منو
 صفحه های تصادفی
نایلون
روشی برای تعیین تجربی انرژیهای یونش
شوت در فوتبال
گرایش اندیشمندان به دین
تاریخچه روانشناسی انسان گرایی
آزمایش ولکانیزاسیون کائوچوی
وفای به عهد در قرآن و روایات(اقسام عهد وپیمان)
دوبینیوم
فیزیک مکتب کپنهاگ
سخن پیامبر اکرم پس از ولادت امام حسین علیه السلام
 کاربر Online
528 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  دوشنبه 22 آبان 1385 [07:12 ]
  طوفان در سطح سیاره کیوان
 

محققان سازمان هوانوردی و فضایی آمریکا با بررسی جدیدترین تصاویر تهیه شده از سیاره کیوان، برای نخستین بار موفق به شناسایی وقوع یک طوفان مشابه طوفانهای هاریکن در سطح سیاره‌ای به غیر از کره زمین شده‌اند. به گزارش خبرگزاری رویترز، طوفان گردباد مانند و بسیار بزرگی به پهنای نزدیک به ‪ ۸‬هزارکیلومتر(تقریبا برابر با دو سوم قطر کره زمین) در سطح سیاره کیوان شکل گرفته و بادهای مربوط به این طوفان با سرعت حدود ‪ ۵۵۰‬کیلومتر در ساعت و در جهت حرکت عقربه‌های ساعت در حال درنوردیدن سطح این سیاره است.

به گفته دانشمندان ناسا، در گذشته طوفانی موسوم به لکه بزرگ قرمز روی سیاره مشتری مشاهده شده بود که از لحاظ ابعاد بسیار بزرگتر از طوفان تازه شناسایی شده در سطح کیوان است اما طوفان سیاره کیوان برخلاف نمونه مشاده شده در مشتری، دارای ویژگی‌هایی است که آن را بسیار مشابه طوفانهای `هاریکن` در کره زمین ساخته است.

از جمله این ویژگی‌ها می‌توان به پیدایش یک ساختار چشم مانند در مرکز طوفان اشاره کرد که به خوبی در تصاویر تهیه شده از آن قابل رویت است. این تصاویر توسط کاوشگر بدون سرنشین کاسینی در طول سه ساعت پرواز در ارتفاع ‪ ۳۳۶‬هزار کیلومتری از سطح این سیاره تهیه شده‌اند.

کیوان پس از سیاره مشتری با قطر ‪ ۱۱۸‬هزار و ‪ ۴۰۰‬کیلومتر، دومین سیاره عظیم منظومه‌شمسی محسوب می‌شود. این سیاره از لحاظ موقعیت در فضا ششمین سیاره منظومه شمسی بوده و فاصله آن تا ستاره خورشید در حدود یک میلیارد و ‪ ۱۹۰‬میلیون کیلومتر است. به گفته محققان ناسا، مهمترین تفاوت طوفان سیاره کیوان با طوفانهای هاریکن این است که طوفانهای هاریکن در زمین برفراز اقیانوسها شکل می‌گیرند اما سطح سیاره گازی `کیوان` فاقد هرگونه مایعات است.

  امتیاز: 0.00