دفتربررسی آلودگی آب وخاک سازمان حفاظت محیط زیست اعلامکرد: با سوزاندن یک بطری نوشابه خانواده، ۵۷ماده شیمیایی از آن در هوا آزاد میشود. تقریبا ۱۶درصد وزن زبالهها پلاستیک است که حدود ۳۵تا ۴۰درصد از حجم زباله را اشغال میکند. براساس این گزارش، زمانی کهمواد پلاستیکی را دور میریزیم و در فضای باز رها میکنیم یا در محل دفن زبالهها میریزیم، صدها سال طول میکشد تا پلاستیک تجزیه شود.
براساس تحقیقات انجام شده، پلاستیک، پسماندی است کهازلحاظ انرژی بسیار با صرفه عمل میکند، چنانچه انرژی خیلی کمتری برای ساخت یک بطری پلاستیکی نسبت به ساخت بطری شیشهای مصرف میشود.
از آنجایی که پلاستیکها سبک هستند، انرژی کمتری برای حمل وانتقال آنها مصرف میشود، گرچه پلاستیکها بطور کلی سبک هستند ، ولی دفع آنها در محلهای دفن زمینی، گزینه خوبی نیست.
براساس گزارش دفتربررسی آلودگی آبوخاک سازمانحفاظت محیط زیست، بازیافت وزبالهسوزی دوروشی است که کاربری این روشها، موجب بازپسگیری برخی ارزشهای پلاستیک میشود. این گزارش ادامه میدهد: بازیافت، موجب بازیابی موادخام میشودو میتواند در ساخت دوباره اقلام پلاستیکی به کارآید. براساس تحقیقات انجامشده، زبالهسوزی موجب بازیابی انرژی شیمیایی میشود که میتواند به منظور تولید بخار و الکتریسته به کار رود.
بررسیها نشان میدهد، درصورتی که دفن زمینی پلاستیک انجام شود، هیچکدام از این مزایا را دربر ندارد، افزون براین ، دفن بهداشتی پلاستیک به معنی دفن همیشگی است، چرا که این نوع پسماند تجزیه نمیشود.
ایرنا
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
ساخت رزینی با قابلیت استفاده در صنعت روکشهای رزینی با استفاده از ضایعات بطریهای نوشابه
پژوهشگران دانشکده مهندسی پلیمر دانشگاه صنعتی امیرکبیر با استفاده از ضایعات بطریهای نوشابه، نوعی رزین پلی استر غیر اشباع در مقیاس آزمایشگاهی ساختند که میتواند در صورت تولید انبوه در آینده در صنعت روکشهای رزینی و کامپوزیتها استفاده شود.
دکتر فرامرز افشار طارمی ، استاد دانشکده مهندسی پلیمر دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اعلام این مطلب اظهار داشت: امروز ضایعات ناشی از بطریهای نوشابه مصرف شده به عنوان ماده بازگشت ناپذیر، یکی از مهمترین معضلات محیط زیست به شمار میرود که ما موفق شدیم با استفاده از واکنشهای تعادلی موجود در این پلی استرها زنجیرهای بزرگ مولکولی آنها را شکسته و به پلیمرهای مایع تبدیل کنیم و سپس با وارد کردن باندهای مضاعف آنها را به پلی استرهای مورد استفاده در فایبرگلاس تبدیل کنیم.
وی خاطر نشان کرد: نتایج حاصله از این پروژه صد در صد موفقیت آمیز بود و ما میتوانیم از این مواد به صورت مستقیم برای ساخت رزینهای پلی استر غیراشباع و استفاده از آنها در بازار صنعت روکشهای رزینی و کامپوزیتها استفاده کنیم.
دکتر افشارطارمی در تشریح نتایج و دستاوردهای پروژه اظهار داشت: با استفاده از این پروژه میتوانیم بدون این که پلیمر PET را تبدیل به مونومر کنیم، در یک مرحله حد واسط با ذخیره انرژی و افزایش باند مضاعف، آنها را مجددا به مولکولهای قابل مصرف تبدیل کنیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر این پروژه در مقیاس آزمایشگاهی انجام شده و جرم مولکولی محصولات به صورت دقیق به دست آمده است؛ ضمن این که بررسی حضور باندهای مضاعف به نتایج مثبت رسیده است.
منبع:ایسنا
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!