منو
 صفحه های تصادفی
اگزیستانسیالیسم و اصالتهای انسانی
نظام لشگری کریم خان زند
آزمایش طرز کار ترانسفورماتور
ابوعبیده جراح
سخنان امام حسین علیه السلام با یارانش درباره شهادت
رشته مدیریت خاص
مرض خشم و غضب و درمان آن
مشخصه دیود
Bouy
حضرت زهرا و فدک
 کاربر Online
570 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه نجوم 3 ستاره ها ارسال ها: 1615   در :  پنج شنبه 28 تیر 1386 [19:02 ]
  سخن دبیر گروه نجوم
 

عرض سلام دارم خدمت همه دانش آموزان و علاقه مندان به علم نجوم

بسیار خوشحال هستم از اینکه موقعیتی پیش آمد تا بتوانم در خدمت شما عزیزان باشم . اگر چه مدت زمان بسیار کوتاهی است با شما در ارتباط هستم ولی خواندن پرسشها و نظرات شما من را بر آن داشت تا هر چند کوتاه ، مطالبی را با شما در میان گذاشته و ارتباطی دو طرفه بر قرار نمایم .آرزوی موفقییت در درس امروز و زندگی فردا برای همه شما عزیزان دارم .

نجوم شاید برای بسیاری از دانش آموزان و مردم جذابترین علم باشد. به خصوص مفاهیمی مثل کیهان شناسی ، سیاهچاله ، و منظومه شمسی همیشه برای عموم جذاب و پرسش بر انگیز بوده اند. بسیاری از دانش آموزان از طریق کتاب ها و مقاله های عامه فهم و ساده ای که در مورد این مفاهیم نوشته می شود با دیدگاههای دانشمندانی که در این زمینه ها کار میکنند، آشنا می شوند. در این نوشته ها از پیچیدگی های ریاضی و فنی خبری نیست. و فقط شرح نتایج کار و توصیف پدیده ها می آید. به همین دلیل بسیاری از دانش آموزان و مردم چنین تصور می کنند که اینها حاصل وتصورات منجمان است.
اما واقعیت این است که نجوم ، مانند دیگر شاخه های علم فیزیک ،علمی تجربی است. این علم از یک طرف مبتنی است بر نظریه ها و قوانین علوم مختلف و از طرف دیگر هر نظریه جدیدی که در این علم مطرح می شود تا زمانی که تجربه تایید نکند، مورد پذیرش عموم قرار نمی گیرد نکته دیگر این است که قوانین نجوم به صورت روابط ریاضی بیان میشود.
هر منجمی که قصد ارائه نظریه تازه ای بر مبنای نظریه ها و یافته های موجود را دارد، نیاز به ریاضیات پیشرفته دارد تا بتواند بر مبنای آن ، نظریه خود را بیان کند. به عنوان مثال ، همین مفهوم سیاهچاله ها، که از جذاب ترین موضوعات نجومی است، ابتدا از روی محاسبات ریاضی مربوط به مدل های اخترفیزیکی و کیهانشناختی پیش بینی شدند.
در این جا سوال می شود که ، آیا در دوره های پایین تر و قبل از دانشگاه نمی توان کار نجومی کرد؟ آیا فقط باید از تماشای آسمان شب لذت برد؟ جواب این است ، به هیچ وجه . در واقع شاید نجوم تنها علمی باشد که مردم عادی نیز می توانند در آن کار جدی علمی بکنند، و حتی برخی کشفیات که درتاریخ نجوم نیز ثبت شده است،توسط منجمین آماتور انجام گرفته است. پس بیایید کارمان را از همین امروز شروع کنیم. مطمئن باشید که شما تنها نخواهید بود چون من و همکارانم در گروه نجوم آماده پاسخگویی به سوالات شما دانش آموزان و علاقه مندان هستیم.
کار علمی همیشه از پرسش علمی آغاز می شود. به همین دلیل است که دانش آموزان در سطوح مختلف می توانند باتوجه به پدیده های که مشاهده می کنند، کار نجومی انجام دهند.مثلاً پی ببریم که مفاهیم کلماتی همچون صبح ،ظهر،غروب ، شب ، نیمه شب ، روز، هفته، ماه، سال و ... چیست. آیا طول سایه هرجسم درطول شبانه روزفرق می کند؟
آیا طول سایه در یک ساعت مشخص از روز دراوقات مختلف سال فرق می کند؟ خورشیدگرفتگی چیست؟ چگونه می توان با استفاده از مدل های مختلف ، پدیده های نجومی را توضیح داد؟ مثلاً چگونه می توان حالت های مختلف ماه رادر کلاسی نشان داد. اینها پرسشهای بسیار ساده ای هستند که هنگام تلاش برای توضیح آن ها متوجه نکات بسیار دیگری نیز می شوید. در واقع با فعالیت در نجوم توجه و علاقه شما به دیگر شاخه های علوم نیز جلب می شود و متوجه می شوید که تا چه حد علوم مختلف به هم مربوطند.
گاهی ممکن است که فعالیت های فردی یا گروهی ما نتایج جالبی را در بر داشته باشد. لذا میتوان آن را از طرق مختلف به ویژه، این سایت در اختیار دیگران قرار داد تا هم ، آن ها به دانش و استعداد ما پی برده و هم از تجربیات ما استفاده کنند. ما در این سایت آمادگی داریم تا هر نوع پیشنهاد و انتقاد در جهت بهتر شدن بخش نجوم را پذیرا باشیم. همچنین گزارش های رصدی و نتایج پروژه های شما را در این رابطه و به نام شما در سایت قرار می دهیم. منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم .

پست الکترونیک : astadmin@roshd.ir
rastegarnasab@yahoo.com
با تشکر
غلامحسین رستگار نسب
دبیر گروه نجوم

  امتیاز: 0.00