تاریخچه ی:
ویتامین H
__بیوتین __ یا __ویتامین H__ بدن را قادر میسازد تا از انرژی موجود در غذا استفاده کند. بیوتین ((کوانزیم)) گروهی از ((آنزیم))های ((کربوکسیل)) کننده است.به عنوان مثال در سنتز اسیدهای چرب شرکت دارد و در تهیه و تشکیل پورین دخالت می کند.به عبارت دیگر
برای تشکیل شدن ((گاز کربنیک ))و ((اسید پیروویک ))به منظور تشکیل اسید ((اگزالیک)) وجود بیوتین لازم به نظر میرسد.
انسان در شبانه روز به 150 تا 300 میکرو گرم بیوتین نیاز دارد.
ویتامین H همچنین در سلامت سلول و تولید مثل مهم است. افراد مبتلا به ((دیابت))، با مصرف بیوتین قند خونشان را بهتر کنترل میکنند. ناخن و مو نیز برای سلامتی نیاز به بیوتین دارد.
مکملهای بیوتین از شکنندگی نازک شدن ((ناخن)) یا انگشتان جلوگیری میکند و باعث تقویت و سلامت ((مو)) ها میشود. مصرف بیوتین در افرادی که میزان کمی از این ماده را در بدن دارند باعث جلوگیری از پیدایش زودرس موهای سفید میشود.
!منابع غذایی
غذاهای زیر شامل میزان قابل توجهی بیوتین هستند:(( جگر)) ،((گوشت))،((شیر))، آجیل (فندق، گردو ...) ، قلوه ،(( زرده تخم مرغ)) ، ((مخمر آبجو ))، ((شکلات ))، ((غلات)) ، ((لوبیا)) ، ((ماهی)) ، همچنین محصولات غذایی آماده فاقد بیوتین است.