پرتاب فضاپیمای دیسکاوری باردیگر تعویق افتاد. سازمان فضانوردی ناسا امیدوار است سرانجام روز سه شنبه مصادف با روز استقلال آمریکا آسمان برای پرتاب فضاپیمای دیسکاوری صاف باشد. پرتاب دیسکاوری که قرار است هفت فضانورد را طی یک ماموریت حساس به ایستگاه فضایی بینالمللی ببرد دو روز پیاپی به تعویق افتاده است.
وقوع توفانها در برنامه پرتاب دیسکاوری را وقفه ایجاد کرد و ناسا مجبور شد روز دوشنبه به فضانوردان استراحت بدهد و سلولهای سوختی را دوباره شارژ کند. فضانوردان ساعت ۲و ۳۸دقیقه بعدازظهر سه شنبه به وقت محلی خود را برای پرواز آماده میکنند. قرار بود روز شنبه و باردیگر روز یکشنبه این پرتاب انجام شود.
جان شانون رییس گروه مدیریت ماموریت دیسکاوری گفت فضاپیما و خدمه همگی آماده پرواز هستند، اما نامساعد بودن وضع هوا مانع از انجام این ماموریت شده است. ناسا تا ۱۹ژوییه باید دیسکاوری را از مرکز فضایی کندی در کیپ کاناورال فلوریدا به فضا بفرستد.
هدف از این ماموریت بهبود ایمنی شاتلها سه سال پس از حادثه سقوط فضاپیمای کلمبیا اعلام شده است. در این ماموریت ۱۲روزه فضانوردان شیوههای جدید برای افزایش ایمنی پرواز را آزمایش میکنند و لوازم و تجهیزاتی را با خود به ایستگاه فضایی بینالمللی میبرند. توماس رایتر آلمانی فضانورد سازمان فضایی اروپا نیز در این سفر برای اقامت طولانی در ایستگاه فضایی بینالمللی به دو خدمه کنونی این ایستگاه میپیوندد. فضانوردان قرار است دو راهپیمایی فضایی نیز انجام دهند.
ناسا دوربینهایی را بر روی شاتل و مخزن سوخت آن نصب کرده است تا در صورت جدا شدن عایق اسفنجی از مخزن سوخت از آن تصویربرداری کند. دوربینها از سپر حرارتی شاتل دیسکاوری هنگامی که به ایستگاه فضایی نزدیک میشود عکسبرداری خواهند کرد.
علت سقوط فضاپیمای کلمبیا جدا شدن یک تکه عایق اسفنجی از مخزن سوخت بوده است که موجب سوراخ شدن سپر حرارتی محافظ فضاپیما شد. سال گذشته نیز در اولین ماموریت شاتلها پس از فاجعه سقوط کلمبیا ، مشکل مشابهی در فضاپیمای دیسکاوری مشاهده شد. تا امروز ناوگان شاتلهای سازمان ناسا برای اصلاح بیشتر مخزن سوخت زمینگیر شده است.
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
آینده ایستگاه فضایی بینالمللی به موفقیت پرتاب شاتل دیسکاوری وابستهاست. آینده ایستگاه فضایی بینالمللی و همچنین وضعیت آینده ناوگان سفینههای رفت و برگشت آمریکا به موفقیت پرواز سفینه `دیسکاوری` در این هفته وابسته است.
به گزارش سایت اینترنتی `نیوساینتیست`، سازمان هوانوردی و فضایی آمریکا `ناسا` پیش از این دو بار با فاجعه انهدام شاتلهای خود و مرگ تمامی سرنشینان آنها مواجه شده است. انهدام شاتل `چلنجر` در سال ۱۹۸۶و انفجار شاتل `کلمبیا` در سال ۲۰۰۳ ناسا را برآن داشته که در صورت بروز هرگونه حادثه دیگر برای این سفینههای رفت و برگشت، به طور کلی پرواز این سفینهها را برای همیشه متوقف کند.
در صورت بروز چنین حادثهای، آمریکا با زمین گیر شدن تنها سفینههای سرنشیندار خود، امکان فرستادن فضانوردان به مدار زمین را دست کم تا سال ۲۰۱۴که نسل جدید سفینههای سرنشیندار این کشور به نام `کرو اکسپلوریشن ویکل`( (CEVساخته میشوند، از دست خواهد داد.
از سوی دیگر، ایستگاه فضایی بینالمللی که هماکنون در مدار کره زمین قرار گرفته برای ادامه روند ساخت خود و هچنین تامین نیازمندیهای خدمه دائمیاش به شدت نیازمند شاتلهای آمریکاست.
پس از انفجار شاتل کلمبیا در سال ۲۰۰۳و توقف تمامی پروازهای شاتلهای سازمان `ناسا` به مدت ۲/۵سال، وظیفه فرستادن فضانوردان به ایستگاه و بازگرداندن آنها به کره زمین بر عهده سفینههای `سویوز` روسیه قرار گرفت و نیازمندیهای ضروری این فضانوردان نیز به کمک سفینههای باری و بدونسرنشین `پروگرس` روسیه به ایستگاه فضایی ارسال میشد.
با این وجود، محدودیت سفینههای روسی به علت جابهجایی حداکثر دو خدمه در مقایسه با ظرفیت هفت نفری شاتلها، باعث شد پس از انفجار شاتل کلمبیا تعداد خدمه دائمی ایستگاه از سه نفر به دو نفر کاهش یافته و روند ارسال بخشهای جدید ایستگاه از زمین به فضا نیز متوقف شده و روند ساخت ایستگاه مختل شود.
حمل قطعات بزرگ مورد نیاز برای تکمیل بخشهای جدید ایستگاه فضایی بینالمللی تنها به کمک شاتلها ممکن است و سفینههای باری روسی قادر به جابهجایی محمولههای حجیم نیستند. سازمان `ناسا` به هر ترتیب ناوگان شاتلهای خود را در سال ۲۰۱۰ بازنشسته خواهد کرد و به همین علت زمان زیادی برای انتقال محمولههای بزرگ ایستگاه به فضا با این سفینهها باقی نمانده است، اما از طرف دیگر نگرانیهای بوجود آمده در مورد امنیت شاتلها سبب به تعویق افتادنهای طولانی مدت پروازهای شاتلها شده است و بروز حادثهای مشابه حوادث رخ داده برای شاتلهای `کلمبیا` و `چلنجر`، برای شاتل `دیسکاوری` که در هفته جاری به پرواز درخواهد آمد، سبب توقف کامل پرواز شاتلها و درنتیجه ناتمام ماندن روند ساخت ایستگاه فضایی بینالمللی خواهد شد.
ایستگاه فضایی بینالمللی در سال ۱۹۹۸و با همکاری ۱۶کشور از جمله آمریکا، روسیه، کشورهای اتحادیه اروپا، ژاپن و کانادا در مدار کره زمین قرار گرفت و از آن زمان عملیات ساخت و تکمیل آن در فضا ادامه دارد و فضانوردان در آن به مطالعه و تحقیق مشغولند.
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
فضاپیمای «شاتل» دیسکاوری روز سه شنبه 4 ژوییه پس از چند روز تاخیر برای پیوستن به ایستگاه فضایی بین المللی با 7 سرنشین به فضا پرتاب شد.
به گزارش شبکه BBC ، شاتل دیسکاوری سکوی پرتاب را در راس ساعت مقرر، 14:38 به وقت شرق آمریکا، ترک کرد و در میان تشویق و کف زدن تماشاگرانی که در مرکز فضایی کندی در فلوریدا جمع شده بودند راهی فضا شد.
این سومین تلاش برای پرتاب فضاپیما در هفته جاری بود.
تلاش های روز شنبه و یکشنبه به علت هوای نامساعد بی نتیجه مانده بودند.
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
سازمان هوا و فضای آمریکا `ناسا` روز جمعه موضوع نشتی خفیف در شاتل فضایی دیسکاوری را بررسی کرد.
به گزارش روز یکشنبه پایگاه اینترنتی آسوشیتدپرس ، به نظر میرسد که این مشکل تاکنون هیچ نقیصهای را در خصوص مسائل فنی دیسکاوری ایجا نکرده است ولی گفته میشود که اگر این مشکل بخواهد بصورت جدی مطرح شود، میتواند سیستم کنترل هیدرولیکی و ترمز شاتل را با خطرات جدی روبرو کند.
بر اساس این گزارش مهندسان و متخصصان امر نشتی موجود در لوله انتقال نیروی کمکی شاتل را که سیستم کنترلی فضا پیما را بعهده دارد، بدقت مورد بررسی قرار دادهاند. `جان شانون` قائم مقام مدیر برنامه ریزی فضاپیمای دیسکاوری در همین خصوص تصریح کرده بود که نشتی به وجود آمده در واقع چیزی حدود ۶قطره در هر ساعت است و از آنجا که احتمال داده میشود، ماده نشتی یکی از مواد سوختی فضاپیما باشد نظیر نیتروژن و یا هیدروزین که قابل اشتعال هم میباشد، لذا به همین خاطر متخصصان ناسا این موضوع را تحت کنترل قرار دادهاند.
به گفته شانون اگر ماده نشت شده مربوط به مواد سوختی شاتل باشد، شدت آن به اندازهای کم است که برای آتش گرفتن باید مقدار آن یکصدهزار مرتبه بیش از این باشد. قائم مقام مدیر برنامه ریزی فضاپیمای دیسکاوری در ادامه افزود: `ناسا قرار است که روز یکشنبه منبع نیرو را در حالت نشتی روشن کند تا یک آزمایش معمولی را در این خصوص به اجرا درآورد تا مطمئن شود که میزان نشتی تغعیر نمیکند.`
از طرف دیگر بر اساس گزارشهایی که روز یکشنبه از منابع خبری مختلف منتشر شده است، خدمه شاتل فضایی دیسکاوری خود را برای
بازگشت به زمین آماده میکنند.
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
خدمه سفینه `دیسکاوری` که در روزهای آینده به سوی ایستگاه فضایی بینالمللی در مدار زمین پرواز خواهند کرد در خلال ماموریت خود سیمکشی فرسوده ایستگاه فضایی را تعویض میکنند. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، سفینه `دیسکاوری` روز شانزدهم آذر با هفت خدمه برای یک ماموریت ۱۲روزه به سوی ایستگاه فضایی بینالمللی پرواز خواهد کرد و قرار است خدمه این سفینه با انجام راهپیماییهای فضایی بخشی از سیمکشی ایستگاه را تعویض کرده و یک منبع تغذیه الکتریکی دایمی را جایگزین نمونه موقت فعلی آن کنند.
انجام این مأموریت سبب خواهد شد بخشی از سامانه روشنایی ایستگاه فضایی و نیز بخشی از ارتباط آن با مرکز کنترل عملیات در زمین به طور موقت قطع شود. سفینه `دیسکاوری` در این ماموریت به علاوه یک قطعه دو تنی و ۱۱میلیون دلاری جدید ایستگاه را با خود به فضا میبرد و در هنگام بازگشت به زمین سه ماهواره کوچک را در مدار زمین قرار خواهد داد.
شش خدمه از هفت خدمه `دیسکاوری` در پایان ماموریت این سفینه به زمین باز میگردند و خدمه هفتم که یک فضانورد آمریکایی است جایگزین یکی از سه خدمه فعلی ایستگاه فضایی میشود. از زمان حادثه انهدام شاتل کلمبیا در سال ۲۰۰۳و مرگ سرنشینان آن در هنگام بازگشت به زمین، این نخستین باری است که `ناسا` قصد دارد یکی از شاتلهای خود را در هنگام شب به پرواز درآورد. `ناسا` در پروازهای اخیر شاتلها از روشنایی روز برای تصویربرداری دقیق از شاتلها در لحظه پرتاب استفاده کرده بود تا آسیب دیدگیهای احتمالی آنها را شناسایی کند. به پرواز درآوردن `دیسکاوری` در هنگام شب نشان میدهد ناسا در زمینه ایمنی پرواز شاتلهای خود مجددا به اطمینان کافی دست یافتهاست.
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
سفینه `دیسکاوری` پس از یک ماموریت موفقیتآمیز فضایی برای ادامه روند ساخت ایستگاه فضایی بینالمللی، روز چهارشنبه از این ایستگاه جدا شد و سفر دو روزه خود را برای بازگشت به کره زمین آغاز کرد. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، مقامات سازمان هوانوردی و فضایی آمریکا `ناسا` اعلام کردند از آنجا که پایگاه فضایی `کندی` که محل فرود اصلی سفینه `دیسکاوری` است ، احتمالا روز جمعه هوا ابری و بارانی خواهد بود، ممکن است این سفینه مجبور به فرود در پایگاه فضایی `ادوارد` در کالیفرنیا و یا پایگاه فضایی `وایت سندز` در `نیومکزیکو` شود.
ذخیره سوخت سفینه `دیسکاوری` به اندازهای است که این سفینه میتواند حداکثر تا روز شنبه به پرواز خود ادامه دهد و به همین دلیل هر چند پایگاه `کندی` بهترین انتخاب برای `ناسا`است، اما در صورت مناسب نبودن شرایط در این پایگاه، `دیسکاوری` به هر ترتیب باید تا روز شنبه در یکی دیگر از پایگاههای فضایی موجود فرود بیاید. در صورت فرود `دیسکاوری` در هر مکان دیگری به جز پایگاه `کندی`، `ناسا` باید هزینه سنگینی را برای انتقال این سفینه به پایگاه اصلی خود متقبل شود.
هفت خدمه سفینه `دیسکاوری` در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در مدار زمین به کمک بازوی روباتیک این سفینه برای آخرین بار به بررسی سلامت عایق حرارتی زیر بدنه سفینه خواهند پرداخت. پس از حادثه انفجار شاتل `کلمبیا` در سال ۲۰۰۳در هنگام بازگشت به جو زمین در پی آسیب دیدگی عایقهای حرارتی آن، خدمه شاتلهای `ناسا` در تمامی ماموریتهای خود در مدار زمین به بازبینی کامل عایقهای حرارتی شاتل اقدام میکنند تا آسیبدیدگیهای احتمالی آنها را شناسایی کنند.
خدمه `دیسکاوری` در مدت هشت روز حضور خود در ایستگاه فضایی در ارتفاع ۳۵۲کیلومتری از سطح زمین، با انجام چهار راهپیمایی فضایی سیمکشی بیرونی ایستگاه را تعویض کرده، یک قطعه ۲تنی جدید را به ایستگاه متصل کرده و یک صفحه خورشیدی جدید ایستگاه را در مکان خود نصب کردند. در این ماموریت همچنین `توماس رایتر` فضانورد آلمانی آژانس فضایی اروپا که از شش ماه قبل در ایستگاه فضایی حضور داشت جای خود را به `سونیتا ویلیامز` فضانورد آمریکایی داد.
ایرنا
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
فضاپیمای دیسکاوری سرانجام پس از پایان موفقیت آمیز ماموریت ۱۳روزه خود برای تعویض سیم پیچی ایستگاه بینالمللی فضایی بامداد روز شنبه مرکز فضایی `کندی` در `فلوریدا` سالم به زمین نشست. به گزارش رویترز از کیپ کاناورال، این فضا پیما اندکی پس از ساعت ۵:۳۰ دقیقه بعدازظهر به وقت محلی به جو زمین بازگشت و در این باند فرود ساحلی به زمین نشست.
هفت خدمه این فضاپیما از جمله توماس رایتر فضانورد آلمانی که شش ماه گذشته را در این ایستگاه فضایی سپری کرده بود به زمین بازگشتند. `سونیتا ویلیامز` از سرنشینان دیسکاوری که یک فضانورد تازه کار آمریکایی است، همراه بقیه بازنگشت و قرار شد برای مدت شش ماه در ایستگاه فضایی بماند.
ناسا پس از ارزیابی شرایط دشوار آب و هوایی در مرکز فضایی کندی و در پایگاه پشتیبانی فرود `پایگاه نیروی هوایی ادواردز` در کالیفرنیا، سرانجام تصمیم گرفتند تا این فضا پیما را در فلوریدا به زمین بنشانند. خدمه دیسکاوری علیرغم مشکلات فراوانی که با یک صفحه خورشیدی بزرگ داشتند، به اهداف اصلی ماموریت خود را که روز ۹دسامبر با پرواز از فلوریدا آغاز شده بود، رسیدند.
فضانوردان به آرامی یک قطعه دو تنی ۱۱میلیون دلاری را در محور این ایستگاه فضایی نصب کردند و یک سیستم الکتریکی جدید کار گذاشتند. ناسا قصد دارد عملیات ساخت این ایستگاه نیمه تمام فضایی را تا پیش از بازنشستگی ناوگان شاتلها در سال ۲۰۱۰به اتمام برساند. برای تکمیل این ایستگاه ۱۰۰میلیون دلاری دست کم ۱۳ماموریت دیگر باید انجام شود.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!