منو
 صفحه های تصادفی
جا گیری و دفع توپ دروازه بان
بریستول مایرز سکوئیب
ماساژ قلبی
تنگی نفس
رهبانیّت و ترک دنیا
واکنشهای مولکولهای کایرال ،ارتباط کنفیگوراسیونها
شیعه و مقتضیات زمان
تیره سدم
پنیر پرورده
دفع فتنه ازبک و آزادی خراسان
 کاربر Online
749 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه نجوم 3 ستاره ها ارسال ها: 1615   در :  جمعه 19 مرداد 1397 [01:12 ]
  بارش شهابي برساوشي امرداد 1397
 

بارش شهابی برساوشی Perseus در روزهای یکشنبه و دوشنبه، 21 و 22 مرداد 1397 به اوج خود خواهد رسید. این بارش از دنباله دار Swift- Tuttle پدید می آید. دنباله دارها (ستاره های دنباله دار) هنگامی که به حضیض خود نزدیک می شوند، مقداری از مواد تشکیل دهنده آنها در اثر حرارت خورشید، به حالت گاز و ذرات جامد کوچک در آمده و به صورت دنباله در یک دنباله دار مشاهده می شوند و تونلی از غبار بر جای می ماند. هنگامی که زمین از این توده بر جای مانده عبور می کند، در اثر بر خورد این مواد با جو زمین، بارش شهابی به وجود می آید.
با توجه به اینکه در اوج بارش امسال، ماه در محاق می باشد و در آسمان شب حضور ندارد، لذا شهابها درخشندگی خود را بیشتر نمایان می کنند. این بارش به این علت به نام برساوشی شناخته می شود، چون به نظر می رسد شهابها از صورت فلکی برساوش نشات گرفته اند. در هنگام اوج بارش، تعدادی حدودا بالغ بر 60 شهاب در ساعت مشاهده خواهد شد. در مورد پیدا کردن صورت فلکی برساوش نگران نباشید. می توانید آن را در کنار صورت فلکی ذات الکرسی یا Cassiopea که شکل M یا W را در آسمان می سازد، بیابید. فقط کافیست از حدود نیمه شب به بعد، بر روی زمین به پشت دراز بکشید و به آسمان حدودا بالای سر خود چشم بدوزید، شما به راحتی این شهابها را خواهید دید. اگر می توانید مکانی را به دور از نور شهر برای رصد انتخاب کنید زیرا در آسمان شهر هایی همچون تهران که آلودگی نوری زیادی دارند، تقریبا بارش شهابی قابل رویت نیست. زیرانداز، نقشه آسمان، نوشیدنی گرم و مکانی راحت برای خود فراهم کنید.
غلامحسین رستگارنسب

  امتیاز: 0.00