منو
 صفحه های تصادفی
خواص فیزیکی الکلها
stack
طبقه بندی سنگهای رسوبی توسط گرابو
Zirconium
تنش
پنکه رومیزی
نتیجه گیری آزمایش رادرفورد
چگونگی تولید فلز از کانسنگ
بحران های اولیه
انعقاد خون
 کاربر Online
300 کاربر online

گشنیز «داروئی»

تازه کردن چاپ
(cached)



کلیات گیاه شناسی


img/daneshnameh_up/8/84/geshniz.jpg


گشنیز گیاه بومی جنوب اروپا و مناطق مدیترانه است . دربیشتر نقاط ایران نیز می روید . از زمانهای قدیم وجود داشته و حتی مورد مصرف مصری ها بوده است .بقراط این گیاه را می شناخته و برای درمان بیماریهای مختلف از آن استفاده می کرده است . در قرون وسطی ضعف جنسی را با گشنیز درمان می کردند .

گشنیز گیاهی است علفی و یکساله ، برنگ سبز که ارتفاع آن تا 80 سانتیمتر نیز می رسد . برگهای آن به دو شکل ظاهر می شود آنهائی که در قاعده ساقه وجود دارد بشکل دندانه دار و دیگری در طول ساقه که باریک و نخی شکل می باشند .

قسمت مورد استفاده گیاه ،‌ساقه و برگ و میوه آن است . میوه گشنیز گرد و برنگ زرد می باشد . بوی تازه آن مطبوع نبوده و تقریبا بد بو است ولی بر اثر خشک شدن این بو از بین رفته و خوشبو می شود . حتی نام لاتین گشنیز از لغت یونانی Korio مشتق شده که به معنی بد بو است .

ترکیبات شیمیایی:

در یکصد گرم گشنیز مواد زیر وجود دارد:

آب 7/5 گرم
مواد چرب 15 گرم
سلولز 38 گرم
اسانس 1 گرم
اسید اگزالیک 12 میلی گرم
کلسیم 170 میلی گرم
ویتامین آ 200 واحد
ویتامین ث 50 میلی گرم


مواد چرب گشنیز مرکب از اسید اولئیک ، اسید پالمتیک ، اسید لینولئیک و اسید پتروسه لینیک است .در برگهای خشک گشنیز مقدر زیادی ویتامین A,C یافت می شود .

خواص داروئی:


خواص گشنیز طبی :گشنیز و تخم گشنیز از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است .
خواص تخم گشنیز بقرار زیر است .

  1. تخم گشنیز را پودر کرده و با نسبت مساوی با شکر و یا عسل مخلوط کنید برای تقویت بدن بسیار مفید است .
  2. معده را تقویت می کند .
  3. خوذن تخم گشنیز با غذا به هضم غذا کمک می کند .
  4. ادرار آور است .
  5. قاعده آور است.
  6. کرم های معده و روده را از بین می برد .
  7. برای برطرف کردن تب تیفوئید مفید است .
  8. خاصیت ضد باکتری درد و بیماریهای عفونی روده را برطرف می کند.
  9. تب های نوبه ای را از بین می برد.
  10. برای نرم کردن سینه از جوشانده تخم گشنیز استفاده کنید.
  11. جوشانده تخم گشنیز خواب آور است .
  12. زکام را برطرف می کند .
  13. تخم گشنیز شیر را در مادران شیر ده زیاد می کند.
  14. برای تسکین درد دندان تخم گشنیز بجوید .
  15. تقویت کننده قلب است .
  16. جوشانده تخم گشنیز یا خوردن تخم گشنیز بوداده اسهال خونی را برطرف می کند.

خواص برگ وساقه گشنیز:


  1. آّ گشنیز خواب آور است .
  2. مسکن و آرام کننده است .
  3. مسمومیت های حاصله از مواد پروتئینی را برطرف می کند .
  4. با غذا گشنیز بخورید تا از ترش شدن غذا جلوگیری کند .
  5. تشنگی را برطرف می کند .
  6. طحال را تمیز و تقویت می کند .
  7. برای فتق مفید است .
  8. برای برطرف کردن بوی بد دهان سوپ گشنیز بخورید.
  9. دل درد را برطرف می کند.

طرز استفاده: فرمول برطرف کردن بواسیر:حدود 10 گرم تخم گشنیز را در ماهی تابه ریخته و بو بدهید تا رنگ آن قهوه ای شود سپس آنرا پودر کنید و با سرکه مخلوط کرده وچند روز آب انرابنوشید تا بواسیر از بین برود .برای برطرف کردن دندان دردحدود 10 گرم تخم شگنیز را در چهار لیتر آب ریخته و بگذاریدبجوشد تا حجم آن به یک لیتر برسد آنرا کمی سرد کنید و در دهان مزمزه کنید تا درد دندان برطرف شود.

برای شستن دهان و دندان یک قاشق چایخوری پودر تخم گشنیز را در یک لیوان آّ ب جوش ریخته و بمدت 5 دقیقه دم کنید سپس آنرا برای شستن دهان ،‌دندان و گلوغرغره کنید.

گشنیزاگر به اندازه بکار رود هیج گونه ضرری ندارد ولی مصرف زیاد از حد آن تولید مستی توام با خستگی شدید می کند و گاهی به خوابی عمیق و گنگی و بی حسی منجر می شود .

تخم گشنیز را می توانید از فروشگاههای گیاهان دارویی و یا ایرانی و یا چینی خریداری کنید . چینی ها گشنیز را جعفری چینی Chinese Parsley می نامند .


تعداد بازدید ها: 94725


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..