منو
 صفحه های تصادفی
علیقلی خان در رکاب نادر
مهارت تعمیر و نگهداری
علف هفت بند «داروئی»
پیش گویی هایی در باره حضرت محمد - ص - و گسترش اسلام
انقلاب حقیقی
شام «سوریه»
جوشکاری انواع فولاد با برق
حکم امام علی علیه السلام درباره قطع دست دزد
خطرات جوشکاری
سس
 کاربر Online
473 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline حسین خادم 4 ستاره ها ارسال ها: 1813   در :  شنبه 05 فروردین 1385 [07:53 ]
  قدیمیترین کهکشان
 

اخترشناسان هلندی کهکشانی را در فاصله 13 میلیون سال نوری از زمین کشف کرده‌اند که تا حال کهن ترین کهکشان کشف شده است. این کهکشان تقریبا 4/1 کهکشان راه شیری است اما درخشندگی آن ده برابر بیشتر است.

چیزی که به ما عنوان کهن ترین کهکشان مشاهده میکنیم در واقع یک میلیارد سال پس از انفجار بزرگ (مهبانگ) ایجاد شده است.


  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline نیر فارابی اصل 3 ستاره ها ارسال ها: 630   در :  چهارشنبه 13 مهر 1384 [13:16 ]
  کشف دورترین کهکشان عالم
 

کشف دورترین کهکشان عالم

باکشف دورترین کهکشان عالم توسط گروهی بین المللی از دانشمندان به رهبری " دکتر بهرام مبشر " کیهان شناس ایرانی چالشی جدی در نظریات کیهان شناسی به وقوع پیوست.

برمبنای کشف دکتر بهرام مبشر و همکارانش ، کهکشانی بسیار بزرگ و پرجرم در فاصله چند میلیون سال از زمان مهبانگ یا انفجار بزرگ که تولد جهان ما به حساب می‌آید ، رویت شده است.

نکته مهم در این مساله ، ماهیت این یافته نوین است . به نظر دانشمندان حدود 14 میلیارد سال از انفجار بزرگ می‌گذرد و تمامی کهکشانها و ستاره‌های آنان طی فرایندی که از 14 میلیارد سال پیش آغاز شده‌است ، به وجود آمده‌اند. نظرات رایج در این باره اشاره دارد که ابتدا تجمع کوچکی از ستاره‌ها شکل گرفت و کم‌‌کم کهکشانهای بزرگتر ، از ترکیب کهکشانهای کوچک به وجود آمدند . اما بررسی اخیر که روی یکی از تصاویر معروف هابل به نام تصویر فراژرف هابل (UDF)انجام شد نشان داد جایی که حدود 13.5 میلیارد سال نوری با امروز ما فاصله دارد کهکشان عظیمی وجود دارد که بنابر نظرات فعلی نباید آنجا باشد و این یعنی ضرورت بازنگری بسیاری از قوانین تحول کهکشانها و افقی جدید در عرصه شناخت بشر از گیتی.



  امتیاز: 3.00    نمایش یاسخ های این پست  
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline معصومه قاسمی 3 ستاره ها ارسال ها: 372   در :  دوشنبه 17 بهمن 1384 [08:12 ]
  کشف نزدیکترین فسیل کهکشانی به زمین
 

ستاره شناسان ایرانی موفق به شناسایی نزدیکترین فسیل کهکشانی در فاصله 165 میلیون سال نوری زمین شدند .

دکتر حبیب خسروشاهی ,استاد و پژوهشگر جوان ایرانی از گروه تحقیقات کهکشان‌های فسیلی دانشگاه بیرمنگام به همراه همکاران خود مطالعه چهار فسیل کهکشانی را به پایان رساندند.

به گفته دکتر خسروشاهی نتایج این تحقیقات می‌تواند به ما کمک کند که دریابیم آیا کهکشان‌هایی که در خوشه ها و گروه های مختلف رصد می‌کنیم در همان جا تشکیل شده اند یا این که در محل دیگری ایجاد شده و سپس به محل فعلی رسیده‌اند .



  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline معصومه قاسمی 3 ستاره ها ارسال ها: 372   در :  شنبه 04 شهریور 1385 [06:41 ]
  نظریه پیدایش کهکشان‌ها تغییر می‌کند
 

یک کشف جدید ممکن است به طور ریشه‌ای نظریه‌های مربوط به تشکیل کهکشان‌ها و ستاره‌ها را تغییر دهد.

گروهی از اخترفیزیکدانان فرانسوی و آمریکایی متوجه شده‌اند که میزان شکل سنگینی از هیدروژن که درست لحظاتی پس از مهبانگ (انفجار بزرگ) بوجود آمده بیشتر از مقادیر مورد انتظار در کهکشان راه شیری است.

این شکل هیدروژن که دوتریوم دارد، ظاهرا در دانه‌های غبار کیهانی پنهان شده و از شکل گازی به آسانی قابل کشف به شکل جامدی تغییر می‌کند که به سختی قابل شناسایی است.

این پژوهشگران که نتایج کار خود را در شماره 20 آگوست Astrological Journal به چاپ رسانده‌اند می‌گویند که با استفاده از ماهواره `کاوشگر طیف‌نمایی ماوراءبنفش دور ` یا FUSE سازمان فضایی امریکا توانسته‌اند این هیدروژن پنهان را کشف کنند.

– شکلی از هیدروژن که در هسته‌اش علاوه بر یک پروتون یک نوترون نیز دارد- در طیف اشعه ماوراءبنفش یک اثر مشخص به جای می‌گذارد که FUSE می‌تواند آن را ببیند.

جفری لینسکی از دانشگاه کلرادو، سرپرست این تحقیق گفت که دانشمندان گمان می‌کردند دست کم یک سوم دوتریوم اولیه موجود در کهکشان راه شیری در طول زمان با وارد شدن به جرم ستارگان از بین رفته‌است.اما FUSE نشان داد که دوتریوم در مقادیری تنها 15 درصد کمتر از مقدار اولیه ‌آن وجود دارد و به طور یکسان هم توزیع نشده‌است.


لینسکی می‌گوید:`در جاهایی که غلظت‌های بالای غبار بین‌ستاره‌ای وجود دارد،غلظت‌های کمتر دوتریوم را با FUSE می‌بینیم و در جاهایی که میزان کمتری غبار وجود دارد میزان‌های بالاتر گاز دوتریوم اندازه‌گیری می‌شود.`بنابراین به گفته لیندسی اشکالی در نظریه قبلی وجود دارد.


او گفت:` این یافته‌ها به معنای آن است که یا مقادیر بسیار کمتری ماده به هلیوم و عناصر سنگین‌تر در ستاره‌ها بدل شده یا اینکه گاز اولیه بسیار بیشتری از مقداری که قبلا تصور می‌شد در طول عمر کهکشان بر آن باریده است. `

` در هر حال مدل‌های ما از تحول شیمیایی کهکشان راه شیری باید کاملا مورد تجدید نظر قرار گیرد تا این یافته‌های جدید را توضیح دهد.`

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline جواد حمزه 3 ستاره ها ارسال ها: 275   در :  شنبه 30 دی 1385 [19:12 ]
  انتقال یافته از خلاقیت و فن‌آوری >> کشف 8 کهکشان اطراف راه شیری
 

با سلام

در نشست انجمن ستاره‌شناسان آمریکا، اعلام شد که 7 یا احتمالاً 8 کهکشان کوتوله، در حال گردش به دور کهکشان راه شیری کشف شده‌اند.
این کهکشان‌ها در بخشی از پژوهش آسمان دیجیتال اسلوآن (SDSS-II) که بلندپروازانه‌ترین پژوهشی است که روی آسمان صورت گرفته، کشف شده‌ است.

دونالد اشنایدر - استاد اخترفیزیک دانشگاه پنسیلوانیا و رئیس پژوهش آسمان دیجیتال اسلوآن- در این زمینه گفت: این کهکشان‌های کوتوله‌ به وسیله جاذبه کهکشان راه شیری به دام افتاده‌اند و به‌تدریج و در نهایت با کهکشان ما ادغام خواهد شد.

کشف این کهکشان‌های کوتوله قدرت غیرمنتظره تحقیقات بزرگ نجومی از جمله پژوهش آسمان دیجیتال اسلوآن را نشان می‌دهد که در ابتدا برای تحقیق روی اجرام آسمانی با میلیون‌ها و میلیاردها سال نوری فاصله از زمین طراحی شده‌ بود.

دانیل زوکر - از دانشگاه کمبریج در انگلیس و از محققان این طرح- پیش‌بینی کرده‌است که ده‌ها تا صدها گونه از این کهکشان‌های کوتوله‌ در خوشه محلی کهکشان‌ها (شامل کهکشان راه شیری) وجود دارند که هنوز کشف نشده‌اند.

کهکشان‌های کوتوله‌ حداکثر شامل چندین میلیون ستاره هستند. به علاوه، کهکشان‌های تازه‌کشف‌شده چندین ویژگی غیرمعمول نیز دارند.

منبع رویترز

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  چهارشنبه 18 بهمن 1385 [12:14 ]
  دکتر مبشر
 

کاشف دورترین و پرجرم‌ترین کهکشان جهان که روز سه‌شنبه برنده رتبه نخست بیستمین جشنواره بین‌المللی خوارزمی در بخش محققان ایرانی مقیم خارج از کشور شد، روز چهارشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی به تشریح دستاوردهای علمی خود پرداخت. دکتر `بهرام مبشر` دانشمند ایرانی و نماینده آژانس فضایی اروپا در ماموریت تلسکوپ فضایی هابل با استفاده از اطلاعات ناشی از دو فقره از بزرگترین مشاهدات بزرگ ناسا، تلسکوپ‌های فضایی `هابل` و `اسپیتزر` و بزرگترین تلسکوپ‌های مستقر در زمین یک خوشه تماشایی کهکشانی به نام ‪JD-2‬ کشف کرده است که بطور بالقوه می‌تواند تئوری‌های فعلی در مورد تشکیل کهکشان‌ها را تغییر دهد.

این دانشمند ‪ ۴۵‬ساله که دکتری کیهان شناسی دارد، گفت: این یکی از دورترین اشیایی است که تاکنون کشف شده است و جرم آن هشت برابر جرم کهکشان راه شیری است و ‪ ۸۰۰‬میلیون سال پس ازبیگ بنگ تشکیل شده است. پرفسور مبشر افزود، در حال حاضر اعتقاد بر این است که کهکشان‌های بزرگ از برخورد کهکشان‌های کوچک در طول عمر جهان بوجود آمده‌اند. با این وجود کشف من در رابطه با این کهکشان نشان می‌دهد که ممکن است این کهکشان‌ها به سرعت تشکیل شده باشند و بدین ترتیب تئوری‌های فعلی را زیر سوال می‌برد.

مبشر گفت: چندین پروژه تحقیقاتی به موازات هم در حال انجام دارم. یکی از آنها طرح `گودز` (‪abservatory origin deep survey‬ ‪ (goods:great‬است. در این طرح با استفاده از تلسکوپ‌های بزرگ زمینی و فضایی انواع داده‌ها در طول موج‌های متفاوت جمع آوری شده‌اند. از هر طول موج اطلاعات خاصی استخراج می‌شود که پس از ترکیب همه آنها یک تصویر چند بعدی از کهکشان‌ها یا جهان به دست می‌آید.

وی افزود: از روی این تصویرها می‌توان پارامترهای کیهان شناسی از جمله باز یا بسته بودن جهان، آینده جهان، چگونگی شکل‌گیری کهکشان‌ها و غیره را اندازه‌گیری کرد. `پروژه بعدی، بزرگ‌ترین طرح من است که با استفاده از تلسکوپ هابل انجام می‌شود.` پروفسور مبشر گفت: این طرح درباره خوشه‌های کهکشانی است و به سئوال `چگونه خوشه‌های کهکشانی در مقاطع مختلف زمانی در طول عمر جهان به وجود آمده‌اند؟` جواب می‌گوید.

وی افزود: طرح دیگر من مشاهدات فراژرف هابل (:‪(Ultra Deep Field UDF‬ است. عمیق‌ترین تصویری که تا به حال بشر از جهان گرفته است. در این پروژه می‌توان دورترین نقاط جهان را مشاهده کرد و آن قدر دور رفت که به ابتدای جهان رسید. زیرا هر چه در آسمان به دوردست‌ها روید در حقیقت در زمان به عقب رفته‌اید. با استفاده از طرح فراژرف به کهکشان‌هایی رسیده‌ایم که نور ساطع شده از آنها به زمانی بر می‌گردد که جهان تنها ‪ ۱۰‬درصد عمر فعلی‌اش را داشته است. یعنی به کهکشان‌هایی رسیده‌ایم که بسیار جوان هستند؟ مبشر گفت: دورترین کهکشان‌هایی که تا به امروز بشر یافته است و با استفاده از آنها می‌تواند سیر تحول کهکشان‌ها را مطالعه کند.

وی افزود: من زمانی را مطالعه می‌کنم که کهکشان‌ها در آن زمان بسیار جوان بوده‌اند. مبشر در رابطه با اندازه‌گیری سن عالم گفت: طبق اندازه‌گیری ما طول سن عالم به حدود ‪ ۱۴‬میلیارد سال می‌رسد و با توجه به ابرنواخترها پارامترهای کیهانی را نیز می‌توان اندازه گرفت و متوجه شد که جهان باز است یا بسته. این دانشمند ایرانی در پاسخ به سوالی در زمینه اینکه چرا تحقیق در رشته نجوم در ایران با مشکل مواجه می‌شود و چه اقداماتی می‌توان در این‌باره انجام داد، گفت: کمبود امکانات و راه‌های انتقال علوم جدید به کشور از عمده‌ترین عامل‌های بروز این نوع مشکلات هستند.

مبشر افزود: آخرین علوم انتقال یافته مربوط به دهه‌های ‪ ۱۹۵۰‬تا ‪۱۹۷۰‬ میلادی است که افرادی در رشته‌های مختلف نجوم مانند اخترشناسی و کیهان‌شناسی تحصیل کرده‌اند و این دانش‌ها را به ایران انتقال داده‌اند. این در حالی است که امروزه علوم جدید تغییر یافته‌اند و قابل مقایسه با علوم قدیمی نیست. وی گفت: افراد محدودی در مقاطع و رشته‌های مختلف در ایران هستند که می‌توانند ایده‌های جدید را به دانشجویان ما انتقال دهند که به نظر من محدود بودن رابطه میان افراد متخصص داخلی و خارجی این مشکل را تشدید کرده است در حالی که می‌توان با اعزام دانشجویان به کنفرانس‌های بین‌المللی و ورود محققان خارجی به دانشگاه‌ها دانشجویان را با شیوه‌های جدید کیهان‌شناسی آشنا کرد و اقدام موثری در حل این مشکل انجام داد.

پروفسور مبشر درباره چگونگی ترویج و اشاعه اطلاعات در سطح عموم جامعه ایران گفت: اطلاع‌رسانی از طریق سایت‌های اینترنتی، برگزاری سمینارها و مطبوعات به این موضوع کمک می‌کند. وی گفت: اگر حداقل در هفته یک یا چند مرتبه یک مطلب علمی هر چند کوچک به زبان ساده و قابل فهم برای غیرمتخصصان نگارش شود بسیار تاثیر گذار است. مبشر افزود: برگزاری سخنرانی‌های عمومی برای عموم مردم درباره مسائل علمی مختلف در فرهنگسراها سبب ارتقای سطح علمی مردم است. شاید نقش رادیو و تلویزیون در این میان از همه مهم‌تر باشد. زیرا افراد علاقه‌مند به دانستن مسائل علمی مختلف می‌توانند هنگام رفتن به سرکارشان در اتومبیل یا هنگام کار یا در خانه به راحتی به رادیو گوش دهند. در حالی که همین افراد شاید هرگز نتوانند به فرهنگسراها بیایند و یا روزنامه بخوانند.

وی گفت: صحبت در این‌باره بسیار حائز اهمیت است، چرا که انتقال علوم به درون جامعه سبب درک بهتر و ایجاد تفکر علمی در میان مردم عامی است. مبشر گفت: ساده بیان کردن مفاهیم علمی خود یک هنر است که با اشاره به پیشینه‌های تاریخی و فرهنگی مردم که در ضرب المثل‌ها، حکایت‌ها و... فراهم آمده‌اند، حاصل می‌شوند. پرفسور مبشر افزود: حساسیت من در ترویج علم در کشور خودم بسیار بیشتر است. به همین دلیل سعی می‌کنم مرتب به ایران سفر کنم تا با دانشجویان و علاقه‌مندان به نجوم دیدار کنم و با حضور در سمینارهای دانشگاه‌ها با دانشجویانی که به این رشته علاقه‌مندند ملاقات و صحبت می‌کنم.

وی تاکید کرد، البته در سخنرانی‌ها سعی دارم تا صحبت‌هایم را با اشعار شعرا و فلاسفه ایرانی مثل مولانا، سعدی تطبیق دهم تا از خشک بودن علم بکاهم. مبشر گفت که در سفر به کشورهای اروپایی نیز مسائل علمی را به زبان ساده و منطبق با طرز فکر فلاسفه قدیمی آنها مطرح می‌کند تا جالب و قابل فهم برای همه باشد. وی در خصوص سطح علمی جامعه ایران در مقایسه با مردم کشورهای دیگر گفت که به عقیده او سطح علمی مردم ایران و کشورهای طراز اول مثل آمریکا، انگلیس و امثال آنها یکسان است.

مبشر تنها تفاوت موجود بین این جوامع را تفاوت فرهنگی ذکر کرد و افزود با این وجود حتی می‌توانم بگویم سطح علمی عمومی مردم ایران بالاتر از سطح علمی مردم آمریکاست البته بدون در نظر گرفتن بعضی از ایالت‌ها. مبشر افزود: با داشتن چنین استعدادهایی در ایران باید سعی کنیم آنها را درست تربیت کنیم تا به آنها کمک شود در این راه به اشتباهات علمی و خرافه نرسند و آنها را به سمتی سوق دهیم که در مورد مسائل علمی جدید فکر کنند نه در مورد مطالبی که سال‌ها پیش در کتاب‌های قدیمی نوشته شده‌اند.

  امتیاز: 0.00