تاریخچه ی:
کارشناس تغذیه و رژیم های غذایی
V{maketoc}
!معرفی
متصدیان این شغل تحت نظارت کلی عهده دار انجام کارهای تخصصی و مطالعاتی و برنامه ریزی در زمینه های تدوین برنامه های تغذیه بمنظور ارتقاء سطح تغذیه و بهداشت غذایی و ارائه نظرات مشورتی، آموزش ((تغذیه)) می باشند.
!!نمونه وظایف
*مطالعه و ارزشیابی غذاها و خوراکیهای ((بومی)) و محلی با توجه به عادات غذایی مردم.
*مطالعه کیفیت رشد و نمو افراد در جامعه و یا گروههای خاص.
*تهیه و تدوین فرول های خاص غذایی برای بیماران طبق دستور پزشک.
*نظارت در انتخاب، سفارش، تحویل، نگهداری مواد غذایی خام و نظارت بر بهداشت مواد غذایی وارائه خط مشی در زمینه تغذیه و خدمات غذایی.
*انجام امور تغذیه در مراکز بهداشت مادر و کودک.
*آموزش تغذیه در سطح عمومی و مقدماتی در زمینه های مختلف تقش غذا، انواع غذا، مواد ((مغذی)) و لزوم غذابرای سلامت و غیره.
*پیشنهاد انجام آزمایشات لازم از مواد غذایی خام و پخته.
*اجرای برنامه های آموزش غیرمستقیم به مصرف کنندگان به منظور ترغیب آنان به مصرف اغذیه و پرستاری.
*مطالعه و جمع آوری اطلاعات و ارزشیابی آمار حیاتی و ((انتریومتریک)) رشد و تکامل و کمبودهای تغذیه ای در اجتماعات و گروههای مختلف یک شهرستان.
!بازار کار
متقاضیان تصدی این شغل پس از فراغت از تحصیل می توانند در:
*وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
*دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی
*مراکز بهداشتی و درمانی
*بیمارستانهای وابسته به وزارتخانه ها و موسسات دولتی
*((انستیتو)) تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی
اشتغال یابند.
!شرایط احراز
*دانشنامه لیسانس، فوق لیسانس یا دکترا در یکی از رشته های تغذیه، علوم بهداشتی در تغذیه و ((رژیم)) شناسی.