منو
 صفحه های تصادفی
حقوق
ثبوت ولایت
ویژگی های یاران حضرت مهدی « ع» - دوستی خدا
استخدام مستشار مالی آمریکایی در دوره احمد شاه
اسیلوسکوپ
Spam
زمین شناسی فیزیکی
استابیلزه کردن
انعقاد آب
خاک رس
 کاربر Online
371 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  جمعه 18 اردیبهشت 1388 [08:52 ]
  سیارکها چیستند؟؟
 

ما در مکانی بسیار عظیم زندگی می کنیم که جهان نام دارد فقط در حدود پنجاه سال اخیر است که ما دریافته ایم جهان به راستی چقدر بزرگ است. کاملاً طبیعی است که بخواهیم مکانی راکه در آن زندگی می کنیم بشناسیم و در پنجاه سال اخیر باکمک ابزارهایی که خود ساخته ایم توانسته ایم خانه بزرگ خود را بهتر بشناسیم. اکنون ما دارای تلسکوپ رادیویی، ماهواره کاوشگر وبسیاری از ابزارهای دیگر هستیم که درباره جهان اطلاعاتی به ما داده اند، اکنون ما سیارات را از نزدیک مشاهده کرده ایم، درباره کوازارها و تپ اخترها و سیاه چاله ها و ابر نواخترها اطلاعاتی به دست آورده ایم. درباره اینکه جهان ممکن است چگونه زاده شده باشد و چگونه پایان یابد حقایق شگفت انگیزی کشف کرده ایم .هیچ چیز بیش از این دانسته ها حیرت انگیز وجالب نیست.
بسیاری از اجرام مانند سیارات ، خورشید ، کهکشان جرم های عظیمی در جهان به شمار می روند ولی در جهان جرم های کوچکی نیز وجود دارند. این اجسام اگر از ما بسیار دور باشند با چشم دیده نمی شوند ولی برخی از آن ها در منظومه شمسی خودمان هستند درست آن سوی مریخ هزاران جرم کوچک به نام سیارک وجود دارند. آن ها اندازه ها و شکلها ی بسیار متفاوتی دارند برخی از آنها گاهی به ما بسیار نزدیک می شوند و بعضی دیگر از ما بسیار دور هستند تعدادی از آن ها در مسیرهای عجیب و غریبی به دور خورشید می گردند.سیارک ها اجرام جامد بسیار کوچکی باشکلهای نامنظم هستند که مانند سیارات بزرگ به دور خورشید می گردند وتفاوت عمده آن ها با سیارات در اندازه آنهاست آنها رابه نام سیارات خرد نیز می شناسند. پس از کشف بزرگترین سیارک به نام سرس سیارک های زیادتری کشف شد که می توان گفت با یک تلسکوپ بزرگ از بیش از 100000 سیارک عکسبرداری نمود.
سیارک ها نیز با با انعکاس نور آفتاب می درخشند ولی چون سطحشان کوچک است تعداد نور منعکس شده بسیار اندک و کم است و لازم است بدانیم که سیارک ها راحتی با تلسکوپ نمیتوان دید بجز وستا که سیارکی نورانی است.
سیارات و سیارک سرس:
تماشاگران آسمان در قدیم فقط پنج سیاره رامی شناختند تنها، پس از کشف تصادفی اورانوس توسط هرشل در سال 1781 میلادی بود که ستاره شناسان جستجوی سیارات دیگر را آغاز کردندبا این حال اولین سیارک کشف تلسکوپی دیگری بود که به طور اتفاقی در اول ژانویه 1801 توسط جوزیه پیا تستی (1826 – 1749) انجام شد این سیارک که آنها را گاهی سیاره کوچک نیز می نامند در همان موقع سرس نام گذاری شد کمی بعد سیارک های بیشتری کشف شد ولی معلوم شد که سرس با قطر 995 کیلومتر(592 مایل) بزرگترین آنهاست درمواقع معینی با آگاهی از مکان دقیق سرس این سیارک را می توان بدون تلسکوپ به صورت گذرا روئیت کرد.
کشف تصادفی سرس
گروهی از اخترشناسان آلمانی در پی آن بودند که برای پیدا کردن سیاره ای بین مریخ و مشتری در آسمان به جستجو بپردازند آنان با دقت بخش هایی از آسمان رابین خود تقسیم کردند و همه مقدمات جستجو را فراهم آوردند درست قبل از شروع کار خبر رسید اخترشناسی ایتالیایی به نام جوزیه بیاتزی که به فکر پیدا کردن سیاره ای جدید نبوده است بر حسب تصادف سیاره ای جدید یافته است او در اول ژانویه 1801 سیارک سرس را کشف کرد.
اندازه یک سیارک چقدر است.
سیارک ها سیارات کوچک هستند بعضی از آن ها اجرام نسبتاً بزرگی بوده ولی بیشترشان شبیه کوه هایی هستند که در فضا شناورند بزرگترین شبه ستاره کرس است که قطر 685 کیلومتر است این سیارک در سال 1821 به وسیله تلسکوپ کشف شد و اولین سیارکی بود که تا آن زمان کشف گردید طی 6 سال بعد سه سیارک بزرگ دیگر کشف شد آن ها پالاس ، جونو و وستا بودند. این عقیده وجود دارد که سیارک ها از موادی که به هنگام تشکیل منظومه شمسی آنقدر مترام نشدند تا سیاره ای را تشیل دهند ساخته شدند و یا آن ها را بقایای اجرام بزرگی که زمانی بین کره مریخ ومشتری به دور خورشید می چرخیدند و به طور تصادفی از هم پاشیده و به اجزای کوچکتر تبدیل گشتند می دانند.
در جستجوی سیارک گمشده
هنگامیکه سرس کشف شد بیش از آن به خورشید نزدیک بود که بتوان مدتی طولانی آن رامشاهده کرد و چون به اندازه کافی مشاهده نشد اخترشناسان تنوانستند مسیر حرکت آن را مشخص کنند آنان نگران بودند که مبادا سرس دیده نشود ولی ریاضیدانی آلمانی به نام کارس گاس که یکی از بزرگترین ریاضیدانان جهان بود روش جدیدی برای محاسبه مسیر سیارات ابداع کرد و آن را برای تعیین مسیر سرس به کار بست و بدقت مشخص کرد که سرس هنگامی که از آن سوی خورشید ظاهر شود در کجا قرار خواهد گرفت، هنگامیکه زمان ظاهر شدن فرا رسید اخترشناسان به آسمان نگاه کردند و سرس را در همان محل تعیین شده یافتند.
قطر سیارکی از سیارک ها از چندکیلومتر تجاوز نمی کند و آن ها را میتوان کوه های درحال حرکت به حساب آورد نه یک سیاره .برخی از آن ها بسیار تیره هستند و برخی دیگر سیارک درخشانند و مستا یکی از درخشان ترین سیارک ها است و گاهی بدون تلسکوپ نیز دیده می شود. سیارک ها یا به شکل آجرند یا شکل های عجیب و غریبی دارند. هکتور سیاره ای است که شبیه دبیل است وگوییی از دو سیارک تشکیل شده است حقیقت آن است که فقط بزرگترین سیارک ها کروی شکلند.
درخشانترین سیارک چرا تا این حد درخشان؟
همانطور که گفته شد درخشانترین سیارک وستا نام دارد. پهنای وستا 480 کیلومتر است. وستا سومین سیارک از لحاظ بزرگی است ولی اندازه آن فقط نصف سرس است. وستا بیشتر از سرس از خود نور ساطع می ند و در نتیجه همواره از سرس درخشانتر است وستا را می توان بدون تلسکوپ نیز مشاهده کرد وستا چهارمین سیارک کشف شده می باشد. ما نمی دانیم چرا وستا تا این حد درخشان است شاید از یخ پوشیده شده باشد ولی چرا باید وستا از یخ پوشیده شده باشد و سرس چنین نباشد.
قمرهای مریخ
مریخ درست در لبه داخلی کمربند سیارکها قرار گرفته است. بعضی از سیارکها ممکن است بر اثر نیروی جاذبه مریخ بدام افتاده باشد. در واقع مریخ دو ماه کوچک دارد که شاید سیارکهای اسیر شده باشند قمرهای مریخ به نام های فوبوس و دیموس ، هیچ شباهتی به مریخ ندارند رنگ مریخ روشن و مایل به قرمز است ولی دو قمر مریخ مانند بسیاری از سیارکها تیره هستند برخی از سفینه های کاوشگر که از مجاورت مریخ گذشته اند عکس هایی از قمر مریخ گرفته اند این عکس ها شاید نخستین نگاه دقیقی باشد که به سیارکها انداخته ایم .احتمالاً زمانی سفینه هایی روز این قمرها فرود خواهند آمد و آن ها دقیق تر بررسی خواهند کرد.
برخورد سیارک ها با زمین
در گذشته سیارکهای کوچکی با زمین برخورد کرده اند حفره شهاب سنگی بزرگ در آریزونا در اثر چنین برخوردی ایجاد شده است تخمین زده می شود که حدود 50000 سیارک در اطراف خورشید در گردشند. بیشتر این سیارک ها تکه سنگ هایی کوچکی هستند بعضی از آنها شکل منظم ومرتبی ندارند و شکل آنها نامنظم است و حداقل یکی از آن ها به نام هکتور به صورت یک شئی دو قلو است و اطلاعات بیشتر در مورد سیارک های گوناگون از ماموریتهای فضائی در آینده به دست خواهند آمد.
در آینده اقامتگاهی جدید
زمانی آنسانهایی در سیارکها زندگی خواهند کرد و این سیارکها نقطه شروعی خواهند شد برای اکتشافات بیشتر انسانهایی که در سیارکها به سر می برند می توانند موشکهایی بسازند و با کمک آنها به قمرهای مشتری و زحل و حتی دورتر از آن بروند آنان شاید بتوانند در تمامی منظومه شمسی به اکتشافات بپردازند شاید برخی از سیارکها به سفینه های ستاره پیمایی بزرگ تبدیل شوند و هزاران انسان ساکن در آن برای همیشه از خورشید دور شوند و در سفر ی بسیار بسیار طولانی به سوی ستارگان دور دست رهسپار گردند کسی چه می داند؟ شاید سیارکها شروعی باشند برای مسکونی شدن کهکشان به وسیله بشر و آغاز جستجوی انسان برای یافتن شکل های دیگر حیات اندیشند.
مینا کریمی - تهران

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  جمعه 18 اردیبهشت 1388 [19:40 ]
  سیارک یا ستاره دنباله دار
 

شصت و پنج میلیون سا قبل که وضعیت زمین نامتعادل شد و دایناسورها از بین رفتند ، این وضعییت از برخورد سیارک با سطح زمین بود یا ستاره دنباله دار frown؟؟

  امتیاز: 0.00