منو
 صفحه های تصادفی
ابن ابی عمیر
انتقام از دشمنان خدا و پیامبر
خلقت عالم به برکت وجود چهارده معصوم
سیاستهای هجومی شیطان
قالی بافی
انواع خورش
امام حسن عسگری علیه السلام و توبیخ غلامان
بیوشیمی بالینی
لعیا
گونه های لینه ای
 کاربر Online
701 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه نجوم 3 ستاره ها ارسال ها: 1615   در :  پنج شنبه 15 اردیبهشت 1390 [19:41 ]
  و حالا میدان های مغناطیسی فراخورشیدی
 

رصدهای اخیر، یکی از بزرگترین و داغ ترین سیارات فراخورشیدی که در کهکشان WASP_b واقع شده نشان می دهد میدان مغناطیسی این سیاره به اندازه کافی بزرگ هست تا بتواند بیشتر بادهای خورشیدی ستاره اش را به صورت موج شوکی خمیده منحرف کند.
کشف مگنتوسفر فرا خورشیدی (میدان مغناطیسی اطراف سیاره های فرا خورشیدی) هم مانند خود سیارات فرا خورشیدی کشف عجیبی نیست، در واقع اگر سیارات برجیسی فراخورشیدی (سیارات بزرگ گازی) میدان مغناطیسی نمی داشتند عجیب می بود چون سیارات گازی که در منظومه خورشیدی خود داریم میدان مغناطیسی قوی دارند.
WASP_12 ستاره خورشید مانند از ستارگان زرد دسته G است که در فاصله 870 سال نوری از زمین قرار گرفته است. سیاره فرا خورشیدی WASP_12b در فاصله 4/3 میلیون کیلومتری از خورشیدش واقع شده و دوره گردش آن فقط 26 ساعت است. این عدد را با دوره 88 روزه مرکوری که در حضیض در فاصله 46 میلیون کیلومتری از خورشید قرار می گیرد مقایسه کنید.
هرچند این سیاره جای مناسبی برای سکونت نیست ولی این سیاره که غول پیکر ترین سیاره گازی در میان هم نوعانش است به سختی در میان بادهای خورشیدی چگال از بارهای الکتریکی حرکت می کند و به نظر می رسد مجموعه ایده آلی از رویدادها برای جستجوی میدان مغناطیسی فرا خورشیدی فراهم آورده است.
شوک خمیده (bow shock) به کمک کاهش اولیه نورفرابنفش این خورشید آشکار شد و بسیار بیشتر از میزانی بود که در اثر گذر سیاره به وجود می آید. با توجه به سرعت بالای گردش سیاره به دور ستاره اش صرفنظر از اینکه سیاره میدان مغناطیسی داشته باشد یا نه موج خمیده (bow wave effect) ایجاد می شود ولی ظاهرا داده های به دست آمده از WASP_12b بیشتر با مدل شوک خمیده ای که در اثر میدان مغناطیسی ایجاد می شود سازگار است تا اثر فیزیکی حرکت دینامیکی سیاره.
این کشف بر مبنای داده های به دست آمده از پروژه Super wasp (wide angle search for planets) به دست آمده است.
اگرچه میدان مغناطیسی WASP_12b ممکن است به پشتوانه ستاره اش تا مدتی باقی بماند ولی از طرفی خود سیاره به خاطر فاصله کم از ستاره اش و در نتیجه نیروی گرانشی از میان خواهد رفت. طبق مشاهدات ماده از این سیاره به سمت ستاره کشیده می شود و طبق پیش بینی ها تا 10 میلیون سال دیگر ستاره همه موادش را به خود جذب کرده و سیاره به طور کامل از میان خواهد رفت.
هنوز دست کم یک معما درباره این سیاره باقی مانده که از چنین فاصله دوری به طور واقعی قابل بررسی نیست. به احتمال زیاد سیاراتی که تا این حد به خورشید خود نزدیک هستند به دور محور خود نمی چرخند اما مسئله این است که مهمترین عامل ایجاد میدان های مغناطیسی تا این حد قدرتمند، چرخش سیاره به دور خود است، دست کم در منظومه خورشیدی ما.
منبع خبر: universetoday



تصویر

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  یکشنبه 18 اردیبهشت 1390 [20:47 ]
  میدان مغناطیس در سیارات
 

سلام
سیارات در منظومه شمسی ما نیز دارای میدان مغناطیس هستند. آیا ممکن است که روزی مواد سیاره ای آنها جذب خورشید شود و بعد از میلیونها سال آنها نیز از بین بروند؟

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه نجوم 3 ستاره ها ارسال ها: 1615   در :  یکشنبه 18 اردیبهشت 1390 [20:57 ]
  و حالا میدان های مغناطیسی فراخورشیدی
 

سلام دوست گرامی
پیش بینی چنین امکانی در منظومه شمسی فعلا مد نظر نیست زیرا سرعت سیارات به دور خورشید و فاصله آنها از خورشید، امکان جذب ماده سیاره ای توسط خورشید را تقریبا در حد صفر ارایه می کند.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  سه شنبه 10 خرداد 1390 [09:50 ]
  و حالا میدان های مغناطیسی فراخورشیدی
 

سیارات در منظومه شمسی ما نیز دارای میدان مغناطیس هستند. آیا ممکن است که روزی مواد سیاره ای آنها جذب خورشید شود و آن سیاران پس از میلیون ها سال ناپدید شوند؟

  امتیاز: 0.00