منو
 کاربر Online
357 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  شنبه 26 خرداد 1386 [08:13 ]
  سلولهایی که وحشی شده اند.
 

سلولهایی که وحشی شده اند.

سرطان از سلول هایی پدید می آید که وحشی شده اند. سلول هایی که مهارگسیخته زیاد می شوند، تومورهای بدخیمی را به وجود می آورند و می توانند در همه جای بدن جابه جا شوند و بیماری را گسترش دهند. در برخی بیماران، دستگاه ایمنی می تواند این تومورها را شناسایی و با آنها مقابله کند. پژوهش ها نشان داده اند که اگر میزان این لنفوسیت های نفوذکننده به تومور را افزایش دهیم، می تواند کمک بزرگی برای چیره شدن بر سرطان های مرگبار باشد.

اکنون دانشمندان توانسته اند سلول های ایمنی را در بیرون بدن به سلول های نبردکننده با سرطان تبدیل کنند که باعث بهبودی کامل دو بیمار شده اند. سلول های ایمنی، مانند لنفوسیت ها، که به سلول های T نیز شناخته می شوند، به کمک گیرنده های ویژه ای بر سطح سلول ها، هشدارهای سلامتی را دریافت می کنند. «استیون روزنبرگ» از بنیاد ملی سرطان و همکارانش ابتدا ژن های مربوط به گیرنده شناسایی سرطان را در سلول های ایمنی به دست آورده از بیماری که بر ملانوما پیروز شده بود، کلون سازی کردند.

پژوهشگران این اطلاعات ژنتیکی را با بهره گیری از رتروویروس ها به درون سلول های T هفده بیمار مبتلا به ملانوما وارد کردند. دستگاه ایمنی این بیماران پس از شیمی درمانی بسیار ضعیف شده بود و شمار لنفوسیت های فعال در گردش بسیار اندک بود. دانشمندان لنفوسیت های مهندسی شده را به دستگاه ایمنی ضعیف شده آنها وارد کردند و دریافتند که آن سلول ها می توانند ماندگار شوند و در ۱۵ نفر از ۱۷ بیمار، بین ۹ تا ۵۶ درصد از جمعیت سلول های T را طی یک ماه پس از درمان بسازند. این پژوهش برای نخستین بار نشان داد که مهندسی ژنتیک می تواند راهی برای پس نشاندن تومور سرطانی باشد. با این روش می توانیم لنفوسیت های عادی را از بیماران بگیریم و آنها را به سلول های نبردکننده با سرطان تبدیل کنیم و سپس به بیمار بازگردانیم.

  امتیاز: 0.00