منو
 صفحه های تصادفی
مونتسکیو
دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی
گرایش اتمی و مولکولی
کمیت فیزیکی
اوربیتال مولکولی
کاربردهای نقشه برداری ژنی
دیوپسید
مبانی و اصول اولیه
صخره‌های مرجانی
خطبه عبدالله بن زبیر پس از شهادت امام حسین علیه السلام
 کاربر Online
278 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه نجوم 3 ستاره ها ارسال ها: 1615   در :  یکشنبه 15 آذر 1388 [15:03 ]
  گزارش طولانی ترین گرفت خورشید درچین - 31 تیر 1388 قسمت نهم - اندازه گيري زمان تماسها در گرفت خورشيد
 

اندازه گيري زمان تماسها، يعني زمانهاي مماس شدن قرص ماه و خورشيد كه در گرفتهاي خورشيد بسيار مهم است. اين زمانها در واقع تطابق نظريه و واقعيت را نشان مي دهد. اختلاف احتمالي در زمانهاي پيش بيني شده و زمانهاي رصد شده كمك مي كند كه اختلافهاي حركت مداري ماه با بي نظمي هاي چرخش زمين را بهتر بشناسيم. حتي ممكن است برسي موضوع پر جنجال نوسان اندازه خورشيد به صورت دقيقتر انجام گيرد. طيفهايي كه در تماسهاي دوم و سوم گرفته مي شود نيز مهم است زيرا اين موقعي است كه نوارهاي تيره جذبي شيد سپهر به خطوط نشري فام سپهر پايين تغيير مي يابد. به اين طريق اندازه گيري شدت خطوط مختلف طيف امكان پذير مي شود.
ثبت تماس ها
وسایل موردنیاز: زمان سنج دقیق- دوربین عکاسی- فیلترمایلار- چراغ قوه
چهارتماس درهرگرفت کلي ثبت می شود. این تماسها عبارتند از:
تماس اول: شروع گرفت جزیی
تماس دوم: شروع گرفت کامل
تماس سوم: پایان گرفت کامل
تماس چهارم: پايان گرفت جزيي يا پایان گرفت بین ماه وخورشید

تصویر
جدول ثبت تماس ها

مدت زمان گرفت کلی یافاصله زمانی بین تماس دوم وسوم 5 دقيقه و 41 ثانيه محاسبه گردید.

زمان تماسهاي پيش بيني شده در شهر تانگلينگ، استان حيفي در چين، منتشر شده توسط ناسا با عنوان :
NASA/TP-2008-214169
Total Solar Eclipse of 2009 July 22
F. Espenak and J. Anderson
زمانهاي زير به وقت جهاني محاسبه شده است :
تماس اول: 00:18:45
تماس دوم: 01:29:45
تماس سوم: 01:35:25
تماس چهارم: 02:53:42

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  پنج شنبه 19 آذر 1388 [17:53 ]
  کسوف
 

سلام آقای رستگار نسب
تا جایی که شنیدم همه گروههایی که به چین و هندوستان رفته بودند با هوای ابری مواجه شدند. گروه آقای دکتر وصالی که در شانگهای بودند و بیش از 50 نفر هم بودند با هوای بارانی رو به رو بودند. مکان شما در کجای چین بود که موفق بودید؟

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  پنج شنبه 19 آذر 1388 [17:53 ]
  کسوف چین در سال1388
 

جناب رستگار نسب سلام عرض مي كنم
من در چين عضو گروه آقاي دكتر وصالي و همچنين با شما همسفر بودم و از اينكه شما به تانگلينگ رفتيد و پروژه گرفت را موفق به انجام شديد تبريك عرض مي كنم. از طرف گروه به ما يك جزوه دادند و همچنين يك برك A4 كه شامل: جدول وضعيت خورشيد گرفتگي كلي 31 تير 1388 در شهرهاي مهم مسير گرفت بود، دادند كه آقاي علي ابراهيمي سراجي آن را تهيه و تنظيم كرده بود.
در اين جدول زمان كنتاكتها تا دهم ثانيه قيد شده بود ولي جنابعالي در اندازه گيريهايتان ظاهرا تا ثانيه را ثبت كرده ايد.من ميخواستم دليل اين تفاوت را اگر صلاح ميدانيد، بدانم.
متشكرم

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه نجوم 3 ستاره ها ارسال ها: 1615   در :  پنج شنبه 19 آذر 1388 [19:11 ]
  کسوف
 

خدمت شما دوست گرامی سلام عرض می کنم
پس از رسیدن به شانگهای، من به استان حیفی، شهر تانگلینگ رفتم. برای رسیدن به این شهر بیش از 9 ساعت با قطار در راه بودم. شهر تانگلینگ در غرب چین واقع شده و تقریبا به سمت مرکز چین می باشد. در این شهر دیگر از هوای مرطوب و تقریبا ابری شهر شانگهای که شهری بندری است دیگر خبری نیست. البته از طریق جداولی که از طریق اینترنت در مورد میزان درصد ابری بودن مناطق مختلف منتشر شده بود، در یافتم که درصد ابری بودن در شهر تانگلینگ کمتر است. جالب اینجاست که خبرنگاراني نیز به شهر تانگلینگ آمده بودند. در هنگام گرفت یکی از خبرنگاران چيني چند پرسش در مورد آزمایشهای من پرسید و چندی بعد آقای دکتر Shi Yunli که استاد نجوم در دانشگاه علم و تکنولوژی استان حیفی می باشد یک نسخه از ویژه نامه کسوف راکه در چین منتشر شده بود به همراه ترجمه مصاحبه با من که در آن ویژه نامه چاپ شده بود برای من ارسال کرد. من تصویر روزنامه به همراه متن ترجمه شده آن را در یکی از قسمتهای گزارش گرفت خورشید در چین را انعکاس خواهم داد.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه نجوم 3 ستاره ها ارسال ها: 1615   در :  پنج شنبه 19 آذر 1388 [20:48 ]
  کسوف چین در سال1388
 

خدمت شما دوست گرامی سلام عرض می کنم
براي پاسخ به سوال شما ذكر اين نكته ضروري است. اينكه هنگام محاسبات پيش رصدي چون از ماشين حساب يا كامپيوترهاي برنامه ريزي شده استفاده مي شود لذا تا چندين رقم اعشار محاسبه و اعلام مي شود. در حالي كه دقت در انجام كار عملي گاهي متفاوت است از آنچه كه بر روي كاغذ و توسط محاسبه هاي نظري صورت مي پذيرد. البته تلاش بر اين است تا نتايج كارهاي عملي تا حد امكان با محاسبات نظري نزديك باشد. ذكر اين نكته ضروري است كه تكرار آزمايشات عملي و حذف خطاها تا حد ممكن نتايج را به محاسبات نظري نزديك مي سازد. ولي نكته جالب در انجام آزمايشات عملي گرفت خورشيد در اين است كه تكرار هر آزمايش براي رفع خطاهاي شناخته شده ممكن است حدود شايد يك سال طول بكشد و با هزينه هاي زيادي نيز همراه باشد. پس گاهي تكرار آزمايش چندان ساده نيست. لذا با همه تلاشي كه به عمل آمد و تجهيزاتي كه همراه بود دقت در حد ثانيه اندازه گيري شد.

  امتیاز: 0.00