اعتراض رئیس انجمن شیمی ایران به لغوعضویت36شیمیست ایرانی
رییس انجمن شیمی ایران در پی لغو عضویت 36 دانشمند ایرانی از انجمن شیمی آمریکا گفت: وقتی علم را با سیاست بیامیزیم، چیزی که رنگ می بازد علم است.
دکتر حبیب فیروزآبادی ، رئیس انجمن شیمی ایران و استاد دانشگاه شیراز در گفتوگو با خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه فارس با بیان اینکه برخی از همکاران حذف شده بیش از 34 سال عضو این انجمن بوده اند گفت: این بار مسائل سیاسی، شکل زشت خود را با حذف نام دانشمندان نشان داده است.
وی با ابراز تأسف از لغو عضویت 36 دانشمند ایرانی در انجمن شیمی آمریکا گفت: در نامه ای به رئیس انجمن آمریکا بهشدت به این اقدام آنان اعتراض کردهام.
دکتر فیروزآبادی ادامه داد: برای من تعجب آور است که در کشور داعیه دار آزادی و مدافع دموکراسی و کشوری که NGO ها حرف اول را میزنند، یک انجمن تحت فشار دولتمردان خود مجبور به چنین کار سیاسی شده باشد!
عضو آکادمی علوم جهان سوم با بیان این پرسش که حذف نام 36 نفر در انجمنی 170 تا 180 هزار نفری چه جایی جز حکومت و سیاست دارد؟ خاطرنشان کرد: در مدت هشت سال ریاست بنده بر انجمن شیمی ایران، هیچ گاه نشده که دولت ایران محدودیت یا فشاری بر ما وارد کند، لذا قرار هم نیست ما هم اقدامی سیاسی به دنبال این حرکت آمریکائیان داشته باشیم.
وی گفت: آمریکائی ها چندین سال قبل هم مانع از انتشار مقالات دانشمندان ایرانی در ژورنال های خارجی می شدند تا اینکه با تلاش های بسیار به آنها فهماندیم در علم جای سیاسی بازی نیست، اما مجدداً شاهد چنین حرکاتی سیاسی در حوزه علم و معرفت هستیم.
استاد دانشگاه شیراز افزود: در خود انجمن شیمی آمریکا هم مخالفان جدی بسیار زیادی در برابر این اقدام وجود دارند که در کنار ما تلاش خود را بر توقف چنین اقدامی آغاز کرده اند.
منبع:ایسنا
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
تاکید مجمع بینالمللی انجمن فیزیک آمریکا بر حفظ اعضای ایرانی انجمن
کمیته اجرایی مجمع بینالمللی انجمن فیزیک آمریکا با ابراز نگرانی از اقدام اخیر انجمن شیمی آمریکا در لغو عضویت 36 شیمیدان ایرانی، تحسین و حمایت کامل خود را از موضع رییس اجرایی انجمن فیزیک آمریکا مبنی بر حفظ جهان شمولی عضویت در این انجمن در سراسر جهان اعلام کرد.
در حالی که انجمن شیمی آمریکا (ACS) در اقدامی غیرمنطقی با مستمسک قرار دادن قوانین تحریمهای آمریکا علیه ایران به عضویت 36 شیمیدان ایرانی عضو این انجمن خاتمه داده و این نگرانی را در جامعه علمی دامن زده که با توجه به موج جدید وضع تحریمها علیه ایران سایر انجمنهای علمی آمریکا نیز از اقدام آن انجمن تبعیت کنند، انجمن فیزیک آمریکا مخالفت صریح خود را با این اقدام اعلام و بر ضرورت حفظ جهان شمولی اعضای انجمن تاکید کرده است.
در این راستا ، پرفسور هرمان وینیک ، رییس مجمع بینالمللی انجمن فیزیک آمریکا (FIP) در نامهای به جودی فراتز، مدیر اجرایی انجمن اعلام کرد که تصمیم مزبور مطابق با قطعنامههای پیشین شورای انجمن فیزیک آمریکا بوده است.
در این نامه که پس از نشست اخیر مجمع نوشته شده با ابراز نگرانی و تاثر از تصمیم انجمن شیمی آمریکا در لغو عضویت اعضای ایرانی این انجمن این اقدام ناشی از برداشتی غلط مبنی بر این که چنین عضویتهایی مغایر و خلاف قوانین دپارتمان خزانه داری آمریکا در رابطه با تحریم اقتصادی آمریکا علیه ایران است، عنوان و تاکید شده است: یافتههای قبلی سازمان کنترل داراییهای خارجی آمریکا آشکار میکند که عضویت بین المللی در انجمن فیزیک آمریکا به طور کامل با قوانین کشور و اهداف انجمن هماهنگی دارد.
منبع:ایسنا
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
تلاش انجمن شیمی آمریکا برای ارسال مجوز همکاری مجدد به اعضای ایرانی
با گذشت حدود یک هفته از مکاتبات سرویس علمی ایسنا با رییس و جمعی از مدیران انجمن شیمی آمریکا و طرح سوالات چالشی در خصوص وجاهت حقوقی و قانونی اقدام اخیر این انجمن در لغو عضویت جمعی از اعضای ایرانی، مدیر ارتباطات انجمن در پاسخ به خبرگزاری دانشجویان ایران به اعلام موضع رسمی انجمن درباره علت لغو عضویت اعضای ایرانی و پیگیری انجمن برای کسب مجوز برای ادامه همکاری با اعضای ایرانی اکتفا کرد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، انجمن شیمی آمریکا در پاسخ ارسالی با اذعان به این که شکوفایی علم و پژوهش در گرو فراهم بودن امکان تبادل آزادانه اطلاعات و تحقیقات دانشمندان از سراسر جهان است و حفظ سابقه بلند مدت انجمن در تشویق برای بهرهمندی از گستردهترین و آزادانهترین اسلوب در زمینه پیشرفت شیمی، مستلزم ادامه همکاری با اعضای خارجی انجمن است، در خصوص وضعیت عضویت دانشمندان کشورهای محدود شده از سوی اداره کنترل امتیازات خارجی در دپارتمان خزانه داری آمریکا (OFAC) آورده است: «شورای مدیران انجمن شیمی آمریکا این اختیار را دارد که با کسب یک مجوز دولتی به این انجمن امکان دهد که خدمات عضویتی را برای دانشمندان در کشورهایی در حال حاضر تحت محدودیتهای تجاری آمریکا قرار دارند، ارائه کند.
شورا این اقدام را به منظور تداوم سابقه بلند مدت انجمن در تشویق برای بهرهمندی از گستردهترین و آزادانهترین اسلوب در زمینه پیشرفت شیمی تصویب کرده است.
این انجمن از مدتها پیش درک کرده است که علم و پژوهش زمانی شکوفا میشود که دانشمندان از سراسر جهان بتوانند در تبادل آزادانه و منصفانه اطلاعات و تحقیقات شرکت کنند.»
در ادامه اعلامیه رسمی انجمن شیمی آمریکا در توجیه علت لغو عضویت اعضای ایرانی انجمن آمده است:
«اوایل سال جاری انجمن شیمی آمریکا در اقدامی در واکنش به درخواستهای اعضای خارجی یک بازبینی قانونی از کشورهای تحت تحریم اداره کنترل امتیازات خارجی در دپارتمان خزانه داری آمریکا به عمل آورد. پس از تکمیل این بازبینی، شورای خارجی و داخلی انجمن شیمی آمریکا به این انجمن اعلام کرد که قوانین OFAC انجمن شیمی را از ارائه خدمات عضویت به این کشورها منع میکند. در راستای پیروی از این قانون، انجمن عضویت 14 عضو فعال در ایران را لغو کرد و برای 22 عضو دیگر در ایران اعلامیههای تمدید عضویت ارسال نکرد.
دو کشور دیگر در فهرست تحریمی OFAC (سودان و کوبا) نیز فقط یک عضو فعال داشتند که برای آن عضو نیز اعلامیه تمدید ارسال نشده است.»
به گزارش ایسنا، انجمن شیمی آمریکا در حالی مدعی اجبار در لغو عضویت اعضای ایرانی به استناد قوانین تحریمهاست که بسیاری دیگر از انجمنهای علمی ایالات متحده بدون توجه به چنین قوانین دوپهلو و مبهم سیاسی، همکاریهای علمی خود را با محققان ایرانی ادامه داده و حاضر نیستند اعتبار خود را به عنوان انجمنهای علمی بینالمللی با تفسیرهای افراطی از چنین احکام سیاسی و ضد علم خدشهدار کنند.
در همین ارتباط، پرفسور داود نبی رهنی، عضو مؤسس انجمن شیمدانان ایرانی - آمریکایی و رییس اسبق شاخه نیویورک انجمن شیمی آمریکا در پاسخ به این سوال که چرا انجمن شیمی آمریکا به قانونی که از سوی سایر انجمنها و موسسات علمی آمریکایی مورد توجه قرار نمیگیرد و پیش از این هم اقدامات مشابه برخی دیگر از انجمنها در اعمال تحریم علمی علیه ایران با استناد به آن با شکست مواجه شده را مبنا قرار داده است، اظهار داشت: «قانون یاد شده عمدا مبهم نوشته میشود تا بسته به موقعیت زمانی و مکانی خاص دولت آمریکا بتواند از آن به عنوان محور فشار علیه موسساتی مثل ACS استفاده کند. به همین ترتیب و بر مبنای عرف مورد قبول، انجمن شیمی آمریکا و موسسات علمی مثل انجمن فیزیک آمریکا معمولا توجهی به چنین قوانین و احکامی نمیکنند تا دولت احیانا به اخطارهای متعدد و تهدید و تعقیب قانونی چنین موسساتی متوسل میشود.
در مورد ACS، این انجمن کاسه داغتراز آش شده است. علت آن این است که انجمن شیمی آمریکا، همیشه بسیار محافظهکارتر از دیگر تشکیلات علمی آمریکاست و در حال حاضر، وکیل حقوقی آن کسی است که قبلا در واشنگتن و فیلادلفیا دستیار دادستان بوده و بنابراین ناخودآگاه فکر میکند که دادستان است!»
گفتنی است، در حالی که انجمن شیمی آمریکا (ACS) در اقدامی غیرمنطقی با مستمسک قرار دادن قوانین تحریمهای آمریکا علیه ایران به عضویت 36 شیمیدان ایرانی عضو این انجمن خاتمه داده و این نگرانی را در جامعه علمی دامن زده که با توجه به موج جدید وضع تحریمها علیه ایران سایر انجمنهای علمی آمریکا نیز از اقدام آن انجمن تبعیت کنند، انجمن فیزیک آمریکا مخالفت صریح خود را با این اقدام اعلام و بر ضرورت حفظ جهان شمولی اعضای انجمن تاکید کرده و هیچ یک از انجمنهای علمی دیگر آمریکا نیز تاکنون از اقدام انجمن شیمی آمریکا حمایت نکردهاند.
منبع:ایسنا
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!