‌ تا زمین معادل ‪ ۵۶‬برابر شعاع زمین، رسیدن سیاره زهره به‌حداقل فاصله تا خورشید برابر با هفت هزار و ‪ ۱۸۴‬واحد نجومی و قرار گرفتن کره ماه درفاصله ‪ ۳/۳‬درجه‌ای سیاره‌زهره از دیگر وقایع نجومی است که در ماه جاری پیش رو خواهیم داشت.

  • ایرنا

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  دوشنبه 07 خرداد 1386 [07:40 ]
  وقایع نجومی خرداد ماه 86
 

سلام

رگبار شهابی شلیاقی، رگبار شهابی حوا و قابل مشاهده بودن سیاره زهره در ابتدای شب درغرب آسمان از وقایع نجومی خرداد ماه جاری است. طلوع سیاره مریخ قبل از روشنی صبحگاهی و قابل مشاهده بودن آن در نزدیک بامداد در شرق آسمان،رویت سیاره مشتری از ابتدای شب تا صبح، مشاهده سیاره زحل از لحظه غروب خورشید تا نیمه شب از دیگر وقایع نجومی در این ماه است.

مقارنه کره ماه و سیاره زحل با جدایی زاویه تقریبا ‪ ۱/۵‬درجه و واقع شدن سیاره زهره در غرب آسمان و در صورت فلکی جوزا، قرارگرفتن سیاره مشتری درصورت فلکی عقرب در بامداد (قریبا ساعت دو و ‪۴۵‬دقیقه) در بالاترین ارتفاع خود در اول خرداد ماه را از وقایع نجومی دیگر در ماه جاری می باشد.

اختفای ستاره غرب الاسد در پشت کره ماه در دوم خرداد، مقارنه کره ماه وستاره غرب العقرب با جدایی زاویه تقریبا سه درجه و شکل‌گیری تصویر زیبایی از کره ماه، غرب العقرب و سیاره مشتری در کنار هم درآسمان دردهم خرداد از وقایع نجومی این ماه است.

اختفای سیاره زهره در پشت کره ماه در غرب و شمال غرب آسمان در ارتفاع خیلی پایین و آغاز حرکت رجعی سیاره‌نپتون در چهارم خرداد از دیگر وقایع نجومی این ماه است. مقابله سیاره مشتری با خورشید ( لحظه غروب خورشید سیاره مشتری طلوع می‌کند ) در ‪ ۱۶‬خرداد و نقطه آغاز انقلاب تابستانی در ‪۳۱‬ خرداد نیز از وقایع نجومی دیگر در خرداد ماه سال جاری است.

  امتیاز: 0.00