منو
 صفحه های تصادفی
دیوپتاز
ریشه‏هاى تکثرگرایی درغرب
اولمک
جابر بن یزید جعفی
یاران حضرت مهدی « ع » از طالقان
واژگان هندسه
آداب معاشرت و روابط اجتماعی
نوکلئوپروتئین
جوزا «صورت فلکی»
دندان درد
 کاربر Online
622 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سبحانی 3 ستاره ها ارسال ها: 327   در :  سه شنبه 25 اردیبهشت 1386 [07:22 ]
  تغذیه و سلامتی
 

نکاتی در مورد تغذیه و سلامتی


  • نخوردن صبحانه باعث چاقی می‌شود نتیجه یک تحقیق نشان می‌دهد افرادی که صبحانه مصرف نمی‌کنند بیشتر در معرض چاقی قرار دارند.

  • هویج برای بهبود کم‌خونی و زخم معده موثراست پوست هویج سرشار از املاح معدنی و ویتامین است.

  • رژیم غذایی نامناسب و پرچرب موجب افزایش خطر بروز بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود.

  • با مصرف آب زیاد از بروز چاقیهای موضعی پیشگیری کنیم!

  • مصرف دو فنجان چای در روز خطر ابتلا به سرطان پوست را کاهش می‌دهد براساس نتایج بررسی‌های اخیر، نوشیدن تنها دو فنجان چای در روز خطر ابتلا به سرطان پوست را کاهش می‌دهد.

  • کاهش مصرف کالری در رژیم غذایی باعث افزایش طول عمر می‌شود

  • آب انار ازافزایش ترکیبات سرطان زا در خون پیشگیری می کند پژوهش ها حاکی از آن است که مصرف یک لیوان آب انار به طور روزانه ازعود سرطان پروستات پیشگیری می کند.

  • مصرف ماست در تقویت سیستم ایمنی بدن انسان نقشی اساسی دارد.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سبحانی 3 ستاره ها ارسال ها: 327   در :  چهارشنبه 26 اردیبهشت 1386 [13:53 ]
  عسل ماده شفا بخش
 

عسل یا شهد، این هدیه شگفت انگیز طبیبعت، گرمای خورشید و رایحه و شهد گلها را یک جا در خود جمع کرده است. ترکیب پیچیده ای از 70 نوع ماده مختلف و از جمله ویتامین ها این خوراکی خوشمزه را هم تبدیل به فرآورده ای مغذی کرده است و هم از آن دارویی برای مقاصد مختلف ساخته است. برترین مزیت آن این است که پس از نگهداری در زمانهای طولانی فاسد نمی شود و خواص درمانی خود را حفظ می کند.

بیش از هزار سال پیش دانشمند پرآوازه مشرق زمین، ابن سینا، چنین نوسته است:
`عسل مفرح است، اشتها را بر می انگیزرد، حافظه را تقویت می کند و برحدت ذهن می افزاید.` او به عنوان مرهمی برای سرفه، فندق با عسل و به هنگام بامداد آمیزه ای از عسل و رگبرگهای گل سرخ را به صورت ناشتا توصیه کرده است.

همچنین سالها پیش از مردمان مختلف، عسل را به عنوان درمانی برای ناخوشی های گوناگون به کار کمی برده اند. برای مثال پزشکان مصر باستان آن را بهترین مرهم برای تمام بیماریهای چشم می دانستند و التهابات پوست و جراحت ها را با قرار دادن قالبهای پهنی از عسل بر روی آنها درمان می کردند.

در طب سنتی روسیه، عسل همواره نقشی کلیدی داشته است. دست نوشته های کهن، دستورهای متعددی را برای ساخت داروهایی با عسل و بسته به نوع بیماری، با افزودنی هایی نظیر گل قاصد، گزنه، غازایاقی، پیاز، سیر، زردک، رازیانه، تخم خردل، خشخاش و سرکه ارائه می دهند. از سده های گذشته، توصیه الی به شرح زیر درباره نحوه درمان ساده و موثر سرماخوردگی و گلو درد به ما رسیده است:
1) پیش از رفتن به رختخواب یک فنجان شیر گرم بت یک قاشق غذا خوری عسل بنوشید.
2) یک قاشق چایخوری عسل رقیق شده با آب لیمو (یک لیمو در هر 100 گرم عسل) یا ترب کوهی (به نسبت 1 به 1) چهار بار در روز مصرف کنید. (ترب کوهی گیاهی است با نالم علمی Coochlearia Armaracia که در ایران نمیروید. ریشه ان به طول حدود 1 متر و قطر 4-3 سانتیمتر طعمی سوزاننده و تند دارد و پس از خرد شدن بویی شبیه به یو خردل می دهد و اشک آور است.)

در روزگار قدیم می گفتند که `عسل بهترین یاور معده است.` پزشکی نوین تایید می کند که افزایش روزانه میزان متوسطی از عسل به غذا منجر به گوارش بهتر می شود و اسید شیر معدی را تنظیم می کند. به همین دلیل است که آن را به عنوان مرهم ورم معده و زخمهای معده و دوازدهه (زخم های گوارشی سطحی)، یا به عبارت دیگر بیماریهای همراه با افزایش اسید معده بکار می برند. در صورتی که یک قاشق غذاخوری عسل در 100 گرم آب جوشیده ولرم حمل حل شود، نتایج خوبی در این زمینه بدست می آید.

باید توجه داشت که اگر محلول عسل حدود 2 ساعت پیش از غذا مصرف شود، ترشی معده پایین می آید، در حالی که اگر اندکی پیش از غذا خورده شود، ترشی معده را می افزاید. از نظر ارزش کالری زایی، عسل می تواند با فرآورده های بسیار مغذی نظیر شکلات، کاکائو، شکر، خامه، و از جمله خامه ترش، خوشمزه می شود.

این نکته حقیقت دارد که عسل به بیماران کمک می کند تا از بسیارزی از ناخوشی های خود رهایی یابند و به افراد سالم کمک می کند تا سلامتی خود را حفظ کنند و حتی چنان که مردم کهن عقیده داشتند، جوانی را طولانی می کند. به هر حال عسل هم مانند هر داروی دیگری در مورد برخی از بیماریها کاربرد ایمنی ندارد و حتی برای کسانی که به مرض قند دچار هستند یا مستعد به جوش در آوردن می باشند، زیان بار است و نباید بخورند. در اشخاصی که حتی مقدار اندکی از علس منجر به بروز حساسیت می شود نیز باید از درمان عسل چشم پوشی کنند.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سبحانی 3 ستاره ها ارسال ها: 327   در :  یکشنبه 06 خرداد 1386 [13:38 ]
  بستنی در زبانهای مختلف
 

بستنی

واژه بستنی واژه زیبایی است که به خوراکی شیرین وسودمندی اطلاق می شود. این واژه در زبانهای اروپایی به گونه های مختلف از جمله خامه یخ زده Crème glacec icecream آمده است (گرچه اخیرا انواع میوه ای آن شاید بیشتر از انواع خامه ای آن باشد). در گویش تاجیکی به بستنی یخماس می گویند (که واژه های یخمک و یخ در بهشت خودمان را به یاد می آورد) اما در مناطق فارسی زبان جمهوری آذربایجان و برخی مناطق تاجیکستان و ازبکستان و از واژه ماروژنی که ریشه روسی دارد (ماروژنی- بستنی) استفاده می شود.

بستنی ظاهرا قدمت چندانی ندارد در حالیکه پالوده از دیرباز در ایران رواج داشته و بابک خرم دین پس از اسارت و پیش از اعدام هوس پالوده کرد که برای او آن را آورند. کاربرد زعفران با بستنی ظاهرا ویژه خاورمیانه است و در کشورهای غربی بدینگونه کاربرد ندارد. یادآورد می شود زعفران به نوبه خود ماده ضد عفونی قوی است و با مقدار متناسب ارزشی غذایی و ضدعفونی دارد، در حالیکه مقدار زیاد آن سمی است و به گفته بعضی ها حتی کشنده است.


  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سبحانی 3 ستاره ها ارسال ها: 327   در :  پنج شنبه 10 خرداد 1386 [12:58 ]
  چه بخوریم تا سالم زندگی کنیم؟
 

چه بخوریم تا سالم زندگی کنیم؟


روزانه از هر یک از گروههای غذایی حداقل یک ماده غذایی را بخورید.

بنا بر برخی از آمارها حدود یک پنجم از کودکان زیر 6 سال کشور از سوء تغذیه رنج می برند . سوء تغذیه از عوامل مختلفی ناشی می شود ، در این میان عدم یک برنامه غذایی دقیق و علمی که بتواند پروتئین و انرژی لازم را برای حفظ سلامتی کامل بدن تامین کند ، از اهمیت بسزایی برخوردار است. آنچه پیش روی دارید یک برنامه غذایی کاملی جهت پیشگیری از سوء تغذیه و حفظ سلامت بدن است که توسط معاونت بهداشتی وزارت بهداشت ، انستیتو تحقیقات تغذیه و صندوق کودکان سازمان ملل متحد ( یونیسف ) تهیه شده است.

امید است خانواده های محترم با رعایت این برنامه غذایی بر حسب شرایط اقتصادی خود ، به حفظ سلامتی و بهداشت اعضای خانواده کمک کنند.

  1. شیر و لبنیات در رژیم غذایی
  2. گوشت و حبوبات در رژیم غذایی
  3. نان و غلات در رژیم غذایی
  4. میوه ها و سبزی ها در رژیم غذایی
  5. گروه متفرقه

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سبحانی 3 ستاره ها ارسال ها: 327   در :  شنبه 19 خرداد 1386 [16:10 ]
  نکات مهم در مصرف غذاهای آماده
 

نکات مهم در مصرف غذاهای آماده

استفاده از غذاهای حاضری و کنسرو روز به روز بیشتر جای خود را میان خانواده‌ها باز می کند.

قسمت اعظم مصرف کنندگان این غذاها، جوانان هستند. با وجود استفاده آسان ، عدم رعایت اصول بهداشتی می تواند این گروه از غذاها را به سمی مهلک بدل کند. میکرب کلستریدیوم بوتولینوم در شرایطی که اکسیژن وجود ندارد، رشد می کند.

مقدار بسیار اندکی از سم این میکرب قادر به از میان بردن جمعیت یک خانواده است. علایم مسمومیت 12 تا 36 ساعت پس از خوردن غذای مسموم ظاهر می شود. خستگی ، سردرد، اختلال بینایی ، منگی ، اشکال در بلع و در نهایت فلج عضلات تنفسی از جمله این علایم هستند.

مهمترین نکته درباره این میکرب تشخیص آلودگی آن در کنسرو است.
غذای حاوی سم آن ، طعم ، مزه و رنگ ظاهری و اولیه خود را حفظ می کند.
راه حل ، جوشاندن قوطی کنسرو به مدت 15 دقیقه است. توجه داشته باشید که زمان ، از لحظه شروع جوشیدن ظرف آب محاسبه می شود.
قوطی کنسرو را طوری در ظرف محتوی آب قرار دهید که آب کاملا قوطی را احاطه کند.
از قراردادن مستقیم قوطی کنسرو بر شعله اجاق بپرهیزید.
همچنین قوطی کنسرو نباید زنگ بزند و متورم باشد؛ البته قوطی معمولا پس از جوشاندن متورم می شود.

هرگونه تغییر در مزه غذای کنسرو شده و نیز تغییر رنگ و بوی آن نشاندهنده فعالیت میکرب هاست.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  شنبه 19 خرداد 1386 [22:27 ]
  نقش نان در رژیم غذایی
 

نقش نان در رژیم غذایی

در کشور ما درحدود 50% کالری وپروتئین روزانه از نان تامین می شود. از آنجایی که نان به عنوان قوت غالب ما محسوب میشود ،بهتر است در انتخاب نوع و نحوه مصرف آن بیشتر دقت کنیم. هر واحد نان که به اندازه 1 برش نان 30 گرمی (به اندازه یک کف دست) است، حاوی 15 گرم کربوهیدرات، 3 گرم پروتئین و مقدار اندکی چربی است و 80 کالری انرژی می دهد. توصیه می شود نانی که مصرف می شود،سبوس دار باشد. که بهتر است جایگزین نانهای سفید و غلات سبوس گرفته شوند.سبوس در واقع فیبر است که جذب قند و چربی را آهسته یا حتی متوقف میکند.

افرادی که چربی خون بالا دارند با جایگزینی نان سبوس دار به جای نان معمولی در رژیم غذایی خود میتوانند چربی خون خود را کنترل کنند.لازم به ذکر است که مصرف نان سنگک بسیار توصیه میشود. کربوهیدراتها اگر اضافه تر از نیاز بدن خورده شوند تبدیل به چربی میگردند و برای همین است که خوردن زیاد نان و برنج اثر چاق کنندگی دارد . به همین خاطرهم نانهای سبوس دار به علت داشتن فیبر که از جذب قند می کاهد کمتر از نانهای سفید چاق کننده هستند.

در جهان بطور متوسط، غلات، 52% کالری مورد نیاز روزانه را تا مین می کند.در کشورهای درحال توسعه 95% مردم ، غلات را به عنوان غذای اصلی مصرف می کنندکه 47% پروتئین روزانه آنها را تامین می کند. در میان غلات ، نان بعنوان حامل ویژه برای غنی سازی با انواع ریزمغذیها به ویژه آهن و اسید فولیک در جهان مطرح است. بیش از 60سال است که در امریکاوکانادا آرد گندم باآهن وسایر ریزمغذیها غنی شده است.در حال حاضر ،غنی سازی آرد هم در کشورهای درتوسعه یافته وهم درکشورهای در حال توسعه اجرا می شود.

در حال حاضر در کشورما افزودن ریز مغذیها به مواد غذایی درموارد زیر صورت میگیرد:
ویتامین آ ود به روغن
ویتامین د به شیر
آهن وویتامین آ به کیک وکلوچه
و آهن و اسید فولیک به آرد

غنی سازی آرد هیچ گونه تغییری در طعم بو رنگ و مزه و کلا خواص نان ایجاد نمی کند. در ایران هزینه آن معادل 2-1 ریال برای هر نان محاسبه گردیده است.
ترکیب پرمیکس که به منظور غنی سازی به آرد اضافه میشود عبارتست از:
فروسولفات: 42%
اسید فولیک% 75/ 0
حامل (نشاسته ذرت)% 57.25%

پس کمی تغییر در مزه و یا ظاهر نان غنی شده نباید مانع از آن شود که از مصرف این محصول ارزشمند اجتناب کنیم.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  جمعه 25 خرداد 1386 [17:35 ]
  چه غذاهایی شما را خوش اخلاق می کند؟
 

چه غذاهایی شما را خوش اخلاق می کند؟

به نظر کارشناسان تغذیه، اگر بدن از نظر شیمیایی و ترکیبات طبیعی خود متعادل باشد، خلق و رفتار شما هم متعادل می شود.

عوامل زیادی می توانند تعادل بدن شما را به هم بریزند. به عنوان مثال، بسیاری از زنان دچار کم خونی هستند. این مسأله باعث افسردگی و خستگی زودرس می شود، یا افراد سالمند معمولا با کمبود ویتامین های گروهB مواجهند، که روی سیستم عصبی و رفتاری بسیار موثر است. درافرادی که به طور منظم و سر وقت غذا نمی خورند، قند خون همیشه در حال تغییر است و ثبات لازم را ندارد وهمین مسأله روی قدرت تفکر و تمرکز و در نتیجه خلق و خو تأثیر می گذارد. بعضی مردم هم به بعضی مواد شیمیایی موجود در غذا حساسیت دارند که در حین مصرف این مواد غذایی خاص، خلق وخوی آنها دچار مشکل می شود.

در مطالعه ای که روی 200 نفر از مردم انگلستان انجام شد، تاثیر غذا بر سلامت ذهنی و روانی افراد، مورد مطالعه قرار گرفت. به این افراد توصیه شد مصرف غذاهایی را که برای خلق و خو استرس زا هستند، قطع کنند و همزمان مقدار غذاهایی را که از ذهن و خلق فرد حمایت می کنند افزایش دهند. مواد غذایی که برای خلق فرد، استرس زا (یا تنش زا) محسوب می شوند، شامل شکر، کافئین (موجود درقهوه)، شکلات(در صورت مصرف بیش از حد) است، در حالی که می توان برای مواد غذایی حمایت کننده خلق و خو به آب، سبزی، میوه و ماهی اشاره کرد. 88 درصد افرادی که از رژیم های غذایی حمایت کننده خلق وخو استفاده کردند، از نظر ذهنی و روانی، وضعیت بهتری پیدا کردند. 26درصد دیگر تعداد حملات پانیک (هراس) و اضطراب کمتر شده بود و 24 درصد دیگر عنوان کردند کمتر دچار حالت افسردگی شده اند.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  دوشنبه 28 خرداد 1386 [19:57 ]
  چند توصیه برای تغذیه سالم
 

چند توصیه برای تغذیه سالم

تغذیه درست در عمل کاریست دشوار. این سختی بیشتر مربوط به کنار گذاشتن عادت های کهن و سالهای سال شیوه تغذیه نادرست است. اما تغذیه سالم حتما به معنای صرف نظر کردن از خوردنی‌های دوست داشتنی و لذیذ نیست. اصل مطلب رعایت حد و مرز در خوراک است.

  • متنوع بخوریم!

  • در روز چندین بار غلات و به اندازه کافی سیب‌زمینی بخوریم!

  • در مورد سبزیجات و میوه، اصل پنج بار در روز را فراموش نکنیم!

  • روزانه به اندازه کافی لبنیات و حداقل یکبار در هفته ماهی بخوریم. گوشت و تخم‌مرغ هم به اندازه مصرف کنیم!

  • چربی کم مصرف کنیم و از مواد پرچربی صرف نظر کنیم!

  • در مصرف قند و شکر و نمک صرفه‌جویی کنیم!

  • به اندازه بنوشیم!

  • خوشمزه و سالم بپزیم!

  • آهسته بخوریم و لذت ببریم!

  • به طور مرتب خود را وزن کنیم و پرتحرک باشیم!

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سبحانی 3 ستاره ها ارسال ها: 327   در :  پنج شنبه 31 خرداد 1386 [20:05 ]
  روش نگهداری میوه‌ها
 

روش نگهداری میوه‌ها

  • خیار بسیار حساس است و بعد از چند روز تازگی و طعم خود را از دست می دهد. برای نگهداری خیار آن را از داخل کیسه پلاستیکی خارج کنید ، شسته و بعد از خشک شدن در یک قابلمه در دار بریزید و در یخچال بگذارید .

  • انگور را برای نگهداری بیشتر ،آن را نشسته درون کیسه نگهدارید . شستن انگور قبل از گذاشتن در یخچال موجب ترک خوردن دانه های آن می شود .

  • سبزی خوردن را بشویید و در یک کیسه پارچه ای نگهدارید. از آنجا که برگهای سبزی آب زیادی دارد کیسه پارچه ای باعث می شود سبزی سیاه پلاسیده نشود .

  • موز را در صورتی که نرسیده باشد در روزنامه بپیچید و ابتدا دو سه روز خارج از یخچال نگهدارید . این کار باعث شیرین شدن موز می شود . بعد از زرد شدن پوست موز آن را در یخچال بگذارید .

  • در صورتی که با وجود همه مراقبت ها باز هم میوه ها مانده و بد شکل شدند و کسی حاضر به خوردن آن نشد ،(قبل از پوسیدگی )می توانید با پختن آنها هم باعث تنوع در تغذیه افراد خانواده شوید هم از اسراف جلوگیری کنید .

  امتیاز: 0.00