منو
 کاربر Online
772 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه پزشکی 3 ستاره ها ارسال ها: 1819   در :  شنبه 20 دی 1393 [13:03 ]
  چه موقع و از چه نوع چسب زخمی استفاده کنیم؟
 

چه موقع و از چه نوع چسب زخمی استفاده کنیم؟

وقتی از زخم پوست صحبت می‌کنیم یعنی قوام و دوام طبیعی پوست به وسیله یک شی تیز یا غیرتیز از بین رفته است.

پوست از لایه‌های مختلفی ایجاد شده، لایه سطحی اپیدرم، لایه داخلی درم و لایه تحتانی چربی زیر پوست است.

- ضایعاتی که اپیدرم را از بین می‌برند به خراش‌های پوستی معروف‌اند و به خونریزی نمی‌افتند. این ضایعه‌ها به شرطی که مراقبت کنیم تا عفونت نکنند یا با مواد حساسیت‌زا تماس پیدا نکنند، خود به خود بهبود پیدا می‌کنند و عارضه‌ای ندارند.

- ولی ضایعاتی که به خونریزی ختم می‌شوند ۲ دسته‌اند، یا سطحی‌اند و درم را تنها تخریب کرده‌اند یا عمیق هستند و یا با وسایل برنده غیرتمیز ایجاد شده‌اند. در مورد زخم‌های سطحی؛ اگر با یک وسیله لبه‌های زخم را به هم وصل کنیم و شرایط استریل باشد، زخم بهبود پیدا می‌کند و جای آن باقی نمی‌ماند.

- در مورد زخم‌های عمیق ریسک عفونت وجود دارد و خیلی مهم است که به وسیله سرم نمکی تمیز شسته شوند و اگر عمیق است و در نواحی تحت فشار قرار دارد، لازم است بخیه شود تا کمترین اسکار را به جا بگذارد.

چسب زخم برای زخم‌های تمیز و سطحی کاربرد دارد.
باند سفیدی که داخل چسب است، بیشتر از زینک است. در ضمن جذب کننده خوب رطوبت است و به ترمیم کمک می‌کند. حتما باید این باند سفید روی زخم قرار بگیرد تا نوار چسب مستقیما روی زخم قرار نگیرد.

چسب زخم باید استریل باشد. چسب زخم‌ها یک لایه محافظ دارند که معمولا پارچه‌ای است و جلوی خفه شدن پوست و مرطوب شدن زیاد آن را می‌گیرد. به عبارتی چسب زخم باید توانایی گرفتن رطوبت از پوست و تبادل هوا را داشته باشد.

نکته مهم‌تر اینکه درون آن مواد آلرژی‌زا و تحریک‌کننده پوست به کار نرفته باشد. چسب برای زخم کار بخیه را انجام می‌دهد. یعنی دو لبه زخم را کنار هم قرار می‌دهد و باعث می‌شود زخم خود به خود ترمیم شود.

چسب زخم‌های نایلونی طی شست و شو خیس نمی‌شود و دوام آن بیشتر است. چسب‌های پارچه‌ای با شست وشو خیس می‌شوند و خود خیسی برای زخم مضر است. بهترین نوع چسب زخم نوعی است که لایه زیرین آن که با پوست در تماس است، پارچه‌ای باشد تا زخم را خشک نگه دارد و لایه خارجی نایلونی باشد تا در اثر تماس با آب سریع خیس نشود. در غیر این صورت یا فرد مجبور است مرتبا چسب را تعویض کند یا اگر خیسی باقی بماند سبب متورم شدن لایه شاخی پوست می‌شود.

چسب زخم حتما از داروخانه‌های معتبر تهیه شود. چسب زخم‌هایی که دوره‌گردها می‌فروشند کمی ناخالصی دارند و شانس ابتلا به آلرژی را در افراد بالا می‌برند. افرادی هم که مستعد ابتلا به آلرژی هستند بهتر است از چسب‌های ضدآلرژی استفاده کنند.

  امتیاز: 0.00