سامانه مکان یابی جهانی با جی. پی. اس، در اصل برای ارائه اطلاعات ناوبری به ارتش آمریکا ساخته شد. این سامانه شبکه ای از 24 ماهواره است که در ارتفاع یازده هزار مایلی (17700 کیلومتری) از طح زمین قرار دارند و علائمی را ارسال می کنند که گیرنده های جی. پی. اس به کمک آنها، موقعیت دقیق خود را تعیین می کنند.
پنتاگوئن در دهه 1980 اجازه استفاده عموم از این سامانه را صادر کرد، و در نتیجه حرکت های آمریکایی دستگاههای گیرنده جی. پی. اس را برای فروش به سراسر جهان ، تولید کردند. اما ارتش ، به طور عمدی یا بهم ریختن علائم ارسالی از ماهواره ، کاری کرد که دستگاههایی که در اختیار همگان بودند از دقت کافی برخوردار نباشند. اما در خلال جنگ خلیج ، کمبود دستگاههای جی. پی. اس نظامی موجب به کاریری دستگاههای معمولی توسط نظامیان شد، که این امر پنتاگون را واداشت تا از در هم ریختن علائم ماهواره ای دست بردارد. هم اکنون بیساری از دستگاههای جی. پی. اس موجود در بازار تا یک سانتیمتر دقت دارند و همین امر فروش آنها را بسیار بالا برده است.
کسانی که به پیاده روی می روند، کوهنوردان ، مسافران ، نقشه برداران ، دریانوردان ورانندگان ، همگی از دستگاههای جی. پی. اس استفاده می کنند. اغلب سامانه های ناوبری موجود در خودروها جی. پی. اس استفاده می کنند. کشاورزان آنها را به گوسفندان متصل کرده و آنها را زیر نظر می بینند تا عادات چرای آنها را دریابند، و دانشمندان در دانشگاه ولز یکی از آنها را در ساخت یک سگ گله روباتی به کار بردند. دانشمندان آمریکایی جی. پی. اس برای ساخت تراکتورهای روباتی استفاده می کنند، زیست شناسان آنها را به بدن لاک پشت های مهاجر وصل می کنند، و دانشمندان در دانشگاه اوپن قصد دارند که این دستگاهها را برای راهنمایی نابینایان به کار بگیرند. انتظار می رود که فروش دستگاههای جی. پی. اس در چند سال آینده روندی افزون تر از پیش پیدا کند، چرا که هر روز ، کاربردهای تازه تری برای این محصولات دوران جنگ سرد یافته می شود.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!