تاریخچه ی:
کارشناس تغذیه و رژیم های غذایی
تفاوت با نگارش: 1
| V{maketoc} | | V{maketoc} |
| !معرفی | | !معرفی |
| متصدیان این شغل تحت نظارت کلی عهده دار انجام کارهای تخصصی و مطالعاتی و برنامه ریزی در زمینه های تدوین برنامه های تغذیه بمنظور ارتقاء سطح تغذیه و بهداشت غذایی و ارائه نظرات مشورتی، آموزش ((تغذیه)) می باشند. | | متصدیان این شغل تحت نظارت کلی عهده دار انجام کارهای تخصصی و مطالعاتی و برنامه ریزی در زمینه های تدوین برنامه های تغذیه بمنظور ارتقاء سطح تغذیه و بهداشت غذایی و ارائه نظرات مشورتی، آموزش ((تغذیه)) می باشند. |
| !!نمونه وظایف | | !!نمونه وظایف |
| *مطالعه و ارزشیابی غذاها و خوراکیهای ((بومی)) و محلی با توجه به عادات غذایی مردم. | | *مطالعه و ارزشیابی غذاها و خوراکیهای ((بومی)) و محلی با توجه به عادات غذایی مردم. |
| *مطالعه کیفیت رشد و نمو افراد در جامعه و یا گروههای خاص. | | *مطالعه کیفیت رشد و نمو افراد در جامعه و یا گروههای خاص. |
| *تهیه و تدوین فرول های خاص غذایی برای بیماران طبق دستور پزشک. | | *تهیه و تدوین فرول های خاص غذایی برای بیماران طبق دستور پزشک. |
| *نظارت در انتخاب، سفارش، تحویل، نگهداری مواد غذایی خام و نظارت بر بهداشت مواد غذایی وارائه خط مشی در زمینه تغذیه و خدمات غذایی. | | *نظارت در انتخاب، سفارش، تحویل، نگهداری مواد غذایی خام و نظارت بر بهداشت مواد غذایی وارائه خط مشی در زمینه تغذیه و خدمات غذایی. |
| *انجام امور تغذیه در مراکز بهداشت مادر و کودک. | | *انجام امور تغذیه در مراکز بهداشت مادر و کودک. |
| *آموزش تغذیه در سطح عمومی و مقدماتی در زمینه های مختلف تقش غذا، انواع غذا، مواد ((مغذی)) و لزوم غذابرای سلامت و غیره. | | *آموزش تغذیه در سطح عمومی و مقدماتی در زمینه های مختلف تقش غذا، انواع غذا، مواد ((مغذی)) و لزوم غذابرای سلامت و غیره. |
| *پیشنهاد انجام آزمایشات لازم از مواد غذایی خام و پخته. | | *پیشنهاد انجام آزمایشات لازم از مواد غذایی خام و پخته. |
| *اجرای برنامه های آموزش غیرمستقیم به مصرف کنندگان به منظور ترغیب آنان به مصرف اغذیه و پرستاری. | | *اجرای برنامه های آموزش غیرمستقیم به مصرف کنندگان به منظور ترغیب آنان به مصرف اغذیه و پرستاری. |
| *مطالعه و جمع آوری اطلاعات و ارزشیابی آمار حیاتی و ((انتریومتریک)) رشد و تکامل و کمبودهای تغذیه ای در اجتماعات و گروههای مختلف یک شهرستان. | | *مطالعه و جمع آوری اطلاعات و ارزشیابی آمار حیاتی و ((انتریومتریک)) رشد و تکامل و کمبودهای تغذیه ای در اجتماعات و گروههای مختلف یک شهرستان. |
- | !بازار کار | |
| + | !بازار کار |
| متقاضیان تصدی این شغل پس از فراغت از تحصیل می توانند در: | | متقاضیان تصدی این شغل پس از فراغت از تحصیل می توانند در: |
| *وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی | | *وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی |
| *دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی | | *دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی |
| *مراکز بهداشتی و درمانی | | *مراکز بهداشتی و درمانی |
| *بیمارستانهای وابسته به وزارتخانه ها و موسسات دولتی | | *بیمارستانهای وابسته به وزارتخانه ها و موسسات دولتی |
| *((انستیتو)) تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی | | *((انستیتو)) تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی |
| اشتغال یابند. | | اشتغال یابند. |
| !شرایط احراز | | !شرایط احراز |
| *دانشنامه لیسانس، فوق لیسانس یا دکترا در یکی از رشته های تغذیه، علوم بهداشتی در تغذیه و ((رژیم)) شناسی. | | *دانشنامه لیسانس، فوق لیسانس یا دکترا در یکی از رشته های تغذیه، علوم بهداشتی در تغذیه و ((رژیم)) شناسی. |