چین با انتشار کتاب سفید فعالیتهای فضایی ، روند توسعه صنعت فضا در پنجسال گذشته و برنامههای آتی این کشور را مورد بررسی قرار داد. این کتاب سفید با هشت هزار و ۵۰۰هیروگلیف ( حروف ) چینی تالیف شده و دومین بار از سال ۲۰۰۰میلادی است که چین آن را منتشر میکند و عنوان آن فعالیتهای فضایی چین در سال ۲۰۰۶است .
براساس گزارش روز جمعه اداره اطلاع رسانی دولت چین که این کتاب را منتشر کرده است ، هدف از برنامه توسعه علوم فضایی چین، توسعه همه جانبه اینکشور است و دولت چین برای آینده همکاریها و مبادلات فضایی بینالمللی را افزایش خواهد داد.
در کتاب سفید چین ،تولید ماهواره ، نظارت از روی زمین ، تولید تجهیزات روی زمینی،خدمات کارکرد ماهوارهها،پرتاب فضا پیماهای بدون سرنشین ، نظارت برمنابع زمین،پرتاب ماهوارههای منابع زمین،نظارت بر اقیانوس ها،هواشناسی، محافظت از محیط زیست و غیره در زمره مهمترین اقدامات فضایی چین درسالهای اخیر برشمرده شده است.
در این کتاب آمده است : ` دولت چین در پنج سال گذشته ۲۲ماهواره ساخت کشور را پرتاب کردهاست و تواناییهای خود را در این زمینه فزونی بخشیده و راکتهای توسعه یافته تری ساخته است. چین قصد دارد ظرفیت راکتهای حامل را برای پرتاب ماهوارههای نسل جدید افزایش دهد.
برنامهاکتشاف ماه،توسعه راکت مدل ` لانگ مارچ ` برای پرتاب ماهوارههای سنگین تر ، پرتاب کاوشگر ماه،ایجاد ایستگاه فضایی و پرتاب ماهواره کاوشگر ماه مدل ` چانگ یی - ` ۱از برنامههای آتی فضایی چین محسوب میشود. چین همچنین در این کتاب ، برنامه مربوط به ساخت راکتهای حامل نسل جدید که کیفیت کارکردی بالاتری داشته و آلودگی کمتری دارند،تشریح کرده و افزوده است که از این راکتها تا پنج سال دیگر استفاده خواهد شد.
براساس این کتاب ، چین تاکنون ۱۶توافقنامه بینالمللی همکاری فضایی و یادداشت تفاهم با ۱۳کشور جهان امضا کرده است. این توافقنامهها درباره استفاده صلح آمیز از فضای ماورای جو و توسعه همکاریهای فضایی است و با کشورهایی مانند کانادا، پاکستان،روسیه، اوکراین ، برزیل ، آرژانتین ، مالزی و کمیسیون اروپا امضا شده است.
ژاپن ، آمریکا ، ایتالیا ، شیلی ، انگلیس و چند کشور دیگر نیز یادداشت تفاهم با چین امضا کردهاند. در کتاب سفید آمدهاست که چین به همکاریهای منطقهای و چندجانبه و اجرای طرح ماهوارههای چند منظوره و چند ماموریتی کوچک با کشورهای ایران ، کره جنوبی ، مغولستان ، پاکستان و تایلند ادامه خواهد داد. چین تحقیقات مشترک با این کشورها درباره این ماهوارهها را آغاز کرده است و قرار است سال ۲۰۰۷میلادی پرتاب آنها آغاز شود.
ایرنا
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!