علت تفاوت ظرفیت گرمایی ویژه آب در سه حالت مایع، جامد و گاز
در یخ ، مولکولها در جاهای نسبتا ثابتی قرار دارند و تنها دارای حرکتهای ارتعاشی هستند و هنگامی که به آن گرما میدهیم، گرما ارتعاش مولکولها را افزایش میدهد و دمای آن بالا میرود.
اگر به آب مایع گرما بدهیم مقداری از گرما صرف شکستن پیوند هیدروژنی بین مولکولها میشود و مقداری هم صرف جنبش مولکولها میشود. در نتیجه برای آب مایع ، گرمای بیشتری مصرف میشود و ظرفیت گرمایی ویژه آن بیشتر از یخ است.
در مورد بخار آب که مولکولها از یکدیگر جدا هستند، گرمای داده شده صرف جنبش مولکولها میشود و دما افزایش مییابد. بنابراین ظرفیت گرمایی ویژه بخار آب کمتر از آب مایع است.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!