معرفی
متصدیان این شغل تحت نظارت کلی عهده دار انجام کارهای تخصصی و مطالعاتی و برنامه ریزی در زمینه های تدوین برنامه های تغذیه بمنظور ارتقاء سطح تغذیه و بهداشت غذایی و ارائه نظرات مشورتی، آموزش
تغذیه می باشند.
نمونه وظایف
- مطالعه و ارزشیابی غذاها و خوراکیهای بومی و محلی با توجه به عادات غذایی مردم.
- مطالعه کیفیت رشد و نمو افراد در جامعه و یا گروههای خاص.
- تهیه و تدوین فرول های خاص غذایی برای بیماران طبق دستور پزشک.
- نظارت در انتخاب، سفارش، تحویل، نگهداری مواد غذایی خام و نظارت بر بهداشت مواد غذایی وارائه خط مشی در زمینه تغذیه و خدمات غذایی.
- انجام امور تغذیه در مراکز بهداشت مادر و کودک.
- آموزش تغذیه در سطح عمومی و مقدماتی در زمینه های مختلف تقش غذا، انواع غذا، مواد مغذی و لزوم غذابرای سلامت و غیره.
- پیشنهاد انجام آزمایشات لازم از مواد غذایی خام و پخته.
- اجرای برنامه های آموزش غیرمستقیم به مصرف کنندگان به منظور ترغیب آنان به مصرف اغذیه و پرستاری.
- مطالعه و جمع آوری اطلاعات و ارزشیابی آمار حیاتی و انتریومتریک رشد و تکامل و کمبودهای تغذیه ای در اجتماعات و گروههای مختلف یک شهرستان.
بازار کار
متقاضیان تصدی این شغل پس از فراغت از تحصیل می توانند در:
- وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
- دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی
- مراکز بهداشتی و درمانی
- بیمارستانهای وابسته به وزارتخانه ها و موسسات دولتی
- انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی
اشتغال یابند.
شرایط احراز
- دانشنامه لیسانس، فوق لیسانس یا دکترا در یکی از رشته های تغذیه، علوم بهداشتی در تغذیه و رژیم شناسی.