اخترشناسان موفق شدند به کمک رصدخانه اشعه X چاندرا، بادهای پر سرعتی را که از سیاهچاله ای واقع در فاصله 28000 سال نوری، از صورت فلکی عقرب می آید را مشاهده کنند.
سرعت این باد (جریان پر سرعتی از ماده، که از یک ستاره که به دور سیاهچاله می گردد بیرون کشیده شده و به فضای بیرون پرتاب می شود) 20 میلیون مایل در ساعت (3% سرعت نور! 10 برابر سریع تر از بادهایی است که سیاهچاله های هم اندازه این سیاهچاله می توانند تولید کنند) است. بادهایی با چنین سرعتی در سیاهچاله هایی با جرم چندین میلیون یا حتی میلیارد برابر جرم این سیاهچاله که IGRJ17091 نامیده می شود به وجود می آید.
مورد عجیب دیگر درباره IGRJ17091 این است که به نظر می رسد این سیاهچاله بیش از 95 در صد دیسک ماده (دیسکی ناشی از رمبش ستاره همدمش) را با بادهای پر سرعت در جهت های مختلف به فضای بیرون پرتاب می کند.
در بررسی هایی که چاندرا دو ماه پیش بر روی این سیاهچاله انجام داده بود، اثری از این بادها مشاهده نشده بود که به این معناست که ظاهرا این بادها به طور آنی به وجود می آیند و از میان می روند. اخترشناسان بر این باورند که این بادها در اثر تغییرات دائمی در میدان مغناطیسی قوی که سیاهچاله را احاطه کرده به وجود می آید.
ترجمه شده از: universetoday
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!