لیوان بلند یا گلدان شیشه ای بیرنگ و شفافی را از آب پر کنید. به ازای هر فنجان آب ، یک قاشق غذاخوری جوش شیرین در آب بریزید و آن را هم بزنید تا کاملا حل شود. چند عدد ماکارونی نپخته را چنان بشکنید که قطعاتی به طول تقریبی 2 تا 3 سانتیمتر به دست آید. تکه های ماکارونی را در گلدان بریزید. همانت طور که انتظار دارید، قطعات ماکارونی در آب فرو می روند و در ته گلدان واقع می شوند. اینک سه قاشق غذاخوری سرکه به محلول اضافه کنید و هم بزنید.
واکنش شیمیایی میان سرکه و جوش شیرین، گاز دی اکسید کربن تولید می کند. این گاز حبابهایی را روی قطعات ماکارونی واقع در ته گلدان تشکیل می دهد. حبابها ، قطعات ماکارونی را بر سطح آب شناور می کنند. پس از این که قطعات از ته گلدان بالا آمدند و به سطح آب رسیدند، در آنجا حبابها می شکنند و قطعات ماکارونی دوباره به ته ظرف باز می گردند. تا وقتی که تولید گاز دی اکسید کربن ادامه داشته باشد، این عمل تکرار می شود. یعنی بارها قطعات ماکارونی به سطح آب می آیند و مجددا ته نشین می شوند. هنگامی که مشاهده کردید سرعت واکنش کاهش می یابد، چند قاشق دیگر سرکه محلول اضافه کنید.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!