منو
 کاربر Online
429 کاربر online
 : شیمی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  چهارشنبه 09 خرداد 1386 [07:35 ]
  در آزمایشگاه شیمی
 

سلام
در اینجا می‌خواهیم هرچه که مربوط به آزمایشگاه شیمی ، اصول اولیه آزمایش ها ، محلول ها و... حتی آزمایش های ساده شیمی رو که می‌تونیم در خانه انجام بدیم، بیاریم. پس بنجبید و دست بکار بشید. هرچه که تجربه کردید و یا در مورد آزمایشگاه شیمی می‌دونید ارسال کنید.

تصویر


  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  چهارشنبه 09 خرداد 1386 [07:38 ]
  تهیه محلولهای نرمال
 

استیک اسید 2 مولار:


116 میلی لیتر از اسید غلیظ را با آب مقطر به حجم 1000 میلی لیتر برسانید.


هیدروکلریک اسید 2 مولار:


172 میلی لیتر از اسید غلیظ را با آب مقطر به حجم 1000 میلی لیتر برسانید.



نیتریک اسید 2 مولار:



122 میلی لیتر از اسید غلیظ را با آب مقطر به حجم 1000 میلی لیتر برسانید.



سولفوریک اسید 1 مولار:



56 میلی لیتر از اسید لیظ را به آرامی و همراه با همزدن به حدود 500 میلی لیتر آب مقطر اضافه کنید. پس از سرد شدن محلول، آنرا با آب مقطر به حجم 1000 برسانید.



باریم هیدروکساید 2/0 مولار:



70 گرم نمک کریستال آنرا در 1 لیتر آب حل کنید سپس آنرا با کاغذ صافی فیلتر کنید و در یک ظرف درپوشدار قرار دهید تا تحت دی اکسید کربن هوا قرار نگیرد.



پتاسیم هیدروکساید 2 مولار:



112 گرم از آنرا در 1 لیتر آب مقطر حل کنید.



سدیم هیدروکساید 5 مولار:



200 گرم از آنرا در 1 لیتر آب حل کنید. توجه داشته باشید که انحلال پتاسیم هیدروکساید و سدیم هیدروکساید گرمازاست. وقتی در بالن ژوژه آنرا به حجم میرسانید پس از سرد شدن، سطح محلول از خط نشانه بالن پایین تر خواهد آمد که باید تا خط نشانه دوباره آب بریزید.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  پنج شنبه 10 خرداد 1386 [08:33 ]
  نکات ایمنی الزامی در همه آزمایشگاهها
 

1- از انجام شوخی های بی مورد اجتناب کنید.


2- قبل از انجام هر آزمایش باید موضوع و هدف آنرا دقیقاً مورد مطالعه قرار داد.


3- قبل از شروع هر آزمایش باید وسایل مورد نیاز را آماده کرد.


4- بوئیدن محلولهای شیمیایی کار بسیار خطرناکی است مخصوصا اگر ماده مورد نظر مجهول باشد.


5- ضمن انجام آزمایش کلیه پدیده ها و تغییرات را باید با دقت زیر نظر داشت و نتایج حاصله را دور از حدث و گمان گزارش کرد.


6- پس از خاتمه هر آزمایش کمی صبر کنید تا چناچه ابزار و وسایل کار شما دراثر حرارت گرم شده اند بتدریج سرد شوند در صورتیکه دستگاه با منبع آب یا برق ارتباط دارند. ارتباط آنرا با منبع اصلی قطع کنید.


7- در آزمایشگاه حتماً از پوشش مخصوص و دیگر وسایل حفاظتی از قبیل عینک، دستکش، ماسک، در صورت لزوم استفاده کنید.


8- از راه رفتن بی مورد در آزمایشگاه اجتناب کنید.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  شنبه 12 خرداد 1386 [16:16 ]
  نکات قابل توجه در حین انجام آزمایش
 

1- در حین انجام آزمایش برای مشاهده واکنش صورت خود را مستقیم بالای ظرف یا دستگاه قرار ندهید .هنگام گرم کردن ظرف یا لوله آزمایش دهانه آنرا سمت خود یا دیگری نگیرید.


2- رعایت دقت و احتیاط در کار با وسایل و مواد شیمیایی از نکات بسیار ضروری است.سعی کنید دست شما به مواد شیمیایی آلوده نشود . برای برداشتن از محلولهای شیمیایی از پیپت های با سرپوش لاستیکی (پوار) , استفاده کنید.


3- موادی نظیر اسیدها ، فلزات فعال مثل سدیم ، گازها و مواد سمی را در صورت لزوم به اندازه مورد نیاز و با کمال احتیاط مصرف کنید .


4- قبل از برداشتن ظرف محتوی ماده شیمیایی برچسب مشخصات و تاریخ تهیه آنرا بخوانید و همیشه مقدار ماده را متناسب با مصرف انتخاب کنید.
5- هیچگاه مواد اضافی را به ظرف اصلی برنگردانید.پس از برداشتن ماده مورد احتیاج ظرف را در جای خود قرار دهید.


6- پس از اتمام هر آزمایش لوازم مورد استفاده را تمیز بشوئید و هر یک را در جای مخصوص خود قرار دهید.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  چهارشنبه 16 خرداد 1386 [13:22 ]
  نکاتی که باید در هنگام رقیق کردن اسیدها رعایت شود
 

1- ظروف فلزی را نباید برای رقیق کردن مورد استفاده قرار داد.


2- در عمل بایستی همیشه اسید را در آب ریخته ، نه آب را در اسید زیرا اگر آب روی اسید ریخته شود تولید حرارت نموده که با ایجاد حباب های هوا ذرات اسید را شدیداً به اطراف پخش می کند.


3- پس از رقیق کردن باید مدتی بگذرد تا اسید بتدریج سرد شود سپس از آن استفاده نمود.


4- در موقع اضافه نمودن اسید غلیظ به آب سعی شود اسید را با پیپت برداشت و در موقع تخلیه در آب به جداره داخلی ظرف خاکی کرد و سپس با به هم زدن شیشه ای آنرا مخلوط کرد.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  یکشنبه 20 خرداد 1386 [12:28 ]
  کمکهای اولیه در آزمایشگاه
 

کمکهای اولیه در آزمایشگاه

  • هر آزمایشگاه باید مجهز به مدلهای مختلف کپسولهای اطفاء حریق و جعبه کمک های اولیه باشد.

  • همواره محل جعبه کمک های اولیه و کپسولهای آتش نشانی را به خاطر داشته باشید.

  • هنگام رو برو شدن با یک سانحه خون سردی خود را حفظ کنید. تنها یک تصمیم منطقی می توان شما را در آن موقعیت کمک کند.

  • هر حادثه ای را به مسئول آزمایشگاه گزارش دهید. بعد از حادثه در صورت نیاز به پزشک مراجعه نمایید.

  • روش مناسب برای درمان هر حادثه را آموزش ببینید. برای مثال:

در صورت پاشیدن هر ماده به داخل چشم: اولین و منتقی ترین کار شستن چشم با آب فراوان است. آب را باید از سمت بینی وارد چشم کرد تا چشم دیگر آلوده نشود. نباید از مواد شیمیایی دیگر برای خنثی کردن اثر ماده اول استفاده کرد پلکها را باید باز نگه داشت و در صورت استفاده از لنز سریع آنها را خارج کرد. در صورت ادامه ناراحتی مراجعه به چشم پزشک ضروری است.

  • در مورد مسمومیت های لازم است نام عامل مسمومیت کننده را بدانید. مسموم را نباید وادار به استفراغ کرد. به مسمومی که با یک ماده سوزاننده دچار مسمومیت شده در صورتی که بهوش است هر از چند گاهی آب بخورانید.

  • در سوختگی ها در درجه اول محل سوختگی را با یک گاز استریل باید پوشاند. سعی نکنید لباس را از پوست سوخته جدا کنید. به جای استفاده از انواع پمادها بهتر است مسدوم را سریع به پزشک برسانید.

  • برای خاموش کردن آتش از کپسول ویژه آن استفاده کنید. موارد مصرف هر کدام از کپسولهای CO2 , آب و پودر را به خاطر بسپارید.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  جمعه 25 خرداد 1386 [17:32 ]
  شرایط حفاظتی کار با اسیدها
 

کار با اسیدها بسیار خطرناک است و فقط افرادیکه از خطرات ناشی از کار با اسیدها کاملاً اگاهی دارند باید با آنها کارکنند . مراقبتهای زیر را در آزمایشگاههایی که اسیدهای قوی و سایر مایعات سوزان موجود است و برای افراد احتمال خطر هست باید رعایت گردد.


1- وسایل مناسب وکافی برای شستشو موجود باشد تا چناچه اگر بدن یا لباس افراد به اینگونه مایعات آلوده شد فوراً شستشو داده شود.


2- مقدار کافی داروی شستشو چشم باید همیشه در محل مناسب و با برچسب مشخص موجود باشد.


3- اگر خطر پخش شدن و ترشحات اسید در میان باشد باید لباسهای عایق اسید، عینک ، کلاه عایق اسید ، پوتین ، دستکش لاستیکی فراهم باشد.


4- ظروف محتوی اسیدها بخصوص اسید سولفوریک نبایستی در معرض تابش نور آفتاب قرار گیرد. آنها را در شیشه های کدر و دور ازآفتاب قرار دهید.


5- هنگام نقل و انتقال ظروف اسید قبل از حمل اینگونه ظروف بایستی سرپوش ظرف را کمی شل کرد و پس از تخلیه فشار آن درب آنرا محکم بست.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  چهارشنبه 30 خرداد 1386 [11:35 ]
  تشخیص محلولهای شیمیایی
 

نام: محمد حسین خاکزاد
یکی از مهمترین نکاتی که یک آزمایشگر و یا هر فردیکه بنحوی در آزمایشگاه با مواد شیمیایی کار می کند باید به آنها توجه داشته باشد نحوه تشخیص محلولهای شیمیایی و طرق شناسایی این محلولهاست . در آزمایشگاه حتماً باید روی محلولها و مواد شیمیایی برچسب خوانا و صحیح که حاوی اطلاعات لازم از محلول است باید نصب شود.

  امتیاز: 0.00