کارشناس تغذیه و رژیم های غذایی




معرفی

متصدیان این شغل تحت نظارت کلی عهده دار انجام کارهای تخصصی و مطالعاتی و برنامه ریزی در زمینه های تدوین برنامه های تغذیه بمنظور ارتقاء سطح تغذیه و بهداشت غذایی و ارائه نظرات مشورتی، آموزش تغذیه می باشند.



نمونه وظایف

  • مطالعه و ارزشیابی غذاها و خوراکیهای بومی و محلی با توجه به عادات غذایی مردم.
  • مطالعه کیفیت رشد و نمو افراد در جامعه و یا گروههای خاص.
  • تهیه و تدوین فرول های خاص غذایی برای بیماران طبق دستور پزشک.
  • نظارت در انتخاب، سفارش، تحویل، نگهداری مواد غذایی خام و نظارت بر بهداشت مواد غذایی وارائه خط مشی در زمینه تغذیه و خدمات غذایی.
  • انجام امور تغذیه در مراکز بهداشت مادر و کودک.
  • آموزش تغذیه در سطح عمومی و مقدماتی در زمینه های مختلف تقش غذا، انواع غذا، مواد مغذی و لزوم غذابرای سلامت و غیره.
  • پیشنهاد انجام آزمایشات لازم از مواد غذایی خام و پخته.
  • اجرای برنامه های آموزش غیرمستقیم به مصرف کنندگان به منظور ترغیب آنان به مصرف اغذیه و پرستاری.
  • مطالعه و جمع آوری اطلاعات و ارزشیابی آمار حیاتی و انتریومتریک رشد و تکامل و کمبودهای تغذیه ای در اجتماعات و گروههای مختلف یک شهرستان.



بازار کار

متقاضیان تصدی این شغل پس از فراغت از تحصیل می توانند در:
  • وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
  • دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی
  • مراکز بهداشتی و درمانی
  • بیمارستانهای وابسته به وزارتخانه ها و موسسات دولتی
  • انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی
اشتغال یابند.


شرایط احراز

  • دانشنامه لیسانس، فوق لیسانس یا دکترا در یکی از رشته های تغذیه، علوم بهداشتی در تغذیه و رژیم شناسی.

تعداد بازدید ها: 18722