هند امروز چهارشنبه 1 آبان1387 برای نخستین بار یک سفینه تحقیقاتی بدون سرنشین به نام `چاندیاران – 1` را به سوی مدار کره ماه پرتاب کرد. یک موشک ساخت هند این سفینه یک و نیم تنی را در مدار کره ماه قرار خواهد داد.
به گزارش منابع خبری ، «مادهاوان نایر» رییس سازمان تحقیقات فضایی هند گفت که این سفینه ساخت هند، با موفقیت از پایگاه فضایی ساتیش داوان در جنوب این کشور به سوی مدار کره ماه پرتاب شده است. این برای نخستین بار است که یک سفینه هندی دورتر از مدار زمین، به فاصله ای در حدود 400 هزار کیلومتری می رود. این سفینه با ماموریتی دو ساله قصد تهیه نقشه سه بعدی از ماه را دارد تا به مطالعاتی که درباره قطب جنوبی کره ماه از جمله بررسی وجود احتمالی ذرات یخ در سطح یا زیر سطح ماه صورت می گیرد کمک کند.
در پی انتشار این خبر، نخست وزیر هند در پیامی از آنان که باعث افتخار آفرینی جامعه علمی این کشور خواند، ستایش کرد و موفقیت دانشمندان هندی را مایه غرور خواند. قرار است طی پانزده روز آینده، این سفینه یک ماه پیمای حامل ابزار تحقیقاتی ساخت هند و چند کشور خارجی را به سوی سطح کره ماه پرتاب کند. ساخت و پرتاب این سفینه حدود هشتاد میلیون دلار هزینه داشته است.برنامه فضایی هند از سال 1963 آغاز شد و در سال های اخیر، این کشور در صدد بوده است با تکمیل فن آوری ساخت و پرتاب ماهواره های مخابراتی، از وابستگی خود به کشورهای دیگر بکاهد و وارد بازار پرسود ارتباطات ماهواره ای شود. سال گذشته، هند یک سفینه ایتالیایی را در مدار کره زمین قرار داد. پس از ژاپن و چین، هند سومین کشور آسیایی است که به فن آوری پرتاب سفینه های دوربرد فضایی دست یافته است.در حال حاضر، این سه کشور، و همچنین کره جنوبی، می کوشند با به اجرا گذاشتن برنامه های پیچیده فضایی، اعتبار لازم بین المللی را به منظور ورود به صحنه رقابت در بازار ماهواره های تجاری کسب کنند.
مونا حبیبی - تهران
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!