نوشیدن آب زیاد در روز هیچ تاثیر مخربی بر بدن نگذاشته و برای رشد و کارایی بالای سلولهای بدن نیز لازم است. براساس تحقیقات انجام شده، مشخص شد که نوشیدن آب در سلامتی افراد نقش مهمی ایفا میکند. نوشیدن آب زیاد در روز هیچ تاثیر مخربی بر بدن نگذاشته و برای رشد و کارایی بالای سلولهای بدن نیز لازم است.
نوشیدن 8 لیوان آب در روز باید به صورت یک عادت درآید. به گفته محققان آب بهتر از هر نوشیدنی دیگر مانند قهوه و یا چای است. راز نوشیدن آب در مادهای با نام flavonoid نهفته است. این ماده نوعی اکسیدان پولی فنول است که از تخریب سلولهای بدن جلوگیری میکند. این ماده از فرسوده و نابود شدن سلولهای ماهیچهای قلب و بروز و تشکیل تومورها ممانعت به عمل میآورد. در تحقیقات آمده است که آب را نباید جوشاند مگر آن که به آب مصرفی خود اطمینان نداشته باشیم. چراکه جوشاندن آب تصفیه شده از میزان اکسیژن آن کاسته و مواد غنی شده را از آن دور میکند.
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
عفونتهای قابل انتقال از طریق آشامیدن آب آلوده، یکی از شایعترین مشکلاتی است که بیش از همه مسافران را مبتلا میکند.
با افزایش مسافرتها بویژه در ایام نوروز، بسیاری از افراد درمعرض خطر بیماریهای ناشی از مصرف آب آلوده در مسیرهای تردد و یا اماکن بین راهی قرار میگیرند. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت،صدها میلیون نفر در جهان هر ساله به بیماریهای ناشی از آشامیدن آب آلوده مبتلا میشوند که تواناییهای آنها را بویژه در امر یادگیری تضعیف میکند.
آب ناسالم و غیربهداشتی همچنین سالانه موجب مرگ بیش از ۱/۵میلیون کودک زیر پنج سال در اثر ابتلا به بیماری اسهال میشود. آب آلوده عامل بسیاری از مرگ و میرها در دنیا است. مصرف آب ناسالم علاوه بر مرگ و میر کودکان میتواند منجر به آسیبهای همیشگی در رشد جسمی و عقلی آنها شود.
حتما قبل از مصرف آب در اماکن بینراهی و بوستانها و مراکز تفریحی ، از سالم بودن آن اطمینان حاصل کنید.
با توجه به اینکه در جادهها و راهها ، منابع آبی زیادی وجود دارد، احتمال آلوده بودن و بروز بیماری نیز بسیار است.
مسافران نوروزی باید توجه داشته باشند که حتما از آب لوله کشی شده برای نوشیدن استفاده کنند.
افراد دستان خود را پس از استفاده از توالت و قبل از مصرف غذا بشویند و اگر در مورد مصرف آب شک دارند، آن را جوشانده یا با قرصهای گندزدا استریلیزه کرده و یا از آبهای آشامیدنی که در بطریهای در بسته عرضه میشوند، استفاده کنند.
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
بیماریهای رودهای از جمله `وبا` و اسهال، شایعترین بیماریها در فصل تابستان است که عمدتا بر اثر مصرف آب ناسالم شیوع مییابد. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، سالانه ۱/۷میلیون کودک در جهان بر اثر اسهال جان خود را از دست میدهند.
تامین آب آشامیدنی سالم یکی از مهمترین نیازهای انسان است، که باید خانوادهها از چگونگی عملیات گندزدایی آن در شرایط بحرانی و نحوه کسب اطمینان از سلامت آب مصرفی خود، آگاه باشند.
مهندس` محمد جواد دست آموز`، کارشناس بهداشت محیط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این زمینه گفت: گندزدایی آب در محل مصرف،با استفاده از `کلر` به موازات تهیه و تدارک مخازن مطمئن برای مردمی که به آب سالم به طور معمول دسترسی ندارند و انجام آموزشهای بهداشتی از عوامل مهم در پیشگیری از بیماریهای رودهای است.
وی با بیان این که `گندزدایی آب ، یک فرآیند از عملیات تصفیه است که در نتیجه آن باکتریهای موجود در آب از بین میروند`، افزود:یک فرد میتواند با داشتن حداقل یک لیتر آب برای آشامیدن و دو لیتر برای تهیه غذا و مصرف ضروری شستشو در روز، زنده بماند.
این کارشناس تصریح کرد:هر انسان به طور میانگین روزانه به ۲۰لیتر آب نیاز دارد که بر اساس برآورد سازمان بهداشت جهانی،تامین حداقل هفت لیتر آن روزانه به صورت گندزدایی شده و کاملا سالم ضروری است.
دست آموز، تاکید کرد: ضرورت دارد برای هر منبع آب یا سیستم آب رسانی، میزان آلودگی آن مورد ارزیابی قرار گیرد.
این کارشناس بهداشت محیط به تشریح راههای گندزدایی آب پرداخت وگفت:باید توجه داشت چنانچه قصد استفاده از مواد شیمیایی برای گندزدایی آب را دارید و بر چسب ظرف به روشنی نشاندهنده خصوصیات آن نیست، ضرورت دارد در هنگام جا به جایی ظرف ، نهایت احتیاط به عمل آید.
دست آموز افزود:این مواد خطرناک و سمی است و باید آنها در محیط تاریک و خشک و دور از رطوبت و دسترس کودکان نگهداری شوند و به اطلاعاتی که روی ظرف نوشته شده و تاریخ انقضاء مصرف آن توجه خاص شود.
وی گفت: بهتر است آب را قبل از مصرف به مدت سه دقیقه جوشاند و پس از این که خنک شد، مورد استفاده قرار داد و سپس برای بهتر شدن مزه آب ، باید آن را چند بار در دو ظرف جا به جا کرد.
دستآموز افزود: همچنین به هموطنانی که در فصل تابستان مسافرت میکنند، توصیه میشود غذا را همراه با لیمو ترش مصرف کنند، زیرا لیموترش دارای اسید بوده و مانع از ورود میکروب ناشی از نوشیدن آب آلوده به بدن میشود.
وی، آلودگی آب و عدم وجود بهسازی محیط را علت بسیاری از بیماریهای مرتبط با آب در کشورهای در حال توسعه دانست.
دستآموز ادامه داد:بر اساس برآوردهای انجام شده، یک میلیارد نفر از دسترسی به آب آشامیدنی سالم محروم هستند و حدود دو میلیارد نفر از امکانات کافی بهسازی محیط و دفع بهداشتی فاضلاب بهرهمند نیستند.
منبع: خبرگذاری جمهوری اسلامی
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!