لحظه مقارنه ماه و خورشيد در تاريخ چهار شنبه 16 امرداد 1392 خورشيدي برابر با 29 رمضان المبارك 1434 هجري شمسي مطابق با هفتم اگوست 2013 ميلادي در ساعت 2 و 21 دقيقه بامداد به وقت ايران اتفاق مي افتد.
با توجه به نقشه زیر، مناطق مختلف کره زمین بر اساس رویت پذیری هلال در هنگام غروب خورشید(معیار پرفسور یالوپ) با 6 رنگ زیر تقسیم شده است.
توضیح رنگها:
-رنگ قرمز: ماه زودتر از خورشید غروب می کند. مثل چین، شمال ایران، اروپا
-رنگ سفید: ماه بعد از غروب خورشید در آسمان است اما تا کنون هلالی با این وضعیت مشاهده نشده است. در صورت مشاهده شدن هلال دراین مناطق، رکوردهای قبلی شکسته می شوند. مثل استرلیا، هند، ایران، عربستان و شمال افریقا
-رنگ آبی: امکان رؤیت هلال با تلسکوپ وجود دارد.
-رنگ صورتی: امکان رویت هلال با دوربین دو چشمی وجود دارد.
-رنگ زرد پر رنگ: امکان دیدت هلال با چشم غیر مسلح در شرایط خوب وجود دارد.
-رنگ سبز: امکان دیدن هلال با چشم غیر مسلح به راحتی وجود دارد.
نقشه رویت پذیری مناطق مختلف بر اساس معیار یالوپ در غروب خورشید روز چهارشنبه 16 مرداد
همانطور که در نقشه دیده می شود، امکان رویت هلال در روز چهارشنبه بسیار بعید است و به احتمال قوی به ویژه در کشور ما، ماه رویت نخواهد شد و یکی از مواردی که به عدم رویت در روز چهارشنبه کمک می کند جنوبی بودن ماه است.
رویت پذیری هلال شامگاهی شوال برای روز پنج شنبه 17 مرداد 1392
همانطور که در نقشه دیده می شود، رؤیت پذیری هلال در ایران با چشم غیر مسلح کمی سخت می باشد. در مرکز ایران مکث هلال حدود 35 دقیقه بعد از غروب خورشید می باشد. هر کس این هلال را در غروب روز پنج شنبه ببیند، آن را در نزدیکی افق و مقداری ضخیم خواهد یافت.
شکل زیر محل قرار گرفتن هلال ماه نسبت به محل غروب خورشید در دو روز 16 و 17 مرداد در مرکز ایران را نشان میدهد. علامت w و عدد 270 درجه سمت غرب را نشان می دهد.
منبع: ugcs
با تلخیص و اضافات
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!