تاریخچۀ و تعیین شکل زمین ( زمین در فضا )- قسمت دوم
در قرن دوم پیش از میلاد بطلمیوس به کرویت کامل زمین پی برد. او معتقد بود که زمین در مرکز آسمان قرار دارد و هفت سیاره از جمله ماه و خورشید به دور زمین در گردشند .
در دورۀ اعتلای تمدن اسلامی در سال 830 بعد از میلاد علمای مسلمان به اندازه گیری قوس نصف النهار پرداختند که با توجه به مقیاس متداول آن روز برای یک چهارم محیط کرۀ زمین طول 10359000 متر به دست آمد . از این تاریخ تا حدود قرن چهاردهم میلادی مسلمانان پیشتاز مطالعه در جغرافیا و تعیین شکل زمین بودند .
در سال 1525 میلادی فیزیک دان مشهور فرانسوی فرسنل محیط زمین را از روی اندازه گیری قوس نصف النهار به دست آورد که با توجه به امکاناتی که در اختیار داشت محیط زمین را 40044000 متر محاسبه کرد. میزان اشتباه در قرن هفدهم میلادی از روی اندازه گیریها و محاسباتی که توسط آکادمی علوم فرانسه در مورد زمین انجام گرفت معلوم شد که زمین به شکل تخم مرغ بوده و دارای پهن شدگی است یا به عبارتی کره کامل نیست.
پس از اثبات این موضوع این تحقیقات در سالهای بعدی نیز ادامه یافت تا اینکه تئوری بیضوی موضوع بحث قرار گرفت. یعنی اینکه شکل زمین از دوران یک بیضی حول یکی از قطرهایش حاصل شده است . انتخاب این بیضی و مشخصات مربوطه برای دانشمندان مشکل بود زیرا باید یک بیضی انتخاب می شد که پس از دوران حول یکی از قطرهایش شکل حاصله تا حدی شبیه به شکل واقعی زمین باشد .
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!