نامگذاری عسل
تساندر می گوید طبیعت در عسل گرانبهاترین هدیه ها را برای ما گرد آوری نموده است . این سرمایه بزرگ برای وجود انسان هنوز هم بسیار کم شناخته شده یا به شایستگی ارزشیابی نشده است .
عسل ها را از نقطه نظرهای مختلفی براثر خواص یا وضع بخصوصشان به شرح زیر تقسیم بندی می کنند :
1- برحسب منبع شهد گل ( نوع گیاه )
الف –
عسل تک گل ( Monoflor ) که زنبورداران عسل شهد را از روی یک گل خاص جمع آوری می نمایند مانند عسل شبدر ، اقاقیا ، آفتابگردان ، عسل تک گل خالص با مشکل زیاد بدست می آید .
ب –
عسل چند گل ( Polyflor ) که شهد از روی چندین گل جمع آوری می گردد مانند
عسل کوهستان، عسل میوه مانند عسل مرکبات و انواع درختان مثمر و غیر مثمر .
2 – متناسب با زمان تولید
الف :
عسل بهاره : مانند
عسل مرکبات و اقاقیا ودرختان میوه که زنبورداران در اوایل بهار جمع آوری می کنند .
ب :
عسل پاییزه : که تولید آن از اواسط تابستان تا اوایل پاییز صورت می گیرد .
3 – متناسب با منطقه تولید : عسل دماوند و عسل کوهرنگ
4– متناسب با رنگ عسل : عسل بی رنگ مانند
عسل اقاقیا ، عسل زرد مانند
عسل اسپرس ، عسل قرمز مانند
عسل آویشن .
5 – برحسب نحوه تولید و استخراج : مانند عسل مایع ( شهد ) ،
عسل کریستالیزه ( شکرک زده )،
عسل شان ، مخلوط عسل مایع با عسل شان و عسل با موم که مخصوص کندوهای بومی است و به صورت تکه های خرد شده در ظرف های مخصوص بفروش می رسانند .
منبع: کتاب عسل درمانی