دسر
دسر، وعده ایست که معمولا در پایان یک وعده غذایی سرو می شود. اغلب دسرها شیرین هستند. اما گاهی دیگر غذاها همچون انواع
پنیرها هم بعنوان دسر مصرف می گردند.
در برخی ممالک، وعده جداگانه ای به نام دسر وجود ندارد، بلکه همراه با غذا، مخلوطی از شیرینی ها یا خوراکهای شور را سر میز می گذارند. دسر، اغلب یک وعده غذایی جداگانه تلقی می شود و گاهی حتی مدتی پس از صرف غذا، دسر می خورند.
برخی
رستوران ها در تهیه انواع دسرها بسیار تبحر دارند.
کیک،
کلوچه،
میوه،
ژله،
بستنی،
پودینگ،
ماست و غیره، همگی جزو دسرها می باشند.
دسرهای ژلاتینی
یکی از مهم ترین فراورده های ژلاتینی،
دسر ژله می باشد که در انواع طعم ها موجود است. ژله را یا به صورت پودر ژله به فروش می رسانند که بعداً باید آنرا با آب مخلوط نمود تا ژله برای خوردن آماده شود و یا به صورت خوراک ژله آماده، بفروش می رسد.
برخی انواع دسرهای ژلاتینی را می توان به جای
ژلاتین، با استفاده از
آگار تهیه نمود. آگار باعث می شود که ژله سریع تر و در دماهای بالاتر (مثلاً خارج از یخچال) ببندد و سفت شود.
در تهیه دسرهای ژلاتینی از قسمت های مختلف بدن حیوانات استفاده می شود.
کلاژن را با استفاده از حرارت از بدن
حیوانات جدا می کنند. سپس آنرا خیس کرده و تصفیه می نمایند. بر خلاف تصور عمومی، از شاخ و پنجه حیوانات در تهیه کلاژن استفاده نمی کنند. عصاره بدست آمده را خشک نموده و از آن پودری تهیه می کنند (این پودر، ژلاتین نام دارد) که معمولاً همراه با
شکر، سیترات سدیم، اسید ادیپیک، اسید فوماریک و اسانس، ژله خوراکی را تشکیل می دهد.
از زمان پیدایش
بیماری جنون گاوی، نگرانی هایی در مورد سالم بودن ژلاتین بدست آمده از حیوانات بوجود آمده است.
همچنین ببینید: