مدیر روابط عمومی سازمان فضایی ایران با اشاره به تشکیل یک گروه کاری ویژه برای بررسی ماهیت که شامگاه جمعه به مدت چند دقیقه توسط رصدگران در آسمان کشور مشاهده و تصویربرداری شده است، اعلام کرد: نتایج بررسیهای این گروه احتمالا طی یک هفته تا 10 روز آینده به اطلاع عموم خواهد رسید.
مهندس شهرام یزدانپناه با کمنظیر خواندن این پدیده که به گفتهی وی مشابه آن پیش از این تنها یک بار در کشور استرالیا گزارش شده است گفت: محتملترین گزینه در توجیه این پدیده بروز اشکالی در مرحله دوم موشک اطلس 5 است. این موشک حدود ساعت 16 روز جمعه به وقت جهانی از پایگاه فضایی ناسا پرتاب شده که ظاهرا پیش از قرار دادن ماهواره در مدار با نشت گسترده در مخازن اکسیژن و هیدروژن مواجه شده است.
وی خاطرنشان کرد: براساس این فرضیه به نظر میرسد ابر مشاهده شده ناشی از تبخیر سوخت موشک قبل از رسیدن موشک به افق ایران باشد که در اثر بازتابش نور خورشید به صورت ابری درخشان بروز کرده است. البته این احتمال هنوز به قطعیت نرسیده و گروه کاری که از روز شنبه در سازمان فضایی تشکیل شده، کار گستردهای را بر روی پارامترها و ابعاد مختلف این قضیه آغاز کرده است.
یزدان پناه تصریح کرد: گروه کاری سازمان فضایی در حال حاضر مشغول بررسی پارامترهای مختلف مداری، سرعت و شکل انتشار گاز ایجاد شده در اثر بروز مشکل احتمالی در موشک اطلس و ... هستند که فکر میکنم طی یک هفته تا 10 روز آینده به پاسخ قانعکننده در این زمینه برسیم.
وی درباره سرنوشت ماهوارهی حمل شده با موشک اطلس 5 گفت: سازمان پرتابگر ماهواره که یک ماهوارهی نظامی بوده، از موفقیت در پرتاب و استقرار آن در مدار تعیین شده خبر داده ولی برخی گزارشهای غیررسمی حاکی از عدم استقرار ماهواره در مدار برنامهریزی شده است که فرضیهی نشت سوخت از موشک را تقویت میکند.
مدیر روابط عمومی سازمان فضایی ایران در عین حال گفت: ابعاد گستردهی ابر مشاهده شده که حدود 500 هزار کیلومتر مربع است احتمال اینکه ناشی از نشت سوخت در مرحلهای از ماموریت یک موشک باشد را با تردیدهایی مواجه میکند.
یزدان پناه در پایان تاکید کرد: سازمان فضایی ایران به عنوان نهادی ملی در عرصهی فضا خود را در قبال چنین پدیدههایی و پاسخگویی در زمینهی آنها به مردم مسوول میداند و با توجه به ارتباط نزدیک و تنگاتنگ فنآوری فضا با نجوم به این قبیل مباحث و پدیدههای مداری توجه خاص دارد.
گفتنی است، رصدگران ایرانی که در مناطق مختلف کشور برای رصد هلال بحرانی ماه جمادی الثانی رفته بودند از مشاهده ابری ناشناخته به صورت توده ای درخشان و کوچک در افق غربی خبر دادند که بررسی گروهی از منجمان برای شناسایی ماهیت این پدیده برون جوی ادامه دارد.
این پدیده که شگفتی این منجمان را برانگیخته به صورت توده ای درخشان و کوچک در افق غربی و در کنار ستارگان راس صورت فلکی جوزا، در آسمان ظاهر شده که با رنگ سفید مایل به آبی می درخشیده است.
گزارش و عکس هایی که از این رویداد که توسط منجمان ایرانی تهیه شده، امروز در سایت نجومی معتبر spaceweather منتشر شده است. طبق تازه ترین بررسی های منجمانی که در ارتباط با گروه های رصدی داخلی و خارجی این پدیده و گزارش های مربوط به آن را بررسی کرده اند، احتمالا این ابر ناشی از نشت سوخت از موشکی حامل یک ماهواره بوده که حین جدا شدن دچار مشکل شده و چون درست دقایقی قبل از آن رصدگران هلال ماه در ایران به دقت مشغول کاوش آسمان برای رصد هلال ماه جمادی الثانی بوده اند، موفق به رویت این پدیده شده اند.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!