منو
 کاربر Online
682 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه نجوم 3 ستاره ها ارسال ها: 1615   در :  شنبه 06 تیر 1388 [15:06 ]
  غول ستاره ای
 

مرحله غول ستاره ای به مرحله ای از عمر یک ستاره اطلاق می شود که هیدروژن هسته مرکزی به مرور و بر اثر واکنش های همجوشی هسته ای به هلیوم تبدیل می شود و زمان آن فرا می رسد که بخش مرکزی ستاره به هسته ای هلیومی تبدیل شود و فاقد هیدروژن گردد.
در این حالت ستاره برای ادامه حیات خود و انجام فرایند های همجوشی هسته ای هیدروژن بخش میانی را به هلیوم تبدیل می کند و در کل تمام فرایند هایی که در مرکز ستاره در حالت پایدار برای تبدیل هیدروژن به هلیوم انجام می شد هم اکنون در بخش میانی آن انجام می گیرد.
در این حالت به دلیل فاصله کم بخش میانی با سطح ستاره انرژی گرمایی تولید شده به شکل امواج نورانی شدید بلا فاصله و با فرکانس بیشتر از سطح ستاره تشعشع کرده وموجب انبساط ظاهری ستاره یا افزایش شعاع آن می شود و به دلیل بزرگ نمایی ناشی از افزایش شعاع آن اصطلاحا آن را غول می نامند.
در این مرحله با وجود بزرگ نمایی ستاره، از قدرت نورافشانی و گرمازایی آن کاسته شده و کم کم نور آن به طیف نارنجی و قرمز گرایش پیدا می کند.

تصویر

مرحله ابرغول ستاره ای:
ستاره پس از گذراندن مرحله غول، وارد مرحله آخر مرحله انرژی زایی خود می شود. به این ترتیب پس از اتمام هیدروژن بخش میانی و تبدیل هسته مرکزی به یک هسته کربنی و بخش میانی به یک بخش هلیومی سرانجام هیدروژن موجود در بخش سطحی یا رویه ستاره شروع به سوختن کرده و به تدریج به هلیوم تبدیل می شود و از این رو انرژی حرارتی به شکل امواج نورانی شدید، فورا از سطح ستاره متصاعد شده و موجب افزایش شعاع ستاره به اندازه چند برابر مرحله قبل شده و به این دلیل اصطلاحا آن را ابرغول می نامند.
در این مرحله قدرت ستاره با افزایش شدید شعاع نورانی آن خیلی کم شده و آخرین هیدروژن های خود را به انرژی نورانی و گرمایی تبدیل می کند و بخش میانی و داخلی آن عملا سخت شده و به رنگ قرمز و قهوه ای در می آید و آخرین مراحل عمر ستاره همانند انسان سالخورده فرا می رسد.

  امتیاز: 0.00