منو
 صفحه های تصادفی
فراخوان مشارکت در محتوای گروه زیست شناسی
رابطه علی علیه السلام با پیامبر
مقالات جدید زمین شناسی
اختلالات روانی
تیره آکتینیدیاسه
عفونت زخم
مقایسه استحکام پیوند مرتبط به اوربیتالهای هیبریدی سطوح مختلف انرژی
صنایع دستی
کمک امام باقر علیه السلام به خدمتکاران
کانسار مس پورفیری
 کاربر Online
686 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه نجوم 3 ستاره ها ارسال ها: 1615   در :  یکشنبه 01 خرداد 1390 [06:08 ]
  اختر شناسی بدون تلسکوپ- پاسخ
 

دانش آموز محترم سوم ریاضی فاطمه حبیبی
از مطالعه دقیقتان تشکر می کنم. مقدمه ای را بر میدان های مغناطیسی ستاره ای برایتان نوشتم. اگر از منبعی که معرفی کردم اطلاعات بیشتری خواستید، در همین صفحه بنویسید تا به تفصیل برایتان توضیح دهم.
میدان های مغناطیسی ستاره ای
برای همه ما این واقعیت که زمین دارای یک میدان مغناطیسی است و شکل آن شباهت زیادی به میدان مغناطیسی یک، دو قطبی دارد و محور مغناطیسی آن تفاوت چندانی با محور دوران زمین ندارد، عادی است. این موضوع باعث می شود که گمان کنیم خاصیت مغناطیسی بر اثر دوران زمین به وجود آمده است یا لااقل با آن ارتباط نزدیک دارد. بنابر این، شاید به این فکر بیفتیم که ستارگانی که سرعتهای دورانی آنها بسیار بیشتر از زمین است باید میدانهای مغناطیسی شدیدتر از زمین داشته باشند. بررسی این مطلب بسیار جالب است. این پرسش مطرح می شود که چگونه می توان میدانهای مغناطیسی ستارگان را اندازه گرفت؟ بدیهی است که نمی توان یک مغناطیس سنج را به سطح ستاره برد. آنچه از یک ستاره دریافت می داریم نور آن است.

خوشبختانه، طبیعت تاثیر میدان مغناطیسی بر نور را در اختیار ما می گذارد که می توانیم با استفاده از آن میدانهای مغناطیسی ستارگان را اندازه بگیریم.

اطلاعات بیشتر را می توانید در این منیع که به زبان فارسی است مطالعه کنید:
آشنایی با اختر فیزیک ستاره ای- جلد اول- رصدهای ستاره ای و داده های بنیادی- ترجمه: دکتر منیژه رهبر

  امتیاز: 0.00