نمک چیست؟
در شیمی،
نمک از
کاتیون های مثبت و
آنیون های منفی تشکیل شده، به طوری که نمک نهایی خنثی بوده و هیچ گونه بار مثبت یا منفی نداشته باشد. معمولاً در انواع واکنش های شیمیایی، نمک به عنوان یک فراورده فرعی تولید می شود:
در زندگی روزمره زمانی که صحبت از نمک می شود، منظورمان
نمک آشپزخانه (کلرید سدیم) است. نمک در قدیم بسیار ارزش داشت، به طوری که به سربازان به عنوان حقوق، نمک پرداخت می کردند.
البته باید بدانید که بسیاری از انواع نمک
سمی هستند و نمی توان از آنها مصرف خوراکی نمود.
خواص نمک ها
نمک ها دارای اجزای
یونی می باشند که ایجاد بلور می کنند. معمولاً در آب حل می شوند (چون یون های مثبت و منفی آنها در آب از هم جدا می شوند). نمک ها
نقطه ذوب بالایی دارند و درجه سختی و قابلیت تراکم آنها کم است. اگر نمک ذوب شود یا در آب حل شود، هادی
جریان الکتریسیته خواهد بود.
معمولاً نام نمک را بر حسب اجزای تشکیل دهنده آن می گذارند. جزء
کاتیونی که غالباً نام یون فلز است به دنبال نام اجزای
آنیونی می آید. بنابراین ابتدا نام آنیون و سپس نام کاتیون می آید. معمولاً آنیون ها را بر اساس اسید اشتقاق شده از آن نام گذاری می کنند:
همچنین ببینید: