در حالی که مالزی آماده می شود در سال میلادی آینده نخستین فضانورد این کشور را روانه ایستگاه فضایی بین المللی کند، پرسش هایی چند مطرح است، از جمله آن که چه پژوهش علمی انجام شود؟ چه غذای محلی به همراه برده شود و کدام یک از داوطلبان انتخاب شوند؟
اما در این مورد برای مالزیایی های مسلمان سؤال های ویژه ای نیز مطرح است، مانند این که در فضاپیمایی در حال گردش و در مکانی که روز فقط ۹۰ دقیقه طول می کشد، چگونه می توان پنج نوبت نماز را خواند؟
به نوشته سایت دیسکاور، سه ماه پیش سازمان فضایی ملی مالزی نشست دو روزه ای با عنوان اسلام و فضا برای پرداختن به سؤالاتی از این دست برپا کرد. یکی از ابزارهایی که در این نشست عرضه شد، برنامه ای کامپیوتری به نام «مسلمانان در فضا» بود که زمان نمازگزاری مسلمانان را محاسبه می کند و با استفاده از هندسه دوار، قبله را معین می کند.
در مورد زمان نمازگزاری، این برنامه، روزهای ۹۰ دقیقه ای فضاپیما را به پنج قسمتی تقسیم می کند که در روی زمین رعایت می شود. آنگاه این پنج زمان را با زمان گرینویچ مرتبط می کند. در نتیجه فضانوردان می توانند هم در زمان مقرر زمین و هم در زمان مقرر فضاپیما نماز به جا آورند.
زین العابدین، مهندس دانشگاه ملی مالزی این برنامه را روی دستگاه کوچکی نصب کرده است که فضانوردان می توانند به راحتی با خود همراه ببرند. منابع نزدیک به سازمان فضایی مالزی می گویند سایر سؤالات مذهبی احتمالاً با راه حل هایی پاسخ داده خواهد شد که روی زمین به دست آمده باشد.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!