منو
 صفحه های تصادفی
دين و دانش از منظر پلانک
تاثیر استفاده از تکنولوژی آموزشی در امر یادگیری و آموزش
القاب امام سجاد علیه السلام
آموزش ذن در هنرهای رزمی
حلقه های مغناطیسی
مهبانگ
تأثیر افکار سید جمال الدین اسد آبادی
ارسلانشاه دوم از سلاجقه ی کرمان
کعب بن سور
رشته کادانی فنی عمران کارهای عمومی ساختمان
 کاربر Online
670 کاربر online
 : هنر
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline محمدحسین طباطبایی 1 ستاره ها ارسال ها: 6   در :  چهارشنبه 27 اردیبهشت 1385 [08:48 ]
  چرا هنوز شکسپیر؟
 

شکسپیر برای انگلیسی زبان‌ها درست حکم حافظ ما را دارد. قدیمی، عالی ولی شاید دیگر امروز همه حوصله‌اش را نداشته باشند ولی نمی‌توانند ازش خلاص بشوند. به این جور آثار می‌گویند کلاسیک؛ یعنی نه فقط قدیمی، بلکه آثاری که اثر خود را گذاشته‌اند و حالا در بسیاری از هنرها، ریشه‌های شکسپیر را می‌شود پیدا کرد. اگر نمایشنامه‌های شکسپیر، حالا نه همه بلکه سه چهار تا معروف آنها را ـ شاه لیر، مکبث، اتللو، هملت ـ که همه تراژدی هستند را بخوانید، احساس می‌کنید که بیشتر فیلم‌های هالیوودی را که تا حالا دیده‌اید، کپی از آثار شکسپیر بوده است.
البته شکسپیر هم ریشه در سنت تراژدی‌های قبل از خود و نمایشنامه‌های یونان باستان دارد، ولی آثارش چنان خوب و پخته شده که او را نسبت به نمایشنامه‌نویس‌های قبل و بعد از خودش متمایز می‌کند. اما آیا حتی حالا که چهارصد سال از شکسپیر گذشته، هنوز نمایشنامه‌هایش ارزش خواندن را دارند؟ در مورد همه آثار کلاسیک نمی‌شود گفت بله، چون بسیاری از آنها در مرور زمان همه چیزهای جذابشان را از دست داده‌اند.
چرا فیلم‌های صامت دیگر حوصله آدم را سر می‌برند به غیر از چارلی چاپلین ـ و یا باستر کیتون ـ؟ چون که دیگر حرفی برای گفتن ندارند. همه چیزهایی که آنها در سینما کشف کرده بودند، اکنون به بلوغ رسیده است. چرا فیلم‌های علمی تخیلی اینقدر مسخره‌اند؟ درست به همین دلیل.
اما شکسپیر و نمایشنامه‌هایش از این نوع نیستند. از یک طرف، آنها مخزن ادبیاتی هستند که امروز از غرب به سوی ما روانه می‌شود. آنها اصل جنس‌اند! و خیلی فرق دارد وقتی تو یک اقتباس را می‌بینی یا اصل ماجرا را. خیلی فرق دارد.
از طرف دیگر، نمایشنامه‌های شکسپیر چنان جزئیات و زیباییهای کلام دقیق و عالی‌ای دارند که در هنر شتاب زده امروز شاید دیگر پیدا نشوند. البته برای این موضوع باید ترجمه‌های خوب شکسپیر را خواند. وقتی کلام عالی و فخیم باشد و وقتی داستان راهی به دل آدمی باز کند، آن وقت است که معلوم می‌شود حوصله کردن خیلی هم بی‌فایده نبوده.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline محمد رضا قدوسی 3 ستاره ها ارسال ها: 916   در :  دوشنبه 08 خرداد 1385 [18:24 ]
  چرا ما نداشته ایم ؟؟؟
 

با سلام

چرا ما نمایشنامه و یا داستان نویسی به بزرگی غربی ها نداشته ایم ؟؟؟

یا شاید نتوانسته ایم آنها را ادامه دهیم و یا به اندازه کافی به جهان نشان دهیم .
بگذریم که
حتی مردم خودمان هم خبر درستی از گذشته تاریخی مان ، خصوصا در حیطه هنرها ندارند . redfacerolleyessad

  امتیاز: 0.00