منو
 کاربر Online
456 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه نجوم 3 ستاره ها ارسال ها: 1615   در :  سه شنبه 04 شهریور 1393 [15:49 ]
  گزارش برگزاری اولین مدرسه تابستانی نجوم گیلان
 

از ابتدای تیرماه، برنامه ریزی برای برگزاری اولین مدرسه تابستانی نجوم گیلان توسط موسسه علمی پژوهشی نجم شمال با همکاری شاخه خاورمیانه مجمع جهانی زمان سنجی های نجومی(IOTA/ME) و انجمن پژوهشی شهاب و شهاب سنگ (RAMM) انجام شد. جناب آقای دکتر روحی، ریاست محترم دانشکده علوم پایه دانشگاه گیلان هم موافقت کردند که در روزهای 15 و 16 امرداد 1393، محل برگزاری در تالار شهید کریمی این دانشکده باشد. موضوعات اصلی این مدرسه ستارگان متغیر، سیارات فراخورشیدی، بارش های شهابی، شهاب سنگ ها، اختفا تعیین شد. برای تدریس این مباحث آقایان: آتیلا پرو، حامد پورخرسندی، داوود همتی، امیر حسن زاده و پویا احمدی فرد در نظر گرفته شده بود. 18 نفر در این کارگاه ثبت نام کردند که برخی از آنان از استان های دیگر بودند شهرهایی مانند: اصفهان، دامغان، شهرکرد و قم و... بعد از پذیرش، برنامه مدرسه در ساعت 9 صبح روز چهارشنبه 15 امرداد با تلاوت قرآن کریم شروع شد. اولین سخنرانی به موضوع « نورسنجی و داده کاهی ستارگان متغیر» اختصاص داشت که آقای پرو با ارائه توضیحاتی درمورد ستارگان متغیر به بحث شیوه رصد و کاهش داده پرداختند. سپس آقای حسن زاده، مباحثی را درخصوص تغییرات دوره تناوب در ستارگان متغیر تپنده و گرفتی بیان نمودند. پس از استراحت و پذیرایی، ایشان به بحث سیارات فراخورشیدی و شیوه های آشکارسازی آنها پرداختند. در ادامه آقای پرو، موضوع رصد گذر سیارات فراخورشیدی را شرح و بسط دادند.
پس از صرف ناهار، نوبت بعدازظهر به موضوع بارش های شهابی اختصاص یافت. مدرس اول این بخش آقای داوود همتی بودند که شرکت کنندگان را با این پدیده آشنا کردند. در ادامه، آقای کامبیز خالقی با ارائه مقدماتی درباره نجوم کروی، روشی را برای محاسبه ارتفاع شهابواره ها به شیوه ی اختلاف منظر ارائه دادند. سخنران بعدی، آقای امیر حسن زاده بودند که به بحث رصد و ثبت علمی بارشهای شهابی و در نهایت تجزیه و تحلیل داده های رصدی پرداختند.
صبح روز دوم مدرسه به موضوع شهاب سنگ ها اختصاص داشت. اولین مدرس این قسمت آقای همتی بودند که موضوعاتی درخصوص منشا و طبقه بندی شهاب سنگ پرداختند. پس از استراحت و پذیرایی، ایشان بحث شیوه های جستجو و شناسایی شهاب سنگ ها را مطرح کردند که مورد توجه شرکت کنندگان قرار گرفت. قرار بود بخشی از این مباحث را آقای پورخرسندی ارائه کنند که به علت اینکه در ایران حضور نداشتند، سخنرانی ایشان لغو شد.
خوشبختانه خانم دکتر مرجان ذاکرین دعوت برگزارکنندگان را پذیرفتند و با ارائه ی سخنرانی با عنوان اخترزیست شناسی، مباحثی بین رشته ای را مطرح کردند که مورد توجه حضار قرار گرفت. پس از صرف ناهار، آخرین بخش به موضوع اختفا اختصاص یافت. سخنران اول این بخش، آقای پرو بودند که رصد، زمان سنجی و ثبت علمی اختفاهای نجومی را شرح و بسط دادند. پس از استراحتی کوتاه، آقای حسن زاده ضمن معرفی اختفای خراشان ماه به اهمیت و کاربرد علمی آن پرداختند. در ادامه، خانم ها سلطانی و فلاح که در غالب یکی از گروه هایی که داده گیری از ستاره متغیر را در رصدخانه سازمان فضایی انجام داده بودند، نتایج مطالعات و تحلیل های خود را ارائه کردند تا بدین وسیله از کارهای گروه شان دفاع کنند.
در پایان، ضمن معرفی پروژه های پیشنهادی برای اجرا توسط شرکت کنندگان، از طرف موسسه علمی پژوهشی نجم شمال به شرکت کنندگان گواهی حضور اعطا گردید.
منبع: www.nssri.ir


تصویر

  امتیاز: 0.00