منو
 صفحه های تصادفی
رسـانه و پـول
بیعت سفیانی با امام
امام حسین علیه السلام و تفسیر آیه 60 سوره حج
عملیات کربلای 5
عبدالله افطح و فرقه فطحیه
وضع شیعیان
اسکارن
ایمنی سطحی
آلمان
نا امنیها و کشمکشهای داخلی و توانایی شاه در سرکوب آن هادرزمان شاه عباس اول
 کاربر Online
452 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه نجوم 3 ستاره ها ارسال ها: 1615   در :  چهارشنبه 12 اردیبهشت 1397 [16:13 ]
  سپر حرارتی فرودگر `مریخ 2020` ناسا ترک برداشت
 

یکی از سپرهای حرارتی فرودگر کاوشگر `مریخ 2020` در طول سپری کردن تست‌های مختلف، ترک برداشته که ناسا معتقد است این اتفاق در برنامه این کاوشگر تاخیری ایجاد نخواهد کرد.
به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، یکی از سپرهای حرارتی فرودگر(سطح‌نشین) کاوشگر `مریخ 2020` ناسا پس از انجام یک سری آزمایش‌های طولانی، ترک خورده است و ناسا هیچ گزینه‌ای ندارد، جز این که از شرکت `لاکهید مارتین` بخواهد یک سپر جایگزین بسازد.
فرودگر فضاپیمایی است که پس از رسیدن به یک سیاره یا جرم آسمانی، بر سطح آن فرود می‌آید. سطح‌نشین‌ها معمولا فضانوردان و سطح‌نوردها(کاوشگرها) را به همراه خود به سطح سیارات می‌برند.
هدف سپر حرارتی، پوشاندن و حفاظت کاوشگر `مریخ 2020` و سیستم فرود آن است، به طوری که موجب می‌شود هنگام ورود به اتمسفر مریخ نسوزد.
از آنجایی که این سیستم باید تا دمای 3800 درجه فارنهایت(کمی بیشتر از 2093 درجه سانتی‌گراد) را تحمل کند، ناسا و لاکهید مارتین برای آزمایش سپر حرارتی، نیروهایی تا 20 درصد بیشتر از آنچه که در هنگام ورود به اتمسفر مریخ به سپر حرارتی کاوشگر وارد می‌شود، اعمال می‌کنند.
ناسا می‌گوید پس از انجام آزمایش‌ها و بررسی سپر حرارتی، یک ترک غیر منتظره در نزدیکی لبه بیرونی کاوشگر مشاهده کرده است.
لاکهید مارتین اکنون باید یک سپر حرارتی جدید برای ماموریت بسازد، اما سپر آسیب دیده را نیز تعمیر خواهد کرد. بنابراین سپر تعمیری می‌تواند برای آزمایش‌های بیشتر در سال آینده استفاده شود.
این اتفاق، دلیل روشنی از این است که چرا ناسا و شرکت‌های فضایی خصوصی باید ابتدا موشک‌ها، کپسول‌ها و اجزای انفرادی خود را تحت آزمایش‌های سخت قرار دهند. چرا که بهتر است زمان و هزینه صرف توسعه ماموریت‌ها شود تا این که ماموریت‌های چند میلیارد دلاری با شکست مواجه شوند.
مثلا در مورد `مریخ 2020`؛ این ماموریت 2 میلیارد دلاری شامل یک کاوشگر است که برای بررسی امکان حیات در گذشته بر روی مریخ و حفر سطح سیاره برای جمع‌آوری نمونه‌ها طراحی شده است.
خبر خوب این است که ناسا اعتقاد دارد که این حادثه بر روی برنامه ماموریت و زمان پرتاب آن در سال 2020 تاثیر نخواهد گذاشت، مانند آنچه که در مورد تلسکوپ `جیمز وب` اتفاق افتاد. بنابراین لازم نیست که نام جدیدی برای این ماموریت داشته باشیم.
کاوشگر `مریخ ۲۰۲۰`(Mars 2020) مریخ نورد در حال توسعه آژانس فضایی ایالات متحده آمریکا(ناسا) است که قرار است در سال 2020 میلادی توسط موشک `اطلس5` ناسا به مریخ ارسال شود. یکی از اهداف این کاوشگر بررسی حیات میکروسکوپی در مریخ است. این ماموریت به منظور اجرای یک بررسی اخترزیست‌شناسانه در رابطه با پیشینه باستانی مریخ و بررسی فرآیندهای ژئولوژیکی سطح مریخ در طول تاریخ خود، از جمله ارزیابی زیست‌پذیری سیاره‌ای، امکان وجود حیات بر روی مریخ در گذشته و توان بالقوه آن برای نگهداری رد پای زیست در مواد قابل دسترس تشکیل‌دهنده سطح آن است. ماموریت کاوشگر `مریخ 2020` در 4 دسامبر 2012 در نشست اتحادیه ژئوفیزیک آمریکا در سانفرانسیسکو توسط ناسا اعلام شد. در طراحی این مریخ‌نورد از طرح مریخ‌نورد `کنجکاوی`( Curiosity) استفاده شده است و بارهای(محموله) ارزشمند علمی مختلفی را به همراه خواهد داشت.


منبع: 97020905175/https://www.isna.ir/news

  امتیاز: 0.00