منو
 کاربر Online
456 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  دوشنبه 10 مهر 1385 [07:57 ]
  سفینه مجهز به یک راکتور اتمی کوچک
 

سفینه بدون سرنشین نیو هورایزنز (‪ (New Horizons‬سازمان `ناسا` که هم‌اکنون به سوی سیاره کوچک و دوردست `پلوتو` در حرکت است، در مسیر پرواز خود از سیاره عظیم مشتری عکسبرداری کرده است. به گزارش سایت اینترنتی `اسپیس.کام`، سفینه `نیو هورایزنز` یا `افقهای تازه` که در سال ‪ ۲۰۱۵‬به سیاره `پلوتو` خواهد رسید، هم‌اکنون با عکسبرداری از سیاره عظیم `مشتری` به آزمایش تجهیزات عکسبرداری موسوم به `ال‌اوآرآر آی`(‪ (LORRI‬خود اقدام کرده و از فاصله ‪ ۲۹۱‬میلیون کیلومتری از سیاره `مشتری` عکسبرداری کرده است.

تصویر تصویر


سفینه `نیو هورایزنز` هم‌اکنون با سرعت سرسام‌آور ‪ ۷۲‬هزار کیلومتر در ساعت در فضا در حرکت است و در تاریخ ‪ ۲۸‬فوریه سال آینده به نزدیکترین موقعیت خود نسبت به سیاره `مشتری` خواهد رسید. که در آن تاریخ نیز مجددا از سیاره `مشتری` عکسبرداری خواهد کرد با این تفاوت که آن عکسها به علت کم بودن فاصله سفینه تا `مشتری`، دارای کیفیتی ‪ ۱۲۵‬برابر کیفیت عکسهای فعلی خواهند بود.

`اندی چنگ` محقق دانشگاه `جانز هاپکینز` گفت در عکسهای جدید ارسال شده توسط `نیو هورایزنز`، طوفانهای عظیم و مارپیچ شکل در سطح مشتری قبل رویت است و همچنین دو قمر `ایو`(‪ (Io‬و `یوروپا` (‪ (Europa‬این سیاره به همراه سایه‌های این قمرها که روی سطح سیاره افتاده‌اند، به وضوح دیده می‌شوند.

تصویر


سفینه `نیو هورایزنز` سریعترین سفینه‌ای است که تاکنون تولید شده و سرعت این کاوشگر در هنگام عبور از مدار سیاره مریخ در مسیر خود به سوی پلوتو در چند ماه قبل، حدود ‪ ۲۱‬کیلومتر در ثانیه تخمین زده شده ‌بود. این سفینه ‪ ۷۰۰‬میلیون دلاری دارای یک راکتور هسته‌ای کوچک و یک محموله ‪ ۳۳‬کیلوگرمی عنصر رادیواکتیو پلوتونیوم است که از آن برای تامین برق مورد نیاز تجهیزات خود استفاده خواهد کرد. علت استفاده `نیو هورایزنز` از راکتور هسته‌ای این است که فاصله بسیار دور سیاره `پلوتو` با خورشید سبب می‌شود که این سفینه بر خلاف سفینه‌های معمولی نتواند از باطری‌های خورشیدی برای کسب انرژی مورد نیازش استفاده کند.

`نیو هورایزنز` در ادامه مسیر خود به سوی سیاره کوچک `پلوتو`، با انجام مانورهایی خاص در فضا، از جاذبه سیاره `مشتری` برای افزایش سرعت خود بهره گرفته و سرعت خود را تا حد ممکن افزایش خواهد داد تا در نهایت در سال ‪ ۲۰۱۵‬به `پلوتو` برسد. `نیوهورایزنز` پس از رسیدن به سیاره `پلوتو` از فاصله اندکی از کنار این سیاره عبور خواهد کرد و در همین وضعیت با کمک هفت ابزار علمی خود جو `پلوتو` را مورد بررسی قرار داده و به نقشه‌برداری دقیق از سطح این سیاره و همچنین بزرگترین قمر آن خواهد پرداخت.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  سه شنبه 30 خرداد 1385 [06:38 ]
  سفینه `نیو هورایزنز`
 

سفینه `نیو هورایزنز` در مسیر خود به‌سوی `پلوتو` از شهابسنگها عکس می‌گیرد. کاوشگر فضایی `نیو هورایزنز` سازمان هوانوردی و فضایی آمریکا `ناسا` که هم‌اکنون به سوی سیاه پلوتو در حرکت است، هفته گذشته در مسیر خود از یک شهاب سنگ در فاصله ‪ ۱۰۰‬هزار کیلومتر خود، عکس برداری کرده‌است. به گزارش سایت اینترنتی `نیوساینتیست`، تصویربرداری از شهاب سنگها در واقع تمرینی برای هدف نهایی این سفینه و عکس‌برداری از سیاره پلوتو خواهد بود.

شهاب سنگ تصویربرداری شده توسط این سفینه به نام `‪JF56‬ ‪ `2002‬دارای قطری در حدود ‪ ۵‬کیلومتر است و در ناحیه‌ای از منظومه شمسی به نام کمربند شهابسنگی به دور خورشید گردش می‌کند. به گفته مسوولان `ناسا`، هدف از عکس برداری از شهاب سنگها توسط `نیو هورایزنز`، آزمایش توانایی این کاوشگر برای ره‌گیری اجسام آسمانی سریع و تصویر برداری از آنهاست و این بدان علت است که `نیو هورایزنز` در سال ‪ ۲۰۱۵‬با سرعت زیادی از کنار `پلوتو` عبور خواهد کرد و باید بتواند به رغم سرعت بالا، از این سیاره دور دست تصویربرداری کند.

سفینه `نیو هورایزنز` سریعترین سفینه‌ای است که تاکنون تولید شده و سرعت این کاوشگر در هنگام عبور از مدار سیاره مریخ در مسیر خود به سوی پلوتو در چند ماه قبل، حدود ‪ ۲۱‬کیلومتر در ثانیه تخمین زده شده‌است. `نیوهورایزنز` در ادامه مسیر خود به سوی `پلوتو`، دورترین سیاره منظومه شمسی، در روز ‪ ۲۸‬فوریه سال ‪ ۲۰۰۷‬از کنار سیاره مشتری عبور خواهد کرد. هرچند `نیوهورایزنز` سریعترین سفینه‌ای است که تاکنون ساخته شده، اما با این وجود بیش از نه سال طول می‌کشد تا این سفینه مسیر مورد نظر خود را به سوی `پلوتو` طی کند.

این سفینه ‪ ۷۰۰‬میلیون دلاری دارای یک راکتور هسته‌ای کوچک و یک محموله ‪ ۳۳‬کیلوگرمی عنصر رادیواکتیو پلوتونیوم است که از آن برای تامین برق مورد نیاز تجهیزات سفینه استفاده خواهد شد و این بدان علت است که فاصله بسیار دور `پلوتو` با زمین، بر خلاف سفینه‌های معمول امکان استفاده از باطری‌های خورشیدی را از `نیو هورایزنز` خواهد گرفت.


این سفینه در ادامه مسیر خود به سوی سیاره `پلوتو`، با انجام مانورهایی خاص در فضا، از جاذبه سیاره `مشتری` برای افزایش سرعت خود بهره گرفته و سرعت خود را تا حد ممکن افزیش خواهد داد تا در نهایت در سال ‪۲۰۱۵‬ به `پلوتو` برسد. `نیوهورایزنز` پس از رسیدن به سیاره `پلوتو` از فاصله اندکی از کنار این سیاره عبور خواهد کرد و در همین وضعیت با کمک هفت ابزار علمی خود جو `پلوتو` را مورد بررسی قرار داده و به نقشه برداری دقیق از سطح این سیاره و همچنین بزرگترین قمر آن خواهد پرداخت.

سیاره `پلوتو` در سال ‪ ۱۹۳۰‬و توسط ستاره‌شناس آمریکایی `کلاید تامباگ` و در رصدخانه `لوول` در آریزونا کشف شد. به گفته دکتر `فرن بگنال` محقق برنامه `نیو هورایزنز` در `ناسا`، تاکنون حتی با استفاده از قویترین تلسکوپها از جمله تلسکوپ فضایی `هابل` نیز امکان تصویربرداری دقیق از `پلوتو` فراهم نشده و تصاویر موجود همگی مبهم و غیر واضح هستند.

سفینه `نیو هورایزنز` که روز نوزدهم ژانویه سال جاری و سوار بر یک موشک `اتلس ‪ `۵‬به فضا پرتاب شد، برای نخستین بار امکان نگاه دقیق به سطح سیاره `پلوتو` و مشاهده حفره‌ها، آتش‌فشانها، و ناهمواری‌های احتمالی موجود در سطح آن را فراهم خواهد کرد. کاوشگر `نیو هورایزنز` هفته گذشته برای عکس برداری از شهاب سنگ `‪JF56‬ ‪ `2002‬از یکی از هفت ابزار علمی یاد شده به نام `رالف` استفاده کرده که متشکل از چهاردوربین رنگی و یک دوربین سیاه‌سفید و یک طیف سنج مادون قرمز است. کارشناسان `ناسا` در عکسبرداری آزمایشی عملکرد ابزار `رالف` را کاملا دقیق برآورد کرده و از آن ابراز رضایت کرده‌اند.

  • منبع: ایرنا

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  شنبه 15 اردیبهشت 1386 [07:39 ]
  انتشار تازه‌ترین تصاویر از مشتری
 

فضاپیمای `نیو هوریزنز` تصاویر جالبی از مشتری و قمرهای آن که هنگام عبور فضاپیما از کنار این سیاره تهیه شده است را به زمین ارسال کرد. به گزارش پایگاه اینترنتی بی‌بی‌سی، این تصاویر نشانگر وجود فوران‌های عظیم آتشفشانی در سطح یکی از قمرهای مشتری به نام `یو` و همچنین نخستین عکس با نمای بزرگ از توفان سرخ تازه شکل گرفته در جو مشتری است.

کاوشگر `‪ `New Horizens‬اخیرا از فاصله ‪ ۲/۳‬میلیون کیلومتری مشتری گذشت تا با استفاده از قوه گرانش آن در سفر به سوی هدف نهایی خود یعنی پلوتون شتاب گیرد. این فضاپیما سریع‌ترین کاوشگری است که تاکنون به فضا پرتاب شده است.

الن استرن، از بخش ماموریت‌های علمی ناسا و دانشمند اصلی این ماموریت گفت ما در این گذر مجموعه‌ای خیلی متنوع و غنی از داده‌ها را جمع آوری کردیم. دکتر استرن و همکارانش در یک کنفرانس خبری برای بحث درباه این رصدها در ستاد ناسا در شهر واشنگتن دی سی صحبت می‌کردند.

فضاپیما هنگام گذر از مجاورت مشتری نخستین تصاویر با نمای نزدیک از `لکه سرخ کوچک` که توفانی به قطر زمین در اتمسفر مشتری است را تهیه و ارسال کرده است. این لکه حاصل سه توفان کوچکتر در فاصله سال‌های ‪ ۱۹۹۸‬تا ‪۲۰۰۰‬ است.

هل ویور از دانشمندان این پروژه با اشاره به عکس تازه از `لکه سرخ کوچک` گفت: `این عکس یادآور نقاشی `شب پرستاره` ون گوگ است. اما این اصل است، نه تخیل.` کاوشگر ناسا همچنین عکس‌هایی از بزرگترین قمرهای مشتری شامل یو، یوروپا، گانیمید و کالیستو برداشته است.

خوشبختانه فضاپیما درست در زمان فوران عظیم در یو به آنجا رسید. یو احتمالا فعالترین جسم منظومه شمسی از نظر زمین شناسی است. داده‌های فضاپیمای گالیله که در سال ‪ ۱۹۹۵‬به مشتری رسید حاکی از آن بود که آتشفشان‌های یو بسیار داغ تر از همنوعان زمینی خود هستند - نظریه‌ای که دانشمندان قصد محک زدن آن را دارند.

زمانی که فضاپیما در ماه فوریه از مجاورت مشتری گذشت، آتشفشان `تواشتار` یو درحال فوران غبار تا ارتفاع ‪ ۳۲۰‬کیلومتری از سطح قمر بود. دود قارچ مانند آتشفشان چنان اوج گرفته بود که از دید فضاپیما در تضاد با آسمان تیره قابل رویت بود.

جان اسپنسر از دانشمندان ماموریت در `موسسه پژوهشی جنوب غرب` در شهر بولدر آمریکا گفت: `فضاپیمای گالیله برای شش سال دور مشتری می‌گشت و در آن مدت از یو عکس می‌گرفت اما هرگز چنین توده دودی را مشاهده نکرد.` با مقایسه تازه‌ترین عکس‌های یو با تصاویر گالیله از این قمر، اعضای تیم توانستند یک آتشفشان قبلا ناشناخته را در ناحیه قطبی این قمر شناسایی کنند. آنها همچنین تعداد زیادی جریان گدازه‌ها و احتمالا آنچه نشانه‌های پیدایش یک آتشفشان تازه است را ردیابی کردند.

این فضاپیما همچنین توانست از شبکه‌های مدور فرورفتگی‌های سطح قمر یخی مشتری به نام یوروپا عکس‌هایی تهیه کند. این قمر یخی به شدت کنجکاوی سیاره شناسان را جلب می‌کند زیرا تصور می‌شود حاوی اقیانوسی نسبتا گرم در زیر پوسته یخی باشد.

کاوشگر ‪ ۷۰۰‬میلیون دلاری افق‌های نو در ماه ژانویه سال گذشته برای جمع‌آوری اطلاعات درباره پلوتون و اقمار آن پرتاب شد. گذر از کنار مشتری لازم بود تا کاوشگر بتواند سرعت خود را در جهت خلاف خورشید به اندازه ‪ ۱۴‬هزار و ‪ ۵۰۰‬کیلومتر در ساعت افزایش داده و به ‪۸۴‬ هزار کیلومتر در ساعت برساند.

این فرآیند چهار سال از زمان سفر به پلوتون می‌کاهد.

  امتیاز: 0.00