ساخت بزرگترین تلسکوپ نوری جهان برای رصد نورهای 13 میلیارد ساله و سیارات فرا خورشیدی
به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی اسپیس دات کام، این تلسکوپ 30 متری (TMT)، یک تلسکوپ نوری است که پوشش وسیع و وضوح کافی برای رصد نورهای 13 میلیارد سال پیش را در اختیار دارد.
ساخت این تلسکوپ بر فراز کوه موناکی در هاوایی که ماه آوریل (فروردین -اردیبهشت) به دنبال یک سری اعتراضات متوقف شده بود، روز چهارشنبه 24 ژوئن (3 تیر) از سر گرفته می شود.
هنری یانگ رییس انجمن بین المللی رصدخانه TMT در بیانیه ای اعلام کرد، این دوره وقفه که فعالیتی در آن نداشتیم باعث شد که سازماندهی بهتری پیدا کنیم.
ساخت این تلسکوپ 1.4 میلیارد دلاری ماه اکتبر در نزدیکی قله کوه موناکی که 13 هزار و 796 فوت ( چهار هزار و 205 متر) در آسمان جزیره هاوایی بالا رفته است ، آغاز شد.
این تلسکوپ دارای 492 آینه کوچک شش ضلعی است که یک سطح بزرگ جمع آوری نور به عرض 98 فوت (30 متر ) را تشکیل می دهد.
زمانیکه این تلسکوپ در اوایل دهه 2020 کامل شود، این رصدخانه تصاویر را با وضوح 10 برابر بیشتر از تصاویری که توسط تلسکوپ فضایی هابل گرفته می شود، بازمی گرداند.
ستاره شناسان از این تلسکوپ برای مواردی از قبیل جستجو برای سیارات فراخورشیدی، تحقیق در مورد ماهیت ماده تاریک و انرژی اسرار آمیز تاریک استفاده خواهد کرد.
اما همه با ساخت این تلسکوپ موافق نیستند؛ مردم محلی هاوایی معتقدند که موناکی محلی مقدس است و ساخت تلسکوپ هایی نظیر TMT به احتمال زیاد تاثیر بسیاری روی محیط زیست هاوایی خواهد گذاشت.
از سوی دیگر شماری رصد خانه از پیش در این منطقه وجود داشته است که بنابراین ساخت تلسکوپ TMT از ابتدا بحث بر انگیز می شود.
برای مثال معترضان مراسم بزرگ آغاز ساخت TMT را در ماه اکتبر مختل کردند و اعتراضات بیشتر در ماه مارس و آوریل در نهایت منجر به توقف ساخت این تلسکوپ بزرگ شد.
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!