موش زندهای که یک گوش انسان بر روی کمر او رشد کرده است. آیا این موجود عجیب و غریبی ات یا فریب ونمایشی است که در سیرک ها نمایش می دهند یا روی تابلو فروشگاهها نصب می شود؟ هیچ کدام. این موش تعجب برانگیز، موجودی واقعی است که د راستای اهداف علمی به خدمت گرفته شده است. هنرمندانه ترین پیشرفت در مهندسی اعضا (بافتها) است. رشته جدیدی از تحقیقات که هدفش جانشین سازی برای اعضایی است که بر اثر بیماری یا حادثه از بین می روند.
امروزه پزشکان چنین نقصهایی را به وسیله بازسازی اعضا از دست رفته توسط ترکیبات مصنوعی یا پیوند اعضا از انسان یا حیوان برطرف می کنند. که معمولا در چنین مواقعی احتمال رد عضو پیوندی توسط بدن وجود دارد. هدف مهندسی اعضا این است کمه بدن را برای تولید دوباره قسمت های از بین رفته فریب دهد. موشی که گوش انسان داشت توسط دانشمندان دانشگاه ها ماساچوست و انستیتو تکنولوژی خلق شد تا ثابت شود که چنین تکنولوژی قابل انجام است و در عمل نیز بدن انسان اعضایش را تولید خواهد کرد.
به منظور خلق گوش سوم موش، دانشمندان قالب دقیقی از نوع پولیمر خلل و فرج دار و قابل حل ساختند و آن را با سلول های غضروفی انسان بذر افشانی کردند. سپس آن را زیر پوست موشی که بدنش سیستم ایمنی نداشت (برتای جلوگیری از رد عضو) قرار دادند. سلولهای غضروفی از خون موش تغذیه کرده، تکثیر شدند و به شکل قالب پولیمری حل شونده در آمدند و یک گوش کامل انسان ایجاد می کردند.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!